Naslovna AKTUELNO Stellantis istražuje mogućnosti korišćenja geotermalne energije

Stellantis istražuje mogućnosti korišćenja geotermalne energije

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kako proizvođači automobila prelaze na proizvodnju električnih vozila, oni takođe rade na „čišćenju“ proizvodnog procesa.

I veliki i mali brendovi se zalažu za dekarbonizaciju svojih fabrika, a to uključuje pronalaženje novih, održivih izvora energije za montažne linije. Stellantis takođe ulazi u ovaj ekološki univerzum, objavljujući potpisivanje ugovora s Vulcan Energy Resourcesom, vezano za istraživanje snabdevanja jednog postrojenja geotermalnom energijom.

Ovo bi bila prva upotreba geotermalne energije kada je reč o jednom proizvođaču automobila. Doduše, projekat je još godinama daleko od ostvarenja. Njegova prva faza u Stellantisovoj fabrici u Riselshajmu u Nemačkoj, uključivaće prethodnu studiju izvodljivosti zajedno sa Vulcanom, koji gradi geotermalnu soluciju na dotičnoj lokaciji. Ako se ovo oceni kao uspešno, sledeća faza projekta će se fokusirati na bušenje, odnosno napredne studije i razvoj.

Stellantis, konglomerat koji je uključuje PSA grupaciju i Fiat Chrysler Automobiles, nada se da će postati „šampion industrije u ublažavanju posledica klimatskih promena“. Kompanija je detaljno razradila plan da do 2038. postane ugljenično neutralna, kao i da smanji ukupnu emisiju za 50 procenata do kraja ove decenije.

„Ovo partnerstvo s Vulcanom jača našu posvećenost promovisanju boljih rešenja na planu čiste energije u okviru celog našeg preduzeća“, rekao je izvršni direktor Stellantisa, Karlos Tavares, dodajući da je ovaj projekat „u skladu s našim strateškim planom Dare Forward 2030“. Italo-francusko-američki roizvođač automobila je detaljno izložio plan prošlog marta, postavljajući cilj prodaje isključivo električnih vozila u Evropi do 2030. godine.

Prema pretpostavkama proizvođača automobila, Riselshajm, koji proizvodi DS4 i Opel Astru, mogao bi da dobije „značajan deo“ svojih energetskih potreba iz geotermalne energije počevši od 2025. Vulcan i Stellantis takođe istražuju potencijalne poslovne modele, uključujući prodaju viška energije javnoj mreži.

Vulcan je tu da podrži Stellantis, našeg najvećeg kupca litijuma i jednog od naših najvećih akcionara, da dekarbonizuje svoje poslovanje u Evropi“, rekao je generalni direktor i izvršni direktor Vulcana, dr Frensis Vedin.

Tranzicija industrije ka električnim vozilima takođe je dovela do toga da proizvođači automobila traže druge održive načine za proizvodnju automobila i logistiku. Kompanije istražuju brojne načine da smanje svoj ugljenični otisak tokom proizvodnje. Verovatno ćemo biti svedoci toga da brojni proizvođači automobila istražuju geotermalne i druge alternativne izvore energije do kraja decenije.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime