Naslovna AKTUELNO Jahta oligarha nestala iz Hrvatske kao u filmovima

Jahta oligarha nestala iz Hrvatske kao u filmovima

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

U Hrvatskoj se mnogi češkaju po glavi ovih dana, nakon što je jahta u vlasništvu sankcionisanog uzbekistanskog oligarha, Ališera Usmanova, navodno “nestala” s pristaništa u srednjem Jadranu.

U izveštajima se tvrdi da je jahta zamenjena lažnim plovilom pre skoro tri meseca. Zabrinjavajuće je da su vlasti tek sada primetile očiglednu pljačku, uprkos tome što je jahta bila pod policijskim nadzorom.

Dnevnik.hr prenosi da je 35-metarski Sunseeker 115 Irina VU, koji je bio na suvom vezu u marini u Betini u okviru zapadnih sankcija Usmanovu, uklonjen i pod okriljem mraka otplovio u Tursku, da bi ga zamenio identičan luksuzni brod kako bi se izbegla svaka sumnja.

Iz podataka AIS-a se vidi da se Irina VU sada nalazi u marini Didim u turskom delu Egejskog mora u istočnom Mediteranu. Turska je do sada odbijala da se povinuje zapadnim sankcijama i postala je de fakto „tranzitno čvorište“ za Rusiju.

Čini se da niko nije shvatio da je jahta napustila dok, a lokalni mediji tek ove nedelje izveštavaju o njenom nestanku.

„Još utvrđujemo okolnosti nestanka jahte“, kaže hrvatski ministar saobraćaja Oleg Butković.

„Svi znamo da je nestao pod još uvek nejasnim okolnostima. Sada ćemo utvrditi kako se to dogodilo i da li je bilo grešaka u sistemu“, dodaje on.

Butković takođe kaže da u istrazi, koja je u toku učestvuju i hrvatska obaveštajna služba i državni tužilac.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu pomorstva, Alena Gospočića, koji vodi istragu, u marini nema obezbeđenja.

U izjavi za medije, Gospočić kaže da su vlasti poštovale protokol tako što su kontaktirale vlasnika jahte nakon što je plovilo „konfiskovano“ i odvezeno u Betinu, gde je izvađena iz vode i stavljena na suvi dok.

Međutim, niko nije bio postavljen da čuva jahtu na njenoj novoj lokaciji. „U luci ima na stotine plovila i lučki kapetan ne može da proveri koja su plovila pristala, a koja nisu“, dodaje on.

Usmanov, koji je označen kao „prokremljovski oligarh” s „bliskim vezama s Putinom”, ima procenjeno bogatstvo od oko 15 milijardi dolara. Svoje bogatstvo stekao je proizvodnjom plastičnih kesa, a takođe ima udeo u nizu metalskih, rudarskih, telekomunikacionih i medijskih kompanija. Usmanov je takođe ranije upravljao investicionim holdingom ruske državne gasne kompanije Gazprom i ima sponzorske veze sa FC Everton.

Dilbar

Usmanov je pored toga vlasnik megajahte Dilbar, koja se smatra najvećom ličnom motornom jahtom na svetu po bruto nosivosti. Jahta je zadržana u Hamburgu prošlog marta dok su nemačke vlasti istraživale finasije Usmanova.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime