Naslovna INFO Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašena za najuzbudljiviji sportski automobil

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašena za najuzbudljiviji sportski automobil

Model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašen je za „Najuzbudljiviji automobil“ u okviru nagrada za automobil godine 2023. časopisa What Car? drugu godinu zaredom.

Otkada je predstavljena, Giulia Quadrifoglio postala je standard za tehnologije i performanse u segmentu sportskih limuzina. Ona predstavlja jasan manifest vrednosti na koje podseća legendarni znak, simbol sportske duše brenda Alfa Romeo.

Godina 2023. označava stotu godišnjicu simbola Quadrifoglio, istorijske oznake koja se prvi put pojavila 1923. na 14. izdanju trke Targa Florio. Posebna „Corsa“ verzija novog RL modela pripremljena je za tu priliku. Međutim, uprkos ogromnoj pažnji posvećenoj i najmanjim detaljima dizajna automobila, trkački svet je bio sujeveran i verovao je da treba uraditi nešto za sreću. S tim na umu, znak sa srećnom detelinom sa četiri lista nacrtan je na haubi automobila. Nakon ove velike pobede, brend je stekao kultni status među proizvođačima automobila, a Quadrifoglio je od tada povezan s Alfa Romeo trkačkim automobilima.

Stiv Hantingford, urednik časopisa What Car?, pohvalio je model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: „Dok neki automobili visokih performansi pokušavaju da naprave kompromis između performansi, troškova održavanja i praktičnosti, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ponosno stremi jednoj stvari više nego bilo čemu drugom: osmesima po kilometru. Veliki deo privlačnosti ovog modela je besni 2,9-litarski V6 benzinski motor, koji pruža opijajuću pozadinsku buku, posebno u režimu „Race“. A upravljanje u modelu Quadrifoglio je još posebnije, sa zapanjujućom agilnošću i divnom prirodnom ravnotežom koja vam omogućava da samopouzdano testirate njegove mogućnosti.“

Džuli Dejvid, generalna direktorka Alfa Romeo UK, izjavila je: „Godina 2023. označava 100. godinu prisustva znaka Quadrifoglio na Alfa Romeo modelima, zato je činjenica da nam je ukazana ovakva čast potvrda uzbuđenja i zabave koje ovaj legendarni znak i dalje pruža vozačima i stručnjacima. Osvajanje titule drugu godinu za redom pokazuje da je Giulia Quadrifoglio uspešno odbranila svoju poziciju kao pravi automobil visokih performansi.“

Prethodni tekstDacia rekordno na evropskom tržištu
Sledeći tekstBMW M3 CS pristiže s više snage i manje mase (GALERIJA)

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime