Naslovna AKTUELNO Rusi se preusmeravaju na tržište polovnjaka

Rusi se preusmeravaju na tržište polovnjaka

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Zapadne sankcije nametnute Rusiji zbog sukoba u Ukrajini, dovele su do pada ruske proizvodnje, rasta cena i prelaska kupaca na jeftinije polovne automobile.

Potrošnja na nove automobile u Rusiji je više nego prepolovljena prošle godine, nakon što je automobilska industrija osetila punu snagu zapadnih sankcija zbog sukoba u Ukrajini, s padom proizvodnje, skokom cena i prelaskom kupaca na jeftinije polovne modele.

Dok analitičari nastavljaju da raspravljaju o ukupnoj efikasnosti ekonomskih ograničenja implementiranih Rusiji, nema sumnje da su ona teško pogodila njenu automobilsku industriju, koja se u velikoj meri oslanjala na strane proizvođače i uvezene delove.

Potrošnja na nove automobile pala je za 52 odsto na 1,5 biliona rubalja (20,4 milijarde dolara) prošle godine, dok je broj prodatih novih automobila pao za 59 odsto.

Proizvodnja automobila takođe je pala na najniži nivo od raspada Sovjetskog Saveza 1991., pošto su zapadni proizvođači automobila zaustavili proizvodnju i prodali fabrike.

Ukupna potrošnja na nove i polovne putničke automobile pala je za više od 15 odsto u 2022., budući da je inflacija podigla cene i smanjila životni standard, pokazuju podaci analitičke agencije Autostat, uprkos povećanju potrošnje na polovne automobile od 14 odsto.

To za posledicu ima da polovni automobili čine skoro tri četvrtine svih prodatih vozila, u odnosu na 55 odsto u 2021., pokazuju podaci.

„Novac je priticao na tržište polovnih automobila kako su njihove cene stagnirale, dok se u isto vreme struktura tržišta novih automobila značajno promenila“, rekao je za Rojters generalni direktor Autostata, Sergej Udalov.

“U njemu su ostale prisutne niskobudžetne Lade i kineski automobili s cenama od 2 miliona rubalja i više, dok su premijum brendovi skoro potpuno nestali“, rekao je on.

Godišnja inflacija od 11,9 odsto prošle u 2022., doprinela je procenjenom padu realnog raspoloživog dohotka Rusa od 1 odsto, prema statističkoj agenciji Rosstat.

Prodavci su uložili velika sredstva u formate diskontnih prodavnica, što je trend koji se ogleda u automobilskom sektoru.

Anton, zaposleni u velikoj ruskoj kompaniji koji je odbio da navede svoje prezime, kupio je polovnu Škodu u decembru, preferirajući automobil zapadne proizvodnje u odnosu na domaću ili kinesku alternativu.

S cenom od 2,5 miliona rubalja, njegova Škoda je bila oko milion rubalja skuplja nego što je bila godinu dana ranije, ali i dalje milion rubalja jeftinija od potpuno nove verzije.

Anton je rekao da se osećao srećnim što je kupio polovni automobil strane proizvodnje s malom kilometražom, jer su zalihe na izmaku.

„Novi automobil je sada samo povlastica za bogate ljude, osim ako nije Lada ili neki kineski model“, rekao je on.

Prema podacima Autostata, prosečna cena prodatih novih automobila prošle godine porasla je za 17 odsto na 2,33 miliona rubalja, a polovnih za 32 odsto na 890.000 rubalja.

Škoda, divizija Volkswagen grupacije, saopštila je da su isporuke Rusiji pale za 80 odsto u 2022.

VW je zatvorio svoje ruske fabrike i zaustavio uvoz, ali još nije pristao na njihovu prodaju kao neki od njegovih kolega.

Francuski Renault prodao je svoj većinski udeo u AvtoVazu ruskoj državi za samo jednu rublju, ali sa šestogodišnjom opcijom da ga otkupi.

Isti državni kupac je potom razgrabio Nisanovu imovinu za jedan evro.

Uvoz polovnih automobila je skočio prošle godine, a prednjačili su oni iz Japana. Japan je ograničio izvoz automobila visoke vrednosti u Rusiju, ali polovni automobili koje uvoze pojedinci ne spadaju u ograničenja.

Zapadni egzodus je omogućio kineskim brendovima da progutaju dobar tržišni udeo. U jednom visokoprofilnom slučaju, delovi motora iz kineskog JAC-a se koriste za oživljavanje brenda Moskvič iz sovjetske ere.

Tržišni analitičari očekuju da će se prodaja novih automobila ove godine popeti na oko 800.000, sa 687.370 u 2022., ali i dalje daleko ispod više od 1,6 miliona prodatih u 2021.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime