Naslovna AKTUELNO Tesla povlači 363.000 vozila na korektivnu intervenciju

Tesla povlači 363.000 vozila na korektivnu intervenciju

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Tesla unapređuje softver za autonomnu vožnju nakon što su američki bezbednosni organi izrazili zabrinutost zbog potencijalnog kršenja ograničenja brzine i nebezbednog prolaska kroz raskrsnice.

Nalog za povlačenje vozila na korektivnu intervenciju uključljučuje 363.000 jedinica u SAD, sudeći po podacima američkih vlasti.

U Tesli su saopštili da nemaju saznanja o bilo kakvim povredama ili smrtnim slučajevima povezanim s dotičnim problemima. Vlasti istražuju autopilot sistem firme Ilona Maska, a zvaničnici Nacionalne administracije za bezbednost u saobraćaju (NHTSA), sastali su se s rukovodiocima Tesle u januaru, da bi izrazili zabrinutost zbog „čisto samovozećeg beta“ softvera.

NHTSA je saopštila da sistem dozvoljava ponašanje koje bi moglo da dođe u koliziju s lokalnim zakonima ili uobičajenom praksom, kao što je recimo prolazak kroz žuto svetlo, prolazak pravo kroz raskrsnicu iz trake za skretanje, ignorisanje znaka „stop“…

„FSD Beta softver, koji dozvoljava vozilu da prekorači dozvoljenu brzinu ili prođe kroz raskrsnicu na nezakonit ili nepredvidiv način, povećava rizik od sudara“, rečeno je.

Tesla se u svom saopštenju ne slaže sa zaključcima agencije, ali je u kompaniji odlučeno da se izda poziv na korektivnu intervenciju „iz razloga krajnjeg opreza“.

Akcija obaveštavanja vlasnika je u toku, a ažuriranje softvera je besplatno. Šef teksaškog proizvođača električnih automobila, Ilon Mask, nije direktno komentarisao odluku, ali je po svom starom dobrom običaju napisao „tvit“: „Termin ’opoziv’ za ažuriranje softvera putem ’etra’ je anahrono i potpuno pogrešno.“

Ovo je drugo povlačenje Teslinih vozila koje uljučuje potencijalne probleme s FSD sistemom, koji predstavlja najnapredniji stepen autopilot tehnologije.

Dostupan je vozačima u Severnoj Americi za 15.000 dolara, a automobilu omogućava da samostalno reaguje na semafore i znake obaveznog zaustavljanja, uz pomoć regulisanja rada tempomata i upravljača. Prošle godine, Tesla je povukao gotovo 54.000 vozila zbog toga što je sistem dozvoljavao automobilima da prođu bez zaustavljanja pored znaka „stop“.

Potonji opoziv uključuje Modele S i X, koji poseduju FSD softver ili instaliran ili na čekanju. Takođe su pogođeni i Modeli 3 i Y koji raspolažu dotičnim sistemom.

U Tesli kažu da znaju za 18 reklamacija u vezi s problemom. Maskova kompanija i NHTSA kažu da sistem bez obzira koliko je napredan, automobile ne čini autonomnim, tako da se u svakom momentu zahteva puna pažnja vozača.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime