Naslovna AKTUELNO BMW i7 već sada nadmašuje konvencionalnu seriju 7

BMW i7 već sada nadmašuje konvencionalnu seriju 7

BMW i7, najnovija EV akvizicija bavarske marke, dominantna je u tržišnom smislu u odnosu na svoj konvencionalni pandan.

Kompanija iz Minhena je definisana svojom luksuznom ponudom. Matični brend, BMW, već godinama dominira globalnim tržištem premijum automobila, a čini se da se isto dešava s EV ponudom.

Po publikaciji Bimmer Today, na nedavno lansirani BMW i7 odnosilo se prošlog meseca 43 odsto ukupne prodaje serije 7 u Nemačkoj, što električnu verziju čini najpopularnijom, bez obzira što je u isto vreme najskuplja.

Sudeći po važećim podacima, 73 BMW-a i7 je prodato u januaru, što predstavlja gotovo polovinu svih prodatih serija 7 u Nemačkoj. Što se drugih uspešnih modela tiče, tu su BMW iX i iX3, gde je svaki prodat u više od 100 primeraka u prvom mesecu ove godine, ubrzano se približavajući prodajnim brojkama X6 i X7.

Sa startnom cenom od 139.900 evra (119.000 dolara u SAD), ne čudi što je BMW prodao manje od 100 „i sedmica“. Ipak, uspeh luksuznog elektromobila prati trend unutar ponude bavarskog proizvođača, u okviru koje električni modeli dominiraju nad benzinskim alternativama.

Dok je Rolls-Royce „misteriozan“ u vezi s prodajnim brojkama u najvećoj meri, britanska kompanija je nedavno najavila da će svi njeni modeli biti električni u perspektivi, i to zahvaljujući neverovatnom uspehu prvog Rollsovog elektromobila, Spectrea. Spectre, koji tek treba da pristigne u garaže novopečenih vlasnika, napunio je knjige porudžbina ubrzo nakon lansiranja, a njegov uspeh objašnjava i popularnost BMW-a i7.

„Mi smo vodeći jer slušamo“, rekao je šef Rolls-Roycea, Torsten Miler-Etveš. „Mi slušamo šta naši klijenti imaju da kažu, ljudi s kojima imamo posebne odnose“, a poruka je sasvim jasna – oni žele više elektromobila.

Za bogate ljude, koji razmatraju kupovinu nekog Rolls-Roycea ili BMW-a i7, jednostavnost funkcionisanja ovih vozila ih čini atraktivnim izborom. Pored toga, budući da brojni gradovi u Evropi zatvaraju pristup konvencionalnim automobilima, elektromobili predstavljaju rešenje za izbegavanje sve paprenijih kazni.

BMW konačno počinje da uviđa izuzetnu potražnju za električnim automobilima na velikoj većini tržišta na kojima je prisutan, a i7 je najnovija potvrda za to. Kako nemačka kompanija nastavlja da elektrifikuje svoju gamu, ovakvih primera će biti sve više, što ohrabruje kompaniju da udvostruči ulaganja u elektrifikaciju.

Auto Moto Show

Prethodni tekstMercedes-Benz EQE bolji od EQS-a u testu “severnog jelena”
Sledeći tekstNissan tvrdi da “fabrička” potrošnja Toyote RAV4 nije ostvariva u realnim uslovima

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime