Naslovna ECO TECH Porsche kaže da vožnja elektromobila uz pomoć “jedne papučice” nije efikasna

Porsche kaže da vožnja elektromobila uz pomoć “jedne papučice” nije efikasna

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Mnoga električna vozila danas nude ono što je poznato kao funkcija vožnje jednom papučicom, što u osnovi znači da električni motor preuzima ulogu generatora čim skinete nogu sa pedale gasa, usporavajući automobil i vraćajući energiju nazad u bateriju, povećavajući na taj način domet bez kačenja na punjač.

Međutim, Porsche, koji proizvodi Taycan EV i radi na nizu novih modela s nultom emisijom, tvrdi da ovo rešenje nije posebno efikasno na duže staze, i kaže da postoji bolji način da se produži domet električnog automobila, i to tako što ćete se kretati po inerciji što je moguće više.

Prilikom kretanja po inerciji, električni motori se isključuju radi smanjenja otpora, omogućavajući automobilu da se krstari bez ikakve potrošnje energije. Porsche kaže da je ovo „prirodniji proces pružanja mogućnosti vozilu da nastavi da se kreće bez angažmana pogonskog sistema“.

„Ovo je efikasniji način vožnje, jer koristi kinetičku energiju vozila“, rekao je u nedavnom saopštenju za javnost Martin Rajheneker, viši menadžer za testiranje šasija u Porsche Engineeringu. Nemački proizvođač automobila naglašava da vožnja jednom pedalom najpre rekuperira, a tek nakon toga ponovo konvertuje obnovljenu energiju za potrebe pogona, što „rezultuje dvostruko većim gubicima“, dodaje Rajheneker.

Ovaj pristup je jasno vidljiv u Porscheovom portfoliju, pri čemu ni Taycan ni predstojeći Macan EV ne poseduju sistem vožnje jednom papučicom, pri čemu marka iz Cufenhauzena napominje da su na ovaj način vozne karakteristike modela s nultom emisijom bliže automobilima koji koriste motore s unutrašnjim sagorevanjem. S tim u vezi, rekuperacija energije iz kočenja je i dalje važan detalj kod Taycana. U stvari, Porsche kaže da se do 90 posto svakodnevnog kočenja može obaviti samo pomoću elektromotora, bez aktiviranja hidrauličnog kočnog sistema. Frikcione kočnice se uglavnom koriste pri brzinama ispod pet kilometara na čas, kada elektromotori nemaju dovoljno snage usporavanja, ali i kada je potrebna puna snaga kočenja.

Međutim, pri velikim brzinama, Porsche Taycan Turbo S može da generiše čak 290 kW električne energije tokom kočenja, što je dovoljno da dopuni baterije za dodatnih 0,7 kilometara dometa nakon samo dve sekunde usporavanja.

Još jedna prednost električnog kočenja je smanjenje habanja hidrauličnog kočnog sistema, koji se retko uključuje, tako da se diskovi i pločice sporije troše, što doprinosi nižim troškovima, jer su intervali u kojima su potrebne zamene duži nego kod automobila s motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime