Naslovna AKTUELNO Stellantis ostvario rekordne rezultate u 2022.

Stellantis ostvario rekordne rezultate u 2022.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Ram 1500 REV front

Globalna prodaja BEV automobila porasla 41%.

“Uz naše rekordne finansijske rezultate i fokusiranu implementaciju Dare Forward 2030 strateškog plana, demonstrirali smo i efektivnost naše strategije elektrifikacije u Evropi. Mi sada posedujemo tehnologiju, proizvode, sirovine i potpun baterijski ekosistem koji su neophodni za zauzimanje vodećeg mesta u istom transformativnom putu u Severnoj Americi, počevši od našeg prvog potpuno električnog vozila Ram očekivanih u 2023. godini i Jeep® vozila u 2024. godini. Svi naši zaposleni i naši partneri imaju moju duboku zahvalnost za njhiov doprinos održivijoj budućnosti,” Karlos Tavares, glavni izvršni direktor.

Stellantis N.V. je objavio rekordne rezultate za celokupnu 2022. godinu sa 16,8 milijardi evra neto profita i 23,3 milijarde evra prilagođenog operativnog prihoda (AOI), i pokazao brz napredak u implementaciji Dare Forward 2030 strategije, pošto je kompanija ostvarila zamah u elektrifikaciji, razvoju softvera i vertikalnoj integraciji u ključnom trenutku za industriju. 

Stellantis je već na putu ka ispunjenju svojih obaveza iz strateškog plana Dare Forward 2030, dok istovremeno radi na očuvanju slobode mobilnosti. Pokrenut u martu 2022. godine, Dare Forward 2030 strateški plan je izgrađen na tri osnovna stuba koji će voditi kompaniju ka ostvarenju svoje finansijske ambicije da udvostruči neto prihod na 300 milijardi evra do 2030. godine (u poređenju sa 2021.), uz održavanje dvocifrene marže AOI u toku cele dekade. 

BRIGA: Stellantis nastoji da postigne nultu neto emisiju ugljenika do 2038. godine sa srednjoročnim ciljem smanjenja emisija ugljenika na pola do 2030. godine(5), u poređenju sa nivoima iz 2021. godine. U 2022. godini, kompanija je smanjila svoj ugljenični otisak u industriji i nekretninama (Opsezi 1 i 2) za 11%(6). Kako se trudi da postane broj 1 u zadovoljstvu kupaca, Stellantis je postigao ~30% smanjenje stope kvarova na vozilima tri meseca nakon isporuke krajnjem kupcu. Svi ključni kadrovski procesi kompanije usklađeni su sa njenim obavezama u vezi sa raznolikošću i posvećenošću inkluziji, a 27% rukovodećih pozicija sada zauzimaju žene, a cilj je da njih na ovim pozicijama bude 30% do 2025. godine.

TEHNOLOGIJA: Elektrifikacija modela kompanije Stellantis ubrzana je povećanjem međugodišnje globalne prodaje električnih vozila na baterije (BEV) od 41 odsto, na 288.000 vozila u 2022. godini. Sa 23 BEV-a koji su sada na tržištu, portfolio BEV vozila će se više nego udvostručiti na 47 do kraja 2024. godine, čime će se ispuniti cilj ponude više od 75 BEV vozila na globalnom nivou i globalne prodaje BEV vozila od 5 miliona do 2030. godine. Značajno je i da je brend Jeep® otkrio prvu fazu svoje BEV ofanzive lansiranjem modela Jeep Avenger, prvog potpuno električnog Jeep SUV-a, a sada i Evropskog automobila godine 2023. Takođe je premijerno predstavljen potpuno električni Jeep Recon i Wagoneer „S“, oba namenjena severnoameričkom i drugim velikim svetskim tržištima. Usledio je brend Ram, koji je ranije ovog meseca predstavio svoju dugo očekivanu potpuno novu, potpuno električnu proizvodnu verziju modela Ram 1500 REV koja će biti dostupna u četvrtom kvartalu 2024.

Stellantis je broj 1 u prodaji BEV komercijalnih vozila u EU30 i broj 2 u EU30 po ukupnoj prodaji BEV vozila zahvaljujući  modelu FIAT Novi 500 kao brojem 1 po prodaji BEV vozila u Italiji, dok je Peugeot e-208 broj 1 u Francuskoj. Kompanija je pozicionirana kao broj 1 u SAD za prodaju plug-in hibridnih električnih vozila (PHEV), sa modelom Jeep Wrangler 4xe kao brojem 1 po prodaji PHEV vozila u SAD i Kanadi.

Kompanija je potvrdila lokacije za pet giga fabrika (tri u Evropi i dve u Severnoj Americi), u saradnji sa kompanijama Automotive Cells Company, Samsung SDI i LG Energy Solution. Kako je vertikalna integracija sirovina i dalje u fokusu, potpisani su zasebni sporazumi sa kompanijama Vulcan Energy, Controlled Thermal Resources, Alliance Nickel Limited (nekadašnji GME Resources Limited), Element 25 i Terrafame.

Stellantis je osnažio strateško partnerstvo sa kompanijom Archer, najavljujući planove za zajedničku proizvodnju modela Midnight, Archerove vodeće električne letelice za vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL) kako bi se smanjila gužva u gradskom saobraćaju. Kako bi ubrzala razvoj svoje ponude vozila sa pogonom na vodonik, kompanija je objavila planove za kupovinu udela u kompaniji Simbio(7), globalnom lideru u mobilnosti vodonika sa nultom emisijom. Pored toga, Stellantis Ventures je napravio 10 početnih investicija sa tri projekta spremnim za pokretanje 2023. godine.

Stellantisov softverski napredak je stekao prednost zahvaljujući snažnom partnerstvu sa kompanijama Amazon, Foxconn i Qualcomm, angažovanju više od 1.500 softverskih inženjera i oko 700 diplomaca sa Akademije za softver i podatke. U međuvremenu, razvoj softverskih platformi STLA Brain, STLA SmartCockpit i STLA AutoDrive napreduje. Ispitivanje prototipa na putu počinje u drugoj polovini 2023. godine, sa datumom početka proizvodnje tehnologije krajem 2024. godine. Kupovinom kompanije aiMotive, Stellantis je unapredio svoju tehnologiju veštačke inteligencije i jezgra autonomne vožnje. Ova akvizicija dopunjuje postojeću saradnju sa kompanijama BMW i Waymo.

Strategija rasta softvera je na putu da postigne svoje ciljeve za 2030. od 20 milijardi evra neto prihoda i ~40% bruto marže, pošto je poslovanje poraslo za 25% u 2022. godini u odnosu na 2021. Na kraju godine, broj Stellantis monetizovanih povezanih vozila (zasnovano na petogodišnjem voznom parku) iznosio je ~13 miliona vozila, sa ciljem da taj broj poraste na ~34 miliona do 2030. godine. Očekije se i da će STLA Brain i napori na standardizaciji nasleđenih sistema i rešenja značajno oboriti ECU-a po vozilu za >50%.

VREDNOST: Stellantis je dao prioritet svojim sedam aktivnim poslovanjima kako bi upotpunio svoju osnovnu delatnost i ostvario rast u odnosu na prethodnu godinu (1).

  • Poslovanje Fincoa u SAD je nastavilo da se širi, sa približno 90% američkih dilera upisanih do danas. 
  • Predstavljena puna strategija kružne ekonomije, uključujući prvo čvorište cirkularne ekonomije u Italiji i strateško partnerstvo sa Qinomicom za razvoj dokaza koncepta za električno naknadno opremanje lakih komercijalnih vozila   
  • Aramis Grupa je ojačala svoju vodeću poziciju u prodaji polovnih automobila na mreži u Evropi preuzimanjima u Italiji i Austriji. Kompanija takođe proširuje dilersku onlajn prodaju polovnih vozila kroz lansiranje Spoticara u Severnoj Americi 2023.  
  • Mobilisights, nezavisna poslovna jedinica u potpunosti posvećena razvoju poslovanja podataka kao usluge, pokrenutog u januaru 2023. godine

Važno je da svi regioni rastu i ostvaruju rekordnu profitabilnost. „Treći motor“ – tržišta Bliskog istoka i Afrike, Južne Amerike i Kine i Indije i azijsko-pacifički region – povećao je neto prihod za 34% u odnosu na isti period prethodne godine(1) i više nego udvostručio svoj doprinos AOI na 3,8 milijardi evra za 2022. godinu, ostvarivši napredak u postizanju cilja da čini više od 25% globalnih neto prihoda kompanije do 2030. godine.

Ono što je Stellantis pokazao u prve dve godine samo je uvid u veliki uticaj koji kompanija očekuje da će imati na ekosisteme mobilnosti u budućnosti.

Što se tiče obične dividende od 4,2 milijarde evra koja odgovara 1,34 evra po akciji koja će biti isplaćena, podložno odobrenju akcionara, očekivani kalendar za NYSE, Euronext Milan i Euronext Paris će biti sledeći: (i) raniji datum 24. april 2023. godine, (ii) datum evidencije 25. april 2023. i (iii) datum plaćanja 4. maj 2023. godine.

Dana 22. februara 2023. godine u 14.00 časova po srednjoevropskom vremenu / 8:00 po istočnoj vremenskoj zoni, održaće se onlajn prenos uživo i konferencijski poziv radi predstavljanja rezultata za celu 2022. godinu kompanije Stellantis. Onlajn prenos uživo i snimljena repriza biće dostupni u odeljku „Investitori“ na Stellantis korporativnoj veb stranici na adresi www.stellantis.com. Očekuje se da će materijal za prezentaciju biti postavljen u odeljku „Investitori“ na korporativnoj veb stranici Stellantis oko 8:00 časova po srednjoevropskom vremenu / 2:00 po istočnoj vremenskoj zoni 22. februara 2023. godine.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime