Naslovna AKTUELNO Novi V12 Lambo dolazi s tri dodatna (elektro)motora (VIDEO)

Novi V12 Lambo dolazi s tri dodatna (elektro)motora (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

I Lamborghini ulazi u novu eru, a dokaze za to dobijamo u vidu prvih detalja vezanih za „plug-in“ hibridni sistem koji će debitovati za potrebe pogona Aventadorovog naslednika.

Novajlija dolazi s kodnim nazivom „LB744“ i koristi potpuno novi atmosferski 6,5-litarski V12. U poređenju s modelom koji zamenjuje, nova mašina iz Santa Agate Bolonjeze poseduje agregat rotiran za 180 stepeni.

Mase 218 kilograma, 17 kilograma je lakši od prethodnika. Pored toga je i potentniji, jer proizvodi 825 ks pri 9.250 o/min, odnosno 725 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 6.750 o/min. Da podsetimo, najsnažnija konfiguracija V12 motora dostupna u specijalnim edicijama kao što su Invencible i Autentica, isporučuje 780 ks i 720 Nm. Novi dvanaestocilindraš gotovo da je u paraleli s Essenzom SCV12, rezervisanom za trkačku stazu (830 ks).

Međutim, moćni V12 koji „u crveno“ ulazi s 9.500 o/min, tek je deo pogonskog sklopa, jer će nova Lambova perjanica koristiti hibridnu postavku. Naime, dok će motor SUS slati snagu na zadnje točkove, dva elektromotora će biti zadužena za prednju osovinu. Lociran iznad novorazvijenog osmostepenog menjača s dvostrukom spojnicom, treći elektromotor svoju snagu može da preusmeri na zadnje točkove, u zavisnosti od režima vožnje i uslova na putu.

S V12 vatrenom moći i tri elektromotora, novi LB744 isporučuje 1.000 ks. Inženjeri su instalirali DCT poprečno iza uzdužno postavljenog agregata, da bi se napravilo prostora za litijum-jonsku bateriju unutar tunela. Sa samo 193 kilograma, ova transmisija ne samo što je lakša od Huracanove, već stepene prenosa menja brže. Kada smo već kod V10 modela, Lamborghini kaže da će ovaj menjač pronaći mesto i kod Huracanovog naslednika.

Paket baterija od 3,8 kWh, pozicioniran u centralnom tunelu, može da se puni stopom od 7 kW, što znači da može da se napuni za pola časa. Naravno, baterija može da se dopunjava putem regenerativnog kočenja prednjih točkova ili direktno iz V12 za samo šest minuta.

LB744 samim tim poseduje pogon na sve točkove, ali kada koristi samo prednje točkove za kretanje unazad. Zadnje postavljeni elektromotor može da uđe u igru u zavisnosti od uslova. Drugim rečima, Lamborghinijev sledeći superautomobil može koristiti sva četiri pogonska točka u čisto električnom režimu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime