Naslovna AKTUELNO EU napravila ključan korak ka ukidanju ere automobila s motorima SUS

EU napravila ključan korak ka ukidanju ere automobila s motorima SUS

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ministri energetike zemalja članica EU su formalno usvojili pravila koja nalažu svođenje emisije na „nulu“ u narednih 12 godina.

Zvaničnici Evropske unije potpisali su sporazum koji efektivno stavlja tačku na prodaju većine novih motora s unutrašnjim sagorevanjem od 2035., nakon što je Nemačka dobila odredbe o tome na koji način će luksuzna sportska vozila, kao što su ona koja proizvode Porsche i Ferrari, dobiti izuzeće ukoliko budu koristila e-goriva.

Ministri energetike iz 27 zemalja članica evropskog bloka, formalno su usvojili regulativu, koja podrazumeva ostvarivanje nulte emisije ugljen-dioksida u narednih 12 godina.

Nemačka je odustala od protivljenja planovima tokom vikenda, nakon što je došla do sporazuma s izvršnim ogrankom EU u vezi s tim  kako će automobilima s motorima s unutrašnjim sagorevanjem biti dozvoljeno da koriste isključivo e-goriva.

Dogovor u poslednjem trenutku je ustupak luksuznim brendovima sportskih automobila poput Porschea, ali se očekuje da će imati mali uticaj na planove većine velikih proizvođača automobila.

„Nema sumnje kada je reč o pravcu automobilske industrije u celini“, rekla je švedska ministarka energetike, Eba Buš, novinarima u utorak. „Kako ja to vidim, Švedska sada jača svoju konkurentsku prednost, dok Nemačka možda kupuje više vremena da nadoknadi zaostatak.“

Odobrenje ministara je poslednji korak u regulatornom procesu EU i obično predstavlja formalnost. Međutim, prigovor Nemačke u poslednjem trenutku odložio je stvari za skoro mesec dana, jer je Komisija požurila da ovoj zemlji pruži garancije za vozila na e-gorivo.

Evropski parlament je prošlog meseca potpisao pravila.

Izvršni ogranak bloka sada će izneti pravila koja dozvoljavaju automobile na e-goriva na evropskim putevima, navodi se u saopštenju. Zatim će na jesen predložiti propise koji bi im omogućili da doprinesu ostvarivanju ciljeva bloka po pitanju emisije štetnih gasova.

Ako parlament ili države članice odbiju taj predlog, Komisija se izjasnila da će primeniti drugačiju proceduru kada su u pitanju e-goriva.

E-goriva, napravljena korišćenjem obnovljive energije i ugljen-dioksida uhvaćenog iz vazduha, ne smatraju se održivim rešenjem za ogromnu većinu automobila, s obzirom na njihovu visoku cenu i trenutnu nedostupnost.

Umesto toga, očekuje se da će većina proizvođača automobila u regionu ostati fokusirana na vozila na baterije.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime