Naslovna INFO AUTO MARKET Lista: najnepouzdaniji sportski automobili

Lista: najnepouzdaniji sportski automobili

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Možda mogu biti primamljivi zbog povoljne cene, ali ipak treba porazmisliti pre nego što se odlučite da ih kupite.

  1. Fiat 124 Spider

HotCars, koji je sastavio ovu listu a mi je prenosimo, izjasnio se da prosto obožava Fiat 124. Ocenjen je kao dopadljiv, priuštiv i uzbudljiv. Međutim, bez obzira što se u suštini radi o rebrendiranom MX-5, 124 Spideru nekako nedostaje pouzdanost kojom raspolaže japanski pandan. Oni koji se odluče za verziju s manuelnim menjačem, vremenom mogu imati problema s prvim stepenom prenosa.

Što se drugih uobičajenih problema tiče, oni su vezani za motor, električni i izduvni sistem, što sve dovodi do produženog vremena provedenog u radionici, a samim tim i neželjeno visokog računa.

Pored toga, klima uređaj i info-zabavni sistem znaju da budu „jogunasti“ i ne rade kako treba.

  1. Acura RSX Type-S

Brojni su razlozi zbog kojih bi ljubitelji dobre vožnje trebalo da razmotre kupovinu ovog modela, ali postoji i jedan protiv, a to je (ne)pouzdanost.

Mada se radi o automobilu koji sjajno izgleda i može da se nabavi za relativno malu sumu, postoji opasnost od „preteranog održavanja“.

Problemi su vezani za nekorektan tajming rada ventila, curenje na zaptivkama i termostat. Ništa od navedenog nije jeftino za popravku, a tek nailazimo na glavni problem, a on je vezan za curenje motornog ulja zbog nepouzdnih senzora pritiska ulja. Ovo može da dovede do otkazivanja agregata, a njegova zamena nije nimalo jeftina.

  1. Pontiac Solstice

Ovo je model koji je imao zadatak da označi nov početak uspešne ere za Pontiac. Čak i danas izgleda sjajno, a grleni 2,4-litarski četvorocilindraš isporučuje 180 ks i 225 Nm maksimalnog obrtnog momenta i obezbeđuje sprint do „stotke“ za nešto preko pet sekundi. To je tako bilo „na papiru“, a u stvarnosti, bio je jedan od najvećih promašaja u segmentu sportskih automobila.

Pored često labavog poklopca rezervoara, što je rezultiralo paljenjem upozoravajuće lampice na instrumentaciji, šum iz brizgaljki i curenje na zaptivci pogonskog zupčanika, samo su neke od stvari koje izazivaju glavobolju kod vlasnika Solsticea.

Glava motora od kovanog gvožđa takođe ima tendenciju da se brzo haba, tako da onaj ko želi da „uživa“ u ovom vozilu, treba da bude spreman na ozbiljne izdatke.

  1. Chevrolet Camaro (treća generacija)

Camaro je jedna od najpoznatijih američkih automobilskih ikona. Njegova linija traje već gotovo 60 godina, a neki modeli se smatraju klasicima. Aktuelni model žari i pali tržištem, a četvrta generacija bi uskoro mogla da bude primamljiva za kolekcionare.

Međutim, treću, koja joj je prethodila, treba držati na odstojanju. Problemi na motoru su redovni, baš kao i na elektrici i sistemima za ubrizgavanje goriva i rashlađivanje.

Radi se o ekstremno nepouzdanom vozilu sklonom curenju na svećicama i zaustavljanju rada motora, što često dovodi do potpunog otkazivanja.

  1. Nissan 350Z

Naravno, polovni 350Z predstavlja odličnu kupovinu po pitanju cene, ali postoje i bolji načini da se uđe u JDM porodicu, a i jeftiniji u konačnoj jednačini. S obzirom da većina primeraka broji preko 150.000 pređenih kilometara, vlasnici prijavljuju probleme s potrošnjom ulja, otkazivanjem senzora, škljocanjem pogonskih vratila, pa čak i probleme s razvodnim lancem i zatezačem.

Kupovina Nissana 350Z iz 2003. je primamljiva, posebno kada je u pitanju povoljna cena, ali preporuka je da se najpre napravi dobra analiza i odredi da li prevaga ide na pozitivnu ili negativnu stranu.

  1. Mercedes-Benz SL (R230)

Još jedan model koji je redakcija HotCarsa nevoljno uvrstila na listu je i SL iz ranih 2000-ih, koji je sazreo u lepotana zavidne snage, sjajno evoluiravši tokom godina. Isto se može reći za mnoge „srebrne strele“ te ere, ali postoji i ona „tamna strana“ čitave priče.

 

R230 SL je naprosto preplavljen raznoraznim problemima, koji idu u rasponu od otkazivanja modula selektora menjača do neispravnih senzora kolenastog vratila, pa čak i panoramskog krova koji odbija da funkcioniše. Mada je Mercedes-Benz SL (2001-2011.) sjajna mašina, ipak razum treba da nadvlada emocije.

  1. Opel GT/Saturn Sky

Velike ambicije ali slaba egzekucija. Radi se o sličnom automobilu Pontiac Solsticeu, tako da ono što mu se ne može poreći je dobar dizajn.

Nažalost, ovaj roudster ima velikih problema s motorom i menjačem. Pored toga, Saturnova verzija je pozivana na brojne korektivne intervencije zbog neispravnih vazdušnih jastuka suvozača, što je dovodilo do frekventnog oštećivanja sedišta.

Dakle, ovaj automobil ne samo što je bio nepouzdan već je bio i prilično opasan!

  1. BMW Z4 (G29)

Baza nove Toyote Supre, aktuelna generacija BMW-a Z4 je i dalje jedan od najzabavnijih sportskih automobila koje možete priuštiti za ne tako velik novac. Z4 je u svojevrsnoj „sivoj zoni“, jer nije ni posebno pouzdan niti potpuno nepouzdan, sve zavisi od modelne godine i specifikacija vozila.

BMW je prethodno morao da povuče izvestan broj Z4 primeraka zbog nekorektno izrađenih kočnih diskova, neispravnih pričvrsnih spona sistema upravljanja i mogućeg curenja goriva. Opoziva je bilo i zbog ležišta kućišta kolenastog vratila, tako da uprkos što se radi o izuzetno atraktivnom automobilu, treba ga „pročešljati“ pre kupovine i proveriti kako stoje stvari u ovlašćenom servisu.

  1. Subaru BRZ

Još jedan sjajan automobil i to mu se ne može poreći. Etiketiran je kao jedan od najboljih modela za ulazak u svet sportskih četvorotočkaša. Ne tako velika „vatrena moć“ ipak ne umanjuje sveukupne mogućnosti Subaruovog pulena i zabavu u vožnji koju nudi. Takođe, broj opcionala je za respekt.

Ipak, ni ovaj model nije savršen. Ono što ga muči je „nezgrapan“ rad motora u „leru“, a ukoliko poseduje manuelni menjač, kruti hodovi ručice umanjuju uživanje u baratanju. Vlasnici su takođe prijavili probleme na pumpi goriva, tako da pre kupovine sve treba lepo proveriti.

  1. Mazda RX-7 FD

U HotCarsu su imali dilemu da li da u listu uključe ovaj model ili RX-8. Ipak, s obzirom da je RX-7 istinska ikona i najlepši japanski sportski automobil iz devedesetih (ispod 50.000 dolara), on je imao „čast“ da zauzme prvo mesto na podijumu.

Naravno, centralno mesto zauzima „vrišteći“ rotacioni motor, obožavan od strane tjunera. RX-7 je ujedno sjajan za ulazak u svet drifta, ali treba imati u vidu da je „ophrvan“ problemima.

Sem samog motora, problemi se ogledaju u propadanju gornje zaptivke, niskoj kompresiji motora, nevoljama s katalizatorom i pukotinama na razvodniku turbopunjača. Lista problema je beskonačna i to vlasništvo nad RX-7 čini problematičnim i pomalo mazohističkim. Posedujete ga jer obožavate njegov izgled, način na koji funkcioniše rotacioni motor, ali s druge strane svo to uživanje je kratkoročno jer ga prekidaju prečesti odlasci u servis.

Izvor: HotCars

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime