Naslovna INFO INDUSTRIJA Lista: 10 automobila s najnižim troškovima održavanja

Lista: 10 automobila s najnižim troškovima održavanja

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Odabir pouzdanog automobila donosi brojne prednosti, a jedna od njih se ogleda u nižim troškovima održavanja.

Pred nama je lista automobila koji se najviše „isplate“.

Vlasništvo nad automobilom predstavlja obavezu. Nakon kupovine vozila kreću i troškovi u vidu registracije, osiguranja, servisa itd. Bez obzira na to da li je automobil potpuno nov ili polovan, poravka i održavanje su deo procesa eksploatacije vozila. Čak i u slučaju najpouzdanijih automobila, održavanje je od vitalnog značaja za prolongiranje njegovog životnog veka, i što je još važnije, za bezbednost putnika.

Naravno, ne radi se samo o tome da održavate automobil čistim, već da rešavate čak i najsitnije probleme na vreme, posebno one koji se mogu pretvoriti u ozbiljnije nevolje. Što se osnovnog održavanja vozila tiče, ono uključuje promenu filtera, praćenje sistema rashlađivanja odnosno rashladne tečnosti, proveru pneumatika i tačaka kojima je potrebno podmazivanje.

Važno je znati koliko će koštati održavanje automobila tokom njegovog životnog veka, jer proizvođači automobila često ne pokrivaju troškove održavanja u okviru garancija. S obzirom na to da su neki od modela prošli kroz redizjan za ovu godinu, HotCars je ažurirao informacije koje je pružio RepairPal, sada aktuelnije i preciznije.

Priprema solidnog godišnjeg ili mesečnog budžeta i upoznavanje sa slabim tačkama vozila, pomaže vozačima da pravilno planiraju održavanje automobila. Suština je u tome da budete mudri i praktični a ne nemarni i da želite da prođete što „jeftinije“. Vaš automobil ne bi trebalo da vas dovodi do sloma živaca ili bankrota zbog troškova održavanja, jer ste izabrali pogrešan ili nepouzdan model. Ako planirate da kupite novi automobil, nije zgoreg proveriti listu koja je pred nama, bez obzira što je ona rezervisana za evropsko tržište. Proračun je napravila kompanija RepairPal.

  1. Kia Rio 2023. (434 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Rio je agilan i štedljiv automobil iz B segmenta, u ponudi kao sedan s četvoro vrata ili hečbek. Mada su njegovi glavni konkurenti kao što su Honda Jazz, Toyota Yaris i Chevy Sonic nestali s američkog tržišta, Kia Rio nastavlja svoju misiju, bez obzira na umanjenu popularnost supkompaktnih vozila. Opremljen 1,6-litarskim motorom sa 120 ks, uparenim s CVT menjačem, nije posebno uzbudljiv za vožnju. Međutim, oni koji su u potrazi za „niskobudžetnim“ vozilom, jeftinim za održavanje, Kia Rio se ističe kao dobar izbor. Zahvaljujući Kijinoj pouzdanosti i postprodajnom podršci, Rio zahteva samo 434 dolara prosčenih godišnjih troškova.

  1. Toyota RAV4 2023. (429 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Najpopularniji svetski SUV krasi robusan i atraktivan izgled, a dostupan je s benzinskim četvorocilindrašem, u hibridnoj i PHEV formi. Model za 2023. donosi tehnološka unapeđenja, a Apple CarPlay i Android Auto funkcije su standardne.

Bez obzira za koju pogonsku opciju se odlučite, Toyotin SUV pruža izuzetnu praktičnost, sjajnu gorivnu efikasnost, zavidan kapacitet prtljažnika i solidno dugoročno tržišno kotiranje. Pouzdanost čini RAV4 lakim za održavanje, s tim što prosečno za to godišnje treba da se izdvoji 429 dolara.

  1. Toyota Prius 2023. (408 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

S ulaskom u petu generaciju 2023., Toyota Prius je sada stilski izražajnija nego ikada ranije, dobivši usput više snage. Ipak, neke stvari ostaju iste. Prius ostaje visokoefikasan, a varijanta s prednjim pogonom ostvaruje prosečnu potrošnju od 4,1 litar benzina na pređenih 100 kilometara. Pored toga, Prius i dalje ne zahteva dublje zavlačenje ruke u džep što se održavanja tiče.

Budući da je već jedan od najjeftinijih japanskih automobila po pitanju održavanja, Prius će vlasniku sačuvati dodatni novac ukoliko ovaj poznaje rutinu u vezi s osnovnim održavanjem, što nije nimalo teško.

  1. Honda Accord 2023. (400 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Popularni Hondin model je ušao novu generaciju 2023. i izgleda krajnje elegantno. Zahvaljujući besprekornom kvalitetu izrade koji gaji ova japanska marka, Accord je uvek bio među bestselerima i najpouzdanijim limuzinama na tržištu. Ako je i neophodna neka popravka, delovi su lako dostupni.

S odgovarajućom negom i održavanjem, Accord će sačuvati džepove svojih vlasnika bezbednim od nenadanih troškova, prevaljujući usput stotine hiljada kilometara bez većih problema. Po RepairPalu, prosečni godišnji troškovi održavanja iznose samo 400 dolara, što je zaista minimalno za jednu limuzinu iz D segmenta.

Accord „zna“ kako vozaču da ulepša dan i stavi mu osmeh na lice.

  1. Hyundai Tucson 2023. (397 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Kupci vole Hyundaijeva vozila jer su priuštiva i praktična, i za dati novac nude dosta toga. Tucson krosover srednje veličine je redizajniran za prošlu modelnu godinu, zadržavši atraktivnost.

Ulazni paketi opreme su krajnje bogati, a vožnja je uglađena. Ko posegne za višim nivoima, može da očekuje luksuzniji enterijer s više „mekih dodira“, dobrim kvalitetom materijala i odličnim komforom.

Korejski krosover je dostupan s benzinskim agregatom s blago hibridnom tehnologijom, uz čisti hibrid i PHEV. Za SUV te veličine, Tucson zahteva krajnje niske prosečne troškove održavanja.

  1. Toyota Camry (388 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Mada je segment SUV/krosovera najpopularniji na tržištu, Camry je, kao i Accord, na sjajan način izdržao test vremena kao trozapreminska limuzina. Toyotin pulen je oduvek krasila izvanredna pouzdanost, uz solidne performanse i ekonomičnost.

Zahvaljujući prosečnim godišnjim troškovima od 388 dolara, kako je procenio RepairPal, vozači mogu da uštede više novca za unapeđenja i slično.

Toyota je naziv „Camry“ izvela iz japanske reči „kanmuri“, što znači „kruna“. Ovo ime mu i priliči, budući da se radi o najpriuštivijem V6 modelu na tržištu.

  1. Honda Civic 2023. (368 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Godinama, Honda Civic, dostupna isključivo s prednjim pogonom, bila je favorit među kupcima japanskih automobila. Ušla je u 11. generaciju 2021., kao model za 2022., s evolucijom koja je donela čistije površine karoserije i atraktivniji izgled. Tu je i komforniji kabinski prostor i obilje visoke tehnologije.

Civic je dostupan s različitim pogonskim sklopovima, štedljiv je i upotrebljiv, a nenadmašna pouzdanost i kvalitet izrade samo dodatno doprinose atraktivnosti ovog modela, za čije godišnje održavanje treba da se izdvoji oko 368 dolara.

  1. Toyota Corolla 2023. (362 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Japanska ekspertiza u kreiranju pouzdanih automobila za posledicu ima da su proizvodi iz „Zemlje izlazećeg Sunca“ poslovično među bestselerima širom sveta. Toyota Corolla, primera radi, proizvodi se od šezdesetih godina, prošavši sve moguće ispite i ere do sada. Ako je neki model automobila „proveren“, onda je to Corolla, a aktuelnu generaciju krasi moderan dizajn, prostran enterijer, uz dugačku listu standardne opreme.

Povoljna cena i solidna pouzdanost ovaj japanski model nameću kao primamljiv kupcima. Uz odgovarajuće održavanje, iz džepa svog vlasnika će na konto održavanja izvaditi samo 362 dolara. Problemi su malobrojni kada je Corolla u pitanju, a oni najčešći se odnosena zamenu ležaja točkova, popravku anlasera i zamenu kočne tečnosti.

  1. Mazda CX-3 2023. (345 dolara prosečnih godišnjih troškova održavanja)

Takmičući se protiv Hyundai Kone, Kije Seltos i Honde HR-V, Mazda CX-3 je jedan od najpoželjnijih malih SUV/krosovera. Aduti se ogledaju u dobrom stilu, prestižnoj kabini, dobroj vrednosti za uloženi novac i voznim karakteristikama.

Baziran na Mazdi2, CX-3 dolazi s četvorocilindarskim motorom u kombinaciji s prednjim ili pogonom na sve točkove.

Glavni nedostatak što se ovog japanskog modela tiče ogleda se u tesnim zadnjim sedištima i „žednom“, nesofisticiranom agregatu.

  1. Honda HR-V 2023. (301 dolar prosečnih godišnjih troškova održavanja)

HR-V je najmanji SUV/krosover japanske marke, dostupan s prednjim ili pogonom na sve točkove. Prvonavedena varijanta je s cenom od 23.800 dolara izuzetno povoljna na američkom tržištu, dostupna s modernom tehnologijom i brojnim bezbednosnim atributima.

Redizajniran za 2023., HR-V je sada baziran na aktuelnom Civicu a ne Jazzu, tako da koristi Civicov „entuzijastičniji“ pogonski sklop.

Novi HR-V donosi prostraniji, atraktivniji enterijer, poboljšan kvalitet vožnje i rafiniranost. Takođe, radi se o vidno većem vozilu, mada bi prtljažni prostor po nekima mogao da bude izdašniji.

Izvor: RepairPal

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime