Naslovna AKTUELNO Lista: 10 najpouzdanijih premijum vozila

Lista: 10 najpouzdanijih premijum vozila

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Premijum automobili su pojam kada je reč o inženjeringu, tehnologiji i kvalitetu izrade.

Naravno, oni imaju tendenciju da budu nešto skuplji, što ne treba da čudi s obzirom na tehnologiju, karakteristike i kvalitet materijala kojima raspolažu.

Neki od premijum modela se ističu individualnim atributima, koji ih čine apsolutnim favoritima među kupcima. Međutim, vozila iz ovog segmenta se ne povezuju tako često s posebno dobrom pouzdanošću. Ona su generalno „napakovana“ obiljem tehnologije i elektronike, što su elementi koji obično ne prođu ispit vremena na adekvatan način, što ih u suštini čini manje pouzdanim od nekog „ogoljenog“ automobila koji služi za transport od tačke A do tačke B.

Međutim, postoje neki premijum modeli koji iznenađujuću svojom izvanrednom pouzdanošću, a pred nama je 10 najboljih po tom pitanju u izboru HotCarsa. Reč je o automobilima koji bez problema prevaljuju 800.000 kilometara.

  1. Volvo 850

Švedski model, koji je dostupan u limuzinskoj i karavanskoj karoserijskoj varijanti, najpoznatiji je po  nadimku „cigla“, što može da zahvali svoj kutijastom obliku. Međutim, ispod ovog karakterističnog dizajna, nalaze se izuzetno izdržljivi pogonski sklopovi s rednim petocilindarskim motorima.

Znamo do koje mere se 850 dobro pokazao na auto-moto sportskoj sceni u različitim serijama turističkih automobila. Međutim, manje je poznata činjenica da ovaj auotmobil može da pređe neverovatno velik broj kilometara bez bilo kakve intervencije na motoru.

  1. Mercedes-Benz S klasa W221

W220 je poznat kao najnepouzdanija verzija štutgartske luksuzne krstarice, prvenstveno zahvaljujući raznoraznim „električnim gremlinima“. Mercedes ne bi bio to što jeste da odmah nije uvideo o čemu se radi, tako da su greške ispravljene u narednoj W221 generaciji.

Doduše, ni ovaj model nije savršen po tom pitanju jer zna da ima problema s Airmatic ogibljenjem, ali generalno, radi se veoma pouzdanom vozilu.

  1. Lexus ES 350

Reč je o automobilu koji je čuven po svojoj pouzdanosti. Zapravo, reč je o najpouzdanijem vozilu u njegovom segmentu, tako da je ovaj „mali“ Lexus jedna od najpouzdanijih limuzina uopšte.

Činjenica da počiva na istoj mehaničkoj platformi kao i Toyota Camry, može biti tajna njegove izvanredne pouzdanosti. Ovo se odnosi na sve generacije Lexusa ES. Mada on možda nije među najluksuznijim sedanima, svakako je jedan od najpouzdanijih.

  1. Lexus LS400

Drugi Lexus na listi je upravo onaj koji je pokrenuo čitavu priču u vezi s ovom japanskom markom. LS400 je Lexusov prvenac i automobil koji je Toyotinu premijum diviziju lansirao na globalnu mapu, s izvanrednim inženjeringom i izradom dovedenom do perfekcije.

Ovu luksuznu limuzinu pogoni 4,0-litarski 1UZ-FE V8 motor s 32 ventila, koji je daleko od „normalne“ V8 jedinice. LS400 je ekstremno pouzdan premijum automobil koji je pobedio etablirane nemačke proizvođače na njihovoj teritoriji, nateravši ih da se vrate za crtačke stolove.

  1. Mercedes-Benz W124

Čuvena „stodvadesetčetvorka“ je epitom poznatog nemačkog „preteranog“ inženjeringa. Napravljen poput tenka, ovaj Mercedes je jedan od najpouzdanijih automobila ikada napravljenih. Prodavao se između 1984. i 1996., i praktično je najbolja generacija E klase.

Što se tiče performansi, modeli poput E500 i E60 AMG uneli su dodatnu dimenziju.

Mnogo je W124 koji su probili „zlatnu barijeru“ od milion pređenih kilometara, što dokazuje o kakvom automobilu se radi.

  1. Acura TLX

Ovo je još jedan automobil koji će trajati decenijama. Hondina premijum divizija, Acura, gomilu stvari je dovela do perfekcije kod ovog modela, a pouzdanost je jedna od njih.

Prosečan godišnji trošak održavanja TLX-a iznosi ispod 450 dolara, što je neverovatno za jednu luksuznu limuzinu. Pored toga, startna cena ovog modela nije visoka, gravitirajući oko 40.000 dolara.

  1. Mercedes-Benz W123

Još jedna legenda. S preko 2,5 miliona prodatih primeraka između 1976. i 1986., ovo je jedan od najpopularnijih Mercedesovih modela svih vremena.

Bez obzira što se radi o oldtajmeru, „stodvadesettrojke“ i dalje možemo da vidimo na putevima, i to u savršenom mehaničkom stanju, s preko 800.000 kilometara na odometru.

Poput W124, i W123 je napravljen poput tenka, s minimalnom prisutnom elektronikom, što ga čini još pouzdanijim. Nimalo ne čudi što se radi o traženom modelu na tržištu polovnjaka.

  1. Lexus IS 350 (sve generacije)

Da li je čudno što je toliko Lexusa na ovoj listi? Naravno da nije, jer se generalno radi o najpouzdanijoj automobilskoj premijum marki na svetu.

Čak i ulazni model kao što je IS, nudi najbolju pouzdanost u segmentu.

2.

Lexus LX (sve generacije)

Reč je o najpouzdanijem luksuznom SUV-u, što ne treba da čudi nimalo, budući da je baziran na neuništivoj Toyoti Land Cruiser, koja je sinonim za pouzdanost.

Svaka generacija LX-a je nadmašila očekivanja po pitanju trajnosti, ali ispod svog tog luksuza je šasija u vidu merdevina, robusna mehanika i izbor motora koji će trajati i kada fosilnih goriva više ne bude.

  1. Toyota Land Cruiser (sve generacije)

Lista ne može biti zaključena bez časnog spominjanja Toyote, koja je najzaslužnija za visoko kotiranje Lexusa.

Land Cruiser je automobil koji želite da imate na raspolaganju u slučaju zombi ili nuklearne apokalipse, da ne kažemo „smaka sveta“.

Reč je naravno o neverovatno izdržljivom, robusnom, sposobnom i nadasve pouzdanom terencu, koji koriste raznorazne svetske organizacije, od Ujedinjenih nacija do Talibana. Bez Land Cruisera svet jednostavno ne bi bio isti.

Izvor: HotCars

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime