Naslovna ECO TECH Započela izgradnja najveće svetske fabrike “silicijumskih” baterija

Započela izgradnja najveće svetske fabrike “silicijumskih” baterija

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Inicijalna proizvodnja kapaciteta od 20 GW će se odigrati u fabrici u saveznoj državi Vašington.

Group 14 Technologies, globalni proizvođač i provajder napredne silicijumske tehnologije baterija, objavio je da je pokrenuo drugu komercijalnu američku fabriku aktivnih materijala za baterije u Mozes Lejku u Vašingtonu.

Očekuje se da se materijali proizvedeni na ovoj lokaciji nađu u 200.000 električnih vozila godišnje, s potencijalom da se ta brojka dodatno poveća. Fabrika kapaciteta 20 GW navodno je najveći svetski pogon za proizvodnju naprednih materijala za silicijumske baterije, prostirući se na 93.000 kvadratnih metara.

Objekat je delimično omogućen kroz investicionu rundu Serije C od 614 miliona dolara koju su predvodili Porsche i Microsoft. Bajden-Haris administracija i Ministarstvo energetike SAD takođe su obezbedili grant od 100 miliona dolara.

Group14 je saopštio da njen napredni silicijumski materijal nudi veću energetsku gustinu i stopu punjenja od tradicionalnih litijum-jonskih baterija. Njegova mešovita silicijumska anoda, nazvana SCC55, može povećati energetsku gustinu za 30% tokom 1000 ciklusa, s učešćem grafita od 20%.

SC55 nudi 50% veću energetsku gustinu od konvencionalnih litijum-jonskih baterija na bazi grafita, saopštila je kompanija. Posle 1000 ciklusa, tehnologija može da postigne gustinu od 1000 Wh po litru.

„Za potrošača je došao trenutak za paritet troškova s motorima s unutrašnjim sagorevanjem“, saopšteno je iz Group 14.

Danas se preko 90% grafita kopa ili prerađuje u Kini. Anoda zasnovana na silicijumu nudi alternativu, potencijalno pošteđujući Group14 i njegove kupce problema u lancu snabdevanja.

Kompanija sada „punom parom“ gradi postrojenje, koje će moći da proizvodi 2.000 tona godišnje za SCC55. Očekuje se da će proizvodne linije za dva početna modula fabrike biti puštene u rad 2024. godine. Za izgradnju lokacije biće otvoreno preko 400 radnih mesta. Kompanija radi s više od 20 organizacija baziranih u zajednici, fokusiranih na otvaranje radnih mesta u sektoru čiste energije, zapošljavanje i obuku za posao, kako bi podstakli mogućnosti širom zajednice.

Group14 se obavezao da kupi preko 30 miliona dolara američkog čelika za izgradnju prva dva modula i radi s američkim dobavljačima na neophodnim komponentama od asfalta do HVAC sistema, podržavajući domaći lanac snabdevanja.

„Jačanje globalne konkurentnosti nacije u proizvodnji baterija svodi se na jačanje domaćih lanaca snabdevanja, zbog čega pojačavamo našu drugu fabriku u SAD brzinom kojom treba da vidimo razmere inovacija“, rekao je Rik Lueb, izvršni direktor i suosnivač of Group14 Technologies. „Ubrzavanjem vremenskog okvira za tržišno spremnu tehnologiju transformacije baterija, mi stavljamo moć kompletne elektrifikacije u ruke američkih radnika koji će postati okosnica ekonomije čiste energije.

Group14 je do danas prikupio 650 miliona dolara finansiranja od značajnih investitora i kupaca, uključujći Porsche AG, Microsoft Climate Innovation Fund, OMERS Capital Markets, Decarbonization Partners, Amperek Technologi Limited (ATL), BASF, Shova Denko i SK Inc.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime