Naslovna AKTUELNO Cene novih automobila pale prvi put posle 20 meseci

Cene novih automobila pale prvi put posle 20 meseci

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Tržište novih i polovnih automobila je „podivljalo“ širom planete, pa tako i na referentom američkom, i to do te mere da su se neka polovna vozila prodavala za dvostruko veću cenu u odnosu na nove ekvivalente.

Međutim, pristigli su prvi signali da bi stvari mogle da se vrate u normalu u bliskoj budućnosti. Ipak, ne treba da budemo previše optimistični za sada, ali je činjenica da je prosečna vrednost automobilske transakcije u slučaju novih vozila pala ispod sugerisane prodajne cene proizvođača po prvi put u 20 meseci. Naravno, ovaj trend bi s izvesnim vremenskim zaostatkom trebalo da se prenese i u Evropu.

Podaci koje je ranije ove nedelje izdao Kelley Blue Book pokazuje da je prosečna cena novih automobila u martu ove godine pala na 48.008 dolara, što predstavlja pad od 1,1 odsto od februara 2023. Doduše, u poređenju s martom prošle godine, ova brojka je i dalje 3,8 odsto viša, ali po prvi put u gotovo dve godine je niža od one koju preporučuju proizvođači, što konkretno iznosi 117 dolara u proseku.

„Poslednji podaci iz marta, vezani za transakcije, otrkivaju da su cene novih automobila nastavile da padaju tokom prvog tromesečja 2023.“, kaže Rebeka Rizevski iz Cox Automotivea. „I u slučaju luksuznih i mejnstrim vozila, cene su padale tokom prva tri meseca. Predvideli smo pad vrednosti transakcija jer se zalihe konstantno popunjavaju a izbor se proširio.“

Ono za šta je većina kupaca zainteresovana su naravno velikoserijska vozila. U martu, prosečna cena te vrste vozila je iznosila 44.182 dolara, odnosno 505 dolara manje u odnosu na februarsku prosečnu cenu. Marke poput Chryslera, Dodgea, Forda, Chevroleta i mnogih drugih, prodavale su svoje automobile po cenama od 0,2 do 3,8 odsto nižim u odnosu na prethodni mesec.

Što se luksuznih vozila tiče, kupci nastavljaju da plaćaju više od preporučene cene, s prosekom koji je u martu iznosio 65.202 dolara, što je samo devet dolara manje u odnosu na februar. Ono što je interesantno je da podaci ne uključuju brendove kao što su Ferrari, Rolls-Royce i drugi proizvođači egzotičnih automobila.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime