Naslovna ECO TECH Južna Koreja ima cilj da prva komercijalizuje baterije u čvrstom stanju

Južna Koreja ima cilj da prva komercijalizuje baterije u čvrstom stanju

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Južna Koreja će do 2030. uložiti 20 biliona vona (15 milijardi dolara) u prve svetske baterije u čvrstom stanju za električna vozila.

Po izjavi iz predsedničke kancelarije, kako prenosi Blumberg, ova zemlja planira da bude prva na svetu koja će komercijalizovati čvrste baterije.

Investicija će biti ostvarena zajedničkim snagama javnog i privatnog sektora, a ambiciozni plan je objavljen tokom mitinga čiji je domaćin bio predsednik Jun Suk Jol.

Baterije u čvrstom stanju, kako sugeriše njihov naziv, imaju čvrste elektrode i elektrolite. Ovaj tip baterija se ubrzano razvija već nekoliko godina, paralelno s napretkom električnih automobila, a mnogi ga smatraju narednom generacijom kada je tehnologija baterija u pitanju.

Čvrste baterije su mnogo bezbednije i jeftinije za proizvodnju. Stvar je u tome što nemaju tečno jezgro poput moderne solucije, već čvrstu supstancu. Ovo donosi brojne prednosti, uključujući činjenicu da ove baterije mogu da se proizvedu u manjem obimu i teže ih je zapaliti.

Neki ih posmatraju sa skepsom

Međutim, najveći svetski proizvođač baterija, kineski Contemporary Amperex Technolog Co., ima skeptičniji pristup prema novom rešenju, budući da se radi o tehnologiji u razvoju. Jedan od glavnih problema s dotičnim baterijama je što se one suočavaju s problemima nakon brojnih ciklusa punjenja i pražnjenja. Ipak, Južna Koreja nije zabrinuta zbog toga.

Ova zemlja, kako piše Blumberg, takođe ima plan da učetvorostruči proizvodni kapacitet katodnog materijala u narednih pet godina i započne komercijalnu proizvodnju litijum-gvožđe fosfatnih baterija od 2025.

Prošlog meseca, istraživači iz Maks Plank Instituta za istraživanja u oblasti polimera, objavili su da su verovatno pronašli način da baterije u čvrstom stanju učine dugovečnijim. Zapravo, u nekim studijama koje datiraju u prošlost do 2019., tvrdi se da bi novorazvijene baterije jednog dana mogle da zamene popularne litijum-jonske jedinice.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime