Naslovna AKTUELNO Kineski CATL najavio revolucionarnu “kondenzovanu” bateriju

Kineski CATL najavio revolucionarnu “kondenzovanu” bateriju

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

U jednom od najznačajnijih proboja u oblasti baterija poslednjih godina, najveći svetski proizvođač, CATL, najavio je novu „kondenzovanu“ bateriju od 500 Wh/kg, za koju kaže da će ući u serijsku proizvodnju ove godine.

„Lansiranje ’kondenzovanih’ baterija će označiti početak ere sveopšte elektrifikacije morskog, kopnenog i vazdušnog transporta, otvoriti nove mogućnosti razvoja industrije i promovisati postizanje globalne ugljenične neutralnosti ranije od predviđenog“, saopštila je kompanija.

Nova CATL-ova kondenzovana baterija će raspolagati gotovo dvostruko većom energetskom gustinom u poređenju s Teslinim 4680 ćelijama, čiji se rejting od 272 do 296 Wh/kg smatra veoma visokim po aktuelnim standardima.

Glavni naučnik CATL-a, Vu Kaj, kaže da kondenzovana batgerija integriše čitav spektar inovativnih tehnologija, uključujući ultravisoku energetsku gustinu katodnih materijala, inovativne anodne materijale, separatore i proizvodne procese, nudeći izvanredne performanse po pitanju punjenja i pražnjenja, kao i bezbednosti.

On kaže da nova tehnologija prevazilazi ograničenja koja su dugo ograničavala razvoj baterijskog sektora, tako da će inicirati novu eru elektrifikacije, baziranu na visokoj bezbednosti i maloj masi.

Tokom prezentacije, CATL je saopštio da s partnerima radi na razvoju električnog putničkog aviona koji zadovoljava aktuelne standarde avijacije, te da testira letelicu u skladu s bezbednosnim standardima zahteva po pitanju kvaliteta, koji vladaju u ovom sektoru.

Pored aviona, u CATL-u kažu da će uskoro lansirati automobilsku verziju kondenzovane baterije, koja će u serijsku proizvodnju ući već ove godine.

Baterije od 500 Wh/kg će omogućiti elektrifikaciju avio-saobraćaja

Ilon Mask je 2020. rekao da „će električni letovi postati interesantni onog momenta kada baterije dostignu 400 Wh/kg“. Predvideo je da će to biti moguće ostvariti do 2023. Najnovija objava potvrđuje, pa čak i prevazilazi Maskova predviđanja u vezi s energetskom gustinom.

Tokom prošlog meseca, Argonne je najavio novu tehnologiju baterija s energetskom gustinom od 1200 Wh/kg, mada ona trenutno nije spremna za masovnu proizvodnju.

„S daljim razvojem, očekujemo da će naš novi dizajn litijum-vazdušnih baterija dostići rekordnu energetsku gustinu od 1200 Wh/kg“, rekao je naučnik iz Argonnea, Leri Kertis. „To je gotovo četiri puta bolje u poređenju s litijum-jonskim baterijama.“

Mada je bilo nekoliko proboja na planu energetske gustine baterija poslednjih meseci, mnoge od dotičnih tehnologija su u povoju, tako da će biti potreban izvestan broj godina da bi se stvorili uslovi za serijsku proizvodnju, ako do toga uopšte i dođe.

Samim tim, objava CATL-a je izuzetno značajna, jer se radi o soluciji koja će već ove godine ući u masovnu proizvodnju.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime