Naslovna AKTUELNO Godišnji miting VW grupacije prekinut gađanjem tortom

Godišnji miting VW grupacije prekinut gađanjem tortom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Generalni direktor VW grupacije, Oliver Blume, brani dvostruku ulogu, kao šef konglomerata i šef marke Porsche.

Godišnji miting Volkswagen grupacije u Berlinu, koji je održan u sredu, prekinuli su aktivisti koji tvrde da fabrika kompanije u Sinđangu, u Kini, proizvodi automobile uz pomoć prinudne radne snage, dok su napolje protestovali „zeleni“ aktivisti, koji smatraju da VW „donosi odluke štetne za klimu“.

Oko 10 aktivista, uključujući i jednu ženu u toplesu s naslikanim „Prljavi novac“ na leđima, prekinuli su govor generalnog direktora VW grupacije, Olivera Blumea. Mahali su transparentima na kojima je pisalo: „Okončajte ujgurski prisilni rad“.

Jedan je bacio komad torte na Volfganga Poršea (80), predsednika Porschea SE, većinskog akcionara VW grupacije, ali je promašio, a delići su odleteli u pravcu predsednika konglomerata Hansa Ditera Peča.

Demonstrante je ubrzo izvelo osoblje obezbeđenja.

„Konstruktivan dijalog je važan. Generalni sastanak nudi dobru priliku za to. S izuzetkom nekoliko ljudi, svi prate određene smernice“, rekao je portparol VW-a.

Šef grupacije u Kini, Ralf Brandšteter rekao je: „Ne vidimo nikakve dokaze o kršenju ljudskih prava u fabrici.“

Brandšteter je ranije ove godine posetio fabriku u Sinđangu a juče je izjavio: „Nemam razloga da sumnjam u svoje utiske ili informacije koje su mi dostupne“.

Ipak, aktivisti, uključujući Haijura Kurbana iz Svetskog kongresa Ujgura, istakli su izveštaje o masovnim logorima za interniranje i vezama između dobavljača VW-a i kompanija koje su tamo prisutne, kao i na teškoće lokalnog stanovništva da otvoreno govore s obzirom na državna ograničenja slobode govora.

Blume nije spomenuo fabriku u Sinđangu, koja je u okviru zajedničkog poduhvata sa SAIC Motorom, i koja je postala bolna tačka, ne samo za aktiviste za ljudska prava, već i za neke akcionare, uključujući 20 najvećih investitora Deka Investment i Union Investment.

Obojica su pozvali VW da zahteva od SAIC-a da izvrši nezavisnu spoljnu reviziju fabrike.

„Volkswagen mora biti siguran da su njegovi lanci snabdevanja čisti“, rekao je Ingo Špajh, šef odeljenja za održivost i korporativno upravljanje u Deki.

Zabrinutost oko dvostruke uloge

Investitori su ponovo kritikovali Blumeovu dvostruku vodeću ulogu, jer on vodi poslove i VW grupacije i Porschea, kao i ne baš dobro kotiranje Volkswagenovih akcija, koje su u slobodnom padu poslednje dve godine, otkada je Porsche izdvojen na berzi kao poseban entitet.

Špajh je pohvalio Blumea što se bavio, kako je rekao, trima najhitnijim pitanjima u VW-u: Kinom, njenom softverskom jedinicom Cariad i njenom radnom kulturom, ali je rekao da je generalni direktor „još uvek usred čišćenja nereda“ i da je „prerano za konačnu procenu“.

„Dan ima samo 24 sata, čak i za vas“, rekao je Špajh. „Vaš prethodnik već nije bio u stanju da savlada ogromne izazove koje donosi vođenje jedne grupacije.“

Kineska konkurencija

Akcionari su istakli rastuću konkurenciju u vidu kineskih proizvođača električnih vozila u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji sveta, pri čemu je BYD ranije ove godine nadmašio VW kao vodeći brend putničkih automobila u toj zemlji.

Kineski proizvođači električnih vozila, kao i Tesla, prete ne samo da će uticati na tržišni udeo VW-a na najvećem svetskom automobilskom tržištu, već i u Evropi.

Blume je priznao da je evidentan brz tempo elektrifikacije kineske automobilske industrije, izloživši strategiju VW-a koja nalaže zadržavanje pozicije tržišnog lidera, uz prilagođavanje proizvoda kineskim ukusima i izgradnju lokalnih partnerstava.

On je rekao da njegova dvostruka uloga u VW-u i Porscheu, odnosno najvećem evropskom proizvođaču automobila po vrednosti, „funkcioniše dobro i isplaćuje se“, čak i kada investitori nastavljaju da ukazuju na sukob interesa.

Blume je takođe rekao da VW ima jasan plan da poveća svoju  vrednost na tržištu kapitala, koji će biti predstavljen u junu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime