Naslovna INFO Porsche 718 Boxster na testu “severnog jelena” (VIDEO)

Porsche 718 Boxster na testu “severnog jelena” (VIDEO)

Konačno, možemo da dobijemo uvid u to do koje mere jedan sportski automobil s pedigreom, može bolje da odradi test izbegavanja prepreke na putu u odnosu na konvencionalan automobil.

Novi video Teknikens Världa demonstrira koliko je oštro upravljanje Porschea 718 Spyder.

Zapravo, radi se o 718 Boxsteru „25 Years“, odnosno specijalnoj ediciji koja je dostupna u GT Silver koloritu, s bočnim usisnicima i posebnim naplacima. Što se unutrašnjosti tiče, tu je bordo tapacirung i koža koja prekriva armaturnu tablu i centralnu konzolu, između ostalog.

Bokser motor radne zapremine 4,0 litra dolazi u GTS trimu i isporučuje 400 ks. Kupci mogu da biraju između manuelnog i automatskog menjača s dvostrukom spojnicom. Do „stotke“ ubrzava za samo 4,2 sekunde kada su u igri PDK i „launch control“ sistem.

Teknikens Värld testira vozila blizu maksimalne bruto težine, a da bi prošao test, automobil treba uspešno da prođe čunjeve pri brzini od 72 km/h. Boxster naravno nije imao problem s tim. Inicijalni ispit je prošao pri 75 km/h, a test vozači su primetili da je „potpuno izbalansiran“ i da pruža obilje prijanjanja.

Najviša brzina pri kojoj je test izveden uspešno iznosila je 79 km/h. Pri ovoj brzini došlo je do blagog podupravljanja u srednjoj sekciji, ali je Boxster i dalje bio pod potpunom kontrolom.

718 Boxster Spyder RS je Porscheova „labudova pesma“ motorima s unutrašnjim sagorevanjem kada je ovaj model u pitanju. Dobio je 4,0-litarski, šestocilindarski bokser motor iz 911 GT3, u kojem ova jedinica isporučuje 500 ks, obezbeđujući sprint do „stotke“ za 3,4 sekunde.

Naredni Boxster će biti elektromobil, koji će s prodajom krenuti 2025., a već sada je u razvoju. Počivaće na namenskoj EV platformi, dok detalji u vezi s pogonskim sklopom još uvek nisu poznati. Isto važi i za Cayman kupe.

Prethodni tekstJuventus seda u Jeep® Grand Cherokee 4xe
Sledeći tekstInstitutu za mentalno zdravlje uručen Volkswagen Transporter

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime