Naslovna BEZBEDNOST Lista: 10 najboljih proizvođača pneumatika na svetu

Lista: 10 najboljih proizvođača pneumatika na svetu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Često se kaže da ne treba praviti kompromise ni sa jednim proizvodom koji vas povezuje s tlom. Ovo se odnosi na cipele, dušeke i, naravno, gume.

Moderne pneumatske gume, iako su utilitarne po svojoj nameni, predstavljaju pravo inženjersko čudo, koje se razvijalo otkako ih je Džon Bojd Danlop prvi razvio u kasnim 1800-im. Michelin je zatim nastavio s patentiranjem radijalnih pneumatika koje danas koristimo. O snazi, efikasnosti i varijabilnosti različitih guma svedoči njihova suštinska funkcija u auto-moto sportu, disciplinama što su MotoGP, Formula 1 i NASCAR.

Dobra garnitura guma pruža ključnu sigurnost između vas i površine puta, a najbolje bi trebalo da budu izdržljive, prilagodljive i lako dostupne. Međutim, kada su u pitanju najbolji brendovi, kriterijumi su više opšte prirode, jer se gume proizvode za mnoga različita vozila, primene i uslove na putu. Iako nisu sve gume jednake, nova garnitura bilo koje robne marke navedene u ovom članku, dobro će vam poslužiti. Pod uslovom da vodite računa o njima, trebalo bi da vam obezbede prelazak velikog broja kilometara.

Ovde su pod lupom vrhunske svetske marke pneumatika, rangirane po kvalitetu, raznolikosti, performansama, vrednosti, statističkim podacima o bezbednosti i podacima o zadovoljstvu potrošača.

  1. Hankook

Hankook Tire & Technology Co., Ltd. je južnokorejski proizvođač koji proizvodi preko 100 miliona guma godišnje i poznat je po performantnim jedinicama koje se koriste u auto-moto sportu. To uključuje Formulu Drift i razna svetska prvenstva u reliju i turističkim automobilima, gde je Hankook sponzor i dobavljač specijalizovanih guma. Njegova statistika je impresivna, s preko 20.000 zaposlenih, osam proizvodnih pogona i 160 međunarodnih izvoznih lokacija.

Kompanija usvaja osvežavajući, ekološki osvešćen pristup proizvodnji guma, s dugoročnim ciljem da smanji emisiju gasova staklene bašte za 50% u narednih 25 godina. Dobila je priznanje „Zlatna klasa“ u godišnjem izveštaju Standard and Poor’s Global Sustainabilityja, kao i platinastu ocenu u EcoVadis ESG ​​evaluaciji. Hankook je bio veoma aktivan u odeljenju za istraživanje i razvoj, otvorivši najveću stazu za testiranje guma u ​​Aziji 2022. U 2021., godini svoje 80. godišnjice, Hankook je dobio titulu proizvođača guma godine od strane magazina Auto Bild budući da je postao šesti po veličini svetski proizvođač guma i dobavljač za tako cenjene marke kao što su Porsche i Audi.

Šta sve ovo znači za svakodnevnog vozača? Hankook gume pružaju sportski izraženije performanse i prijanjanje, s proizvodima kao što je Ventus V12 EVO2, ali takođe nude odličnu gumu za sva godišnja doba u modelu Kinergy 4S2 i izdržljive kamionske gume u okviru Dynapro AT-M serije. Hankook pneumatici pružaju dobru kilometražu na svim meridijanima, i kao takvi, pristupačno su rešenje mimo velikih evropskih i američkih proizvođača. Ipak, u pogledu globalne prodaje, Hankook ostaje jedna od manjih kompanija u velikoj ligi, zbog čega je na poslednjem mestu na ovoj listi.

  1. Dunlop

Sa svojim poreklom koje vodi iz Dablina u Irskoj, Dunlop datira još od kasnih 1800-ih, kada je bio pionir u oblasti pneumatskih guma koje i danas koristimo. Sada, kada je u vlasništvu kompanija Continental, Goodyear i Sumitomo, i dalje je poznata robna marka kojoj se veruje širom sveta, posebno kada je reč o proizvodima za motocikle i auto-moto sport. Dok Goodyear upravlja njime u Severnoj Americi, Dunlop u isto vreme proizvodi gume za sve vrste uslova na putu i ​​nudi renomirane modele kao što su SP Sport Maxx (linija sportskih guma) i Grandtrek (kamionske gume).

Dunlop ima trkačko nasleđe koje datira iz najranijih dana auto-moto sporta. To se ogleda u gumama visokih performansi, koje profitiraju na na inovativnim tehnologijama i decenijama istraživanja i razvoja. Korišćene su u trkama izdržljivosti u Le Manu, šampionatima turističkih automobila i Formuli 1. Nastavljaju sa svojom ulogom u motociklističkim trkama svih kategorija, uključujući superkros, motokros i terenska takmičenja.

Iako Dunlopove automobilske gume danas možda nisu toliko popularne kao što su bile u zlatnoj eri auto-moto sporta, ova firma održava solidnu liniju proizvoda, koja je i sveobuhvatna i visokog kvaliteta. Ako preferirate dva točka umesto četiri, Dunlopov asortiman guma za motocikle smatra se među najboljima na svetu. Međutim, kako ovih dana nije tako veliki igrač na automobilskom tržištu, rangiran je nešto niže od svojih konkurenata

  1. Yokohama

Japanci su poznati po izdržljivim i pouzdanim vozilima, a to se prenosi i na proizvode od gume. Yokohama pneumatici su poput Toyote u industriji guma, jer proizvode pristupačne, pouzdane i izdržljive gume koje prelaze velik broj kilometara. O njihovom kvalitetu svedoči činjenica da se često koriste u auto-moto sportu i da su zvanični proizvođač guma za Svetsko prvenstvo turističkih automobila (WTCC). Izvan sporta, Yokohamini potrošački proizvodi uključuju odlične gume za SUV/krosovere i kamione, kao i performantne i one za sva godišnja doba.

Kao što dokazuje veliki deo Yokohaminog reklamnog materijala, kompanija je zaista progresivna i s valjanim namerama, isporučujući sjajne proizvode. Takođe ima centar za istraživanje i razvoj, kao i tri velika proizvodna pogona u SAD, tako da Yokohama daleko prevazilazi svoje matične granice, obezbeđujući radna mesta i postičući nova rešenja na različitim kontinentima. Kao i u slučaju većine vrhunskih proizvođača guma, kompanija je posvećena stvaranju održive i zelenije industrije, pa čak je otišla toliko daleko da je zasadila 1,3 miliona stabala u svojim proizvodnim pogonima i prodajnim lokacijama.

Yokohama pravi gume za većinu primena, uključujući velika fabrička vozila, auto-moto sport, komercijalne kamione i naravno konvencionalne automobile, s više modela koje možete izabrati u svakoj kategoriji. Kompanija se nalazi niže na ovoj listi zbog manje globalne prodaje u poređenju sa svojim kolegama i nedavnog povlačenja nekih guma iz fabrike u Misisipiju, iako održava dobru reputaciju po pitanju kvaliteta i korisničke usluge u celini.

  1. BFGoodrich

Reći da BFGoodrich ima dugu i bogatu istoriju ne bi bilo dovoljno. Kompanija sa sedištem u Ohaju vuče korene iz 1800-ih i obezbedila je svojevremeno gume za Ford Model A, jedan od prvih serijskih automobila. Od tada nudi specijalizovane proizvode od sintetičke gume za sportsku industriju i potrebe NASA-e. Takođe je pronalazač takozvane „tubeless“ gume, koja je sada sveprisutna.

Ukoliko premotamo dešavanja do danas, uvidećemo da je BFGoodrich jedan od najistaknutijih proizvođača guma za SUV modele, kamionete i terenska vozila. Njegove gume H/D Terrain i T/A Terrain su među najizdržljivijim za kamionete i SUV/krosovere, dok su modeli Trail Terrain i Mud Terrain dizajnirani za avanturistička vozila. Pored toga, modeli Advantage T/A i Advantage Control nude samopouzdanje tokom cele godine za drumska vozila, što sve čini idealnim asortimanom za one koji svoju vožnju koriste za više od jednostavnog putovanja od tačke A do tačke B.

Stoga, ako volite da idete van utabanih staza i avanturista ste u svojoj duši, BFGoodrich gume bi predstavljale sjajnu kombinaciju s bilo kojim terencem ili SUV-om, jer nude odlično prijanjanje, upravljivost i izdržljivost kada vam najviše zatrebaju. Ovaj kvalitet se takođe proteže na gume spremne za ulice i auto-puteve, ali činjenica da BFGoodrich proizvodi u velikoj meri naginju ka specifičnim tržišnim nišama (kamioni i SUV/krosoveri), stavlja ih ispod velikih igrača.

  1. Cooper

Kao i BFGoodrich (i LeBron James), Cooper Tires takođe dolazi iz Akrona u Ohaju. Sada u vlasništvu Goodyeara, Cooper nastavlja da proizvodi specijalizovane gume za trkačka i avanturistička vozila, pored komercijalne linije proizvoda. Iako je ovaj proizvođač manje poznat na međunarodnom nivou od ostalih na ovoj rang listi, on je među najcenjenijima. Cooper Tires je kompanija sa liste Fortune 500 koja je decenijama bila američka institucija, a osnovana je tokom izbijanja Prvog svetskog rata.

Oni koji koriste Cooper Tires  i te kako su svesni njihove odlične upravljivosti, prijanjanja i izdržljivosti, što ih dodatno čini isplativom opcijom. Takođe, radi se o ekološki osvešćenoj kompaniji, koja se zalaže za održivost po pitanju izvora gume, a uz to reciklira ogromnu većinu svojih otpadnih proizvoda. Takođe nastoji da promoviše inkluzivnost među svojom radnom snagom i prioritet stavlja na bezbednost, obrazovanje i inovacije, tako da je kompanija za primer.

Kada je reč o inovacijama, Cooper je ostavio trag u industriji guma uvođenjem novih tehnologija, kao što su Wear Square, koji omogućava lakše praćenje gaznog sloja kod kuće, i Stabiledge, koji drži gazeći sloj pneumatika otvorenim pod pritiskom, poboljšavajući prijanjanje tokom skretanja i obezbeđujući generalno bolju stabilnost. Dakle, ako tražite pouzdane i izdržljive gume koje dolaze iz napredne i savesne kompanije, Cooper bi trebalo da bude visoko na vašoj listi razmatranja.

  1. Pirelli

Pirelli je italijanski brend koji gaji visoke ambicije još od svog osnivanja u 19. veku. Osim što je guma po izboru za legendarne domaće marke, uključujući Maserati, Lamborghini i Ferrari, Pirelli je poznat po svojoj povezanosti s Formulom 1. U stvari, Pirelli je jedini proizvođač guma za F1 bolide od 2011. godine, a njegova oznaka se može videti kako krasi trkačke staze širom sveta. Međutim, nisu samo visokoperformantne gume ono što je bitno kada je o Pirelliju reč, jer se ova kompanija takođe može pohvaliti impresivnom linijom kvalitetnih guma za široku potrošnju i brojne primene.

Modeli guma uključuju Pirelli P Zero, koji se ističe i na mokrim i na suvim površinama, kao i Pirelli Cinturato, koji je dizajniran da poboljša udobnost u vožnji i smanji potrošnju goriva vašeg automobila. Pored specijalnih i superspecijalnih pneumatika, Pirellijev asortiman visoke vrednosti takođe proizvodi gume za sva godišnja doba i vremenske uslove, a njegova Elect EV namenjena je električnim vozilima. Kada je reč o inovacijama, Pirellijeve tehničke gume Cyber Tire, Seal Inside i Run Flat, pokazuju da je ovaj progresivni brend uvek na čelu po pitanju istraživanja i razvoja.

Bilo da kupujete gume za svoj prestižni automobil ili svakodnevno vozilo, Pirelli ima ponešto za svakoga. Reč je o brendu s bogatim nasleđem, koji nastavlja nadgradnju reputacije jednog od najcenjenijih evropskih proizvođača guma, koje biraju profesionalci širom sveta. Međutim, njegova linija proizvoda je više fokusirana na performantne gume, što sprečava Pirelli da se plasira više u ovom rangiranju.

  1. Continental

Continental je još jedna kompanija koje postoje više od 150 godina i prvi je proizvođač koji je lansirao gume sa žlebovima unutar gazećeg sloja, što je od tada suštinska karakteristika svih pneumatika. Kompanija nastavlja da raste i jača, i jedna je od najprepoznatljivijih robnih marki današnjice. Međutim, treba napomenuti da je Continental vrhunski brend, što znači da možete očekivati nešto dublje zavlačenje ruke u džep u poređenju s istovetnim proizvodom Yokohame ili Goodyeara

Ipak, kao i kod većine stvari u životu, dobijate ono što plaćate, a Continental gume blistaju iznad većeg dela konkurencije što se tiče kvaliteta i izdržljivosti, s linijama proizvoda koje uključuju TerrainContact H/T za vožnju tokom cele godine, ExtremeContact Sport za performantnu vožnju, TrueContact Tour za putovanja tokom cele godine i VikingContact 7 za zimske uslove. Continental nudi doživotnu garanciju gazećeg sloja do 130.000 kilometara, tako da možete biti sigurni da će ostati bezbedni i duže od toga, pružajući sigurnost, koja uključuje pokrivenost gumi defekata, pomoć na putu i pokriće u slučaju prekida putovanja.

Inovacije Continentala uključuju ContiSeal tehnologiju, koja automatski zatvara rupu na gumi, i ConteSilent, koja smanjuje buku i pruža ugodnije putovanje. Iako su Continental gume među najkvalitetnijim opcijama na ovoj rang listi, one gube bodove što se tiče odnosa uloženo-dobijeno. Međutim, ako ste voljni da platite izvesnu cenu, Continental nudi neke od najboljih proizvoda i usluga za korisnike.

  1. Goodyear

Goodyear proizvodi gume za brojne različite namene, pa čak snabdeva kompanije koje se bave proizvodnjom aviona i teške mašinerije. Kao istaknuti inovator i jedan od četiri najveća proizvođača guma na svetu, Goodyear je ostavio dubok trag na javno mnjenje kroz pametne marketinške uređaje, kao što je Goodyear Blimp. Skoro svi su upoznati sa logoom krilatih sandala koji krasi trkačke staze i bilborde širom sveta.

Još od 1907. godine, kada je isporučivala gume za čuveni Model T Henrija Forda, kompanija je napredovala, razvivši prvu najlonsku gumu 1942. godine, oborivši kopneni brzinski rekord 1963. i postavivši prvu gumu na Mesec 1971. Goodyear je takođe bio zvanični sponzor NASCAR-a i NHRA-e i proglašen je za najzeleniju kompaniju Amerike 2012. Goodyearove popularne linije proizvoda za široku potrošnju uključuju gumu za svakodnevnu vožnju Assurance, pneumatike Wrangler za terensku vožnju, gumu za sportske performanse Eagle i Endurance gume za prikolice, koje su sve poznate po svom kvalitetu i izdržljivosti.

Goodyear nastavlja da uvodi inovacije sa tehnologijama pneumatika kao što je RunOnFlat, koji vam omogućava da dođete do obližnjeg servisnog centra nakon bušenja gume, i SoundComfort, koji smanjuje buku koja se s puta prenosi u kabinski prostor vozila. Sve u svemu, Goodyear je jedna od najboljih opcija za one koji traže pouzdanu gumu, koja ima dobre performanse, s odličnom korisničkom uslugom i mobilnom instalacijom, koja čini život mnogo lakšim kada je vreme za zamenu guma. Kompanija se takođe visoko kotira na ovoj listi zbog toga što je visoko cenjena zbog svog rekordno visokog zadovoljstva kupaca.

  1. Bridgestone

Godine 1931., Šođiro Išibaši, japanski biznismen, osnovao je kompaniju Bridgestone, sada drugog po veličini proizvođača guma na svetu. Ime je zapravo izvedeno iz njegovog prezimena, koje se prevodi kao „kameni most“. Nakon što je započeo posao proizvodeći gumene radne cipele i motorizovane bicikle, Išibaši je nastavio sa snabdevanjem velikih japanskih bendova motocikala gumama, i nikada se više nije osvrnuo.

Bridgestone je u međuvremenu postao jedan od vodećih pionira na planu dizajna guma i odgovoran je za pronalazak run-flat pneumatika i Ecopia tehnologije, koja poboljšava gorivnu efikasnost uz smanjenje emisije ugljenika. Bridgestone asortiman obuhvata sve tipove potrošačkih vozila, s modelima kao što su Alenza AS Ultra (SUV), Turanza QuietTrack (grand touring), Dueler A/T Revo 3 (svi tereni) i Blizzak VS90 (zimski uslovi).

Bridgestone gume nude izuzetnu vrednost  za uložen novac, s životnom garancijom gaznog sloja koja se proteže do 130.000 kilometara. Iako kvalitet možda nije u potpunosti na nivou robnih marki kao što su Michelin i Continental, što se tiče odnosa uloženo-dobijeno, Bridgestone gume je teško nadmašiti, a to se odražava u njihovoj globalnoj prodaji, koja je blizu Michelinove.

Kompanija posluje na osnovu striktnog skupa filozofija izvučenih iz japanske tradicije. Ovi principi pružaju čvrstu osnovu na kojoj Bridgestone nastavlja da ostvaruje sjajan balans između visokog kvaliteta i pristupačnih cena. Bridgestone se takođe ponosi kreativnim pionirskim pristupom, integritetom i timskim radom, kao i donošenjem odluka na osnovu posmatranja. Ako svoju bezbednost na putu stavljate u ruke kompanije za proizvodnju guma, dobro je znati da oni svoj posao shvataju ozbiljno.

  1. Michelin

Tehnički, Michelin nije najveći proizvođač guma na svetu. Ta čast pripada kompaniji Lego, koja svake godine proizvodi desetine miliona više guma za svoje igračke nego francuska kompanija. Međutim, što se tiče ozbiljnog rangiranja potrošačkih guma, Michelin je brend koji nastavlja da dominira iznad svih ostalih.

Michelin je među najstarijim svetskim robnim markama u ovoj industrijskoj oblasti, osnovan 1889. Njegov kultni logo, „Bibendum“ ili „Michelin Man“, sinonim je za visokokvalitetni i impresivan asortiman proizvoda kompanije. Impresivno odeljenje za istraživanje i razvoj nije odgovorno samo za gume na Bugattijevim superautomobilima već i za gume na spejs šatlu.

Neki vrhunski modeli guma uključuju Michelin CrossClimate2, koji pruža performanse tokom cele godine u mokrim i suvim uslovima; Pilot Sport 4S visokih performansi, koji se obično nalazi na vrhunskim sportskim automobilima; Pilot Alpin PA4 za zimske uslove; i Defender LTKS M/S, koji služi za vožnju auto-putem tokom cele godine. Sve ove gume su prilično skupe, ali dolaze sa impresivnim životnim garancijama gaznog sloja do 130.000 kilometara.

Što se tiče priznanja, ima ih previše za spomenuti, jer se radi o najnagrađivanijem brendu J.D. Powera po pitanju zadovoljstva kupaca, robnoj marki koja je od Tire Racka dobila najvišu ocenu, kao i najboljem Fortuneovom proizvođaču guma na listi najcenjenijih kompanija. Dovoljno je reći da je Michelin zaslužio nagrade koje je prikupio tokom svoje duge i bogate istorije. Baš kao što ova kompanija dodeljuje zvezde najboljim svetskim prehrambenim ustanovama, možda Michelin zaslužuje nekoliko sopstvenih zlatnih zvezdica za usluge bezbednosti na putu, inovacije u oblasti pneumatika i opštu izvrsnost.

Izvor: SLASHGEAR

Priredio: Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime