Naslovna INFO Geely značajno povećao svoj udeo u Aston Martinu

Geely značajno povećao svoj udeo u Aston Martinu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kineski automobilski gigant sada poseduje 17% kultne britanske marke.

Geely, vlasnik Volvoa, Polestara i Lotusa, povećao je udeo u Aston Martinu. Kineska kompanija je prethodno posedovala 7,6 odsto, da bi to sada bilo povećano na 17 odsto.

To znači da je Geely sada treći po veličini akcionar Aston Martina, iza Lorensa Strola i Javnog investicionog fonda Saudijske Arabije.

Ovaj potez ne samo što Geelyju donosi veći udeo, već i povećan angažman unutar britanske marke. Generalni direktor kineske kompanije, Erik Li, spomenuo je „istraživanje na planu zajedničke tehnološke sinergije i novih mogućnosti rasta“, kao ključnih detalja u okviru partnerstva.

Sasvim je jasno da su pored inicijalne finansijske „injekcije“, povećan udeo na tržištu luksuznih automobila u Kini i snažnije pozicioniranje po pitanje elektrifikacije, dva glavna pozitivna aspekta koje Geely stavlja na sto.

Aston Martin ima par turbulentnih godina iza sebe, s tim što je britanska firma saopštila da je ostvarila gubitak iz poslovanja od 95 i 146 miliona dolara u 2021., odnosno 2022. godini. U međuvremenu, pokušaji Aston Martina da oživi posrnulu prodaju kroz DBX SUV, bili su samo delimično uspešni.

Mada je DBX trenutni Astonov bestseler s 3.219 prodatih jedinica prošle godine, Lamborghini Urus i Bentley Bentayga nastavljaju da dominiraju u „super SUV“ segmentu. U međuvremenu, Aston Martin je nedavno bez objašnjenja „u fioku“ stavio planove vezane za Vanquish sa središnje pozicioniranim motorom. Pored toga, Valhalla PHEV hiperautomobil i dalje nije ugledao svetlost dana, mada je inicijalno bilo predviđeno da stupi na scenu 2021.

Dakle, Geely bi možda mogao da pomogne Aston Martinu da dovede svoje poslovanje u red. Dok ranije nije imao mnogo motivacije da se uključi u zbivanja, Geely sada ima mnogo veći udeo, što bi trebalo da rezultira podelom ogromnih resursa i ekspertize koje poseduje. Pored toga, Erik Li ne krije svoje emocije prema Aston Matinu, budući da je pokušao da kupi ovaj brend u septembru 2022.

Mada su planovi još uvek pod velom tajne, ono što znamo je da je Aston Martin veoma ozbiljan kada je o elektrifikaciji reč. Prvi elektromobil britanske marke će pristići za samo dve godine, a u međuvremenu stoji obećanje da će svi modeli biti dostupi s električnim pogonskim sklopom do 2026.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime