Naslovna INFO Uskoro nova Mazda RX s rotacionim motorom?

Uskoro nova Mazda RX s rotacionim motorom?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Oživljavanje RX-a bi uključivalo uzdužno postavljen motor s dva rotora.

Toyota, Subaru i Mazda, održali su zajedničku konferenciju, o čemu smo već pisali, obećavajući da će sačuvati motor s unutrašnjim sagorevanjem.

Toyota je najavila nekoliko novih rednih četvorocilindraša, dok je Subaru isto učinio s četvorocilindarskim bokserom nove generacije. Mazda, sa svoje strane, možda je potencijalno predstavila nešto najuzbudljivije, a reč je o prototipu s motorom s dva rotora.

Iako „Zoom-Zoom“ kompanija nije saopštila detalje o novom hardveru, najavila je da bi on mogao naći u budućem performantnom modelu. Kao što se može videti u Iconic SP konceptu, rotacioni motor bi mogao da funkcioniše kao generator koji puni bateriju, bez mehaničke veze s točkovima. Mazda već ima u ponudi motor s jednim rotorom u MX-30, gde je instaliran poprečno. U potencijalnom novom RX modelu, moglo bi da se radi o varijanti s dva rotora, odnosno uzdužno postavljenoj jedinici.

„Ovo konceptualno rešenje podrazumeva uzdužno postavljen motor s dva rotora u cilju proizvodnje električne energije, omogućavajući efikasnije napajanje i ostvarivanje niskog centra težišta. Ova jedinica takođe ima za cilj da poboljša stvari po pitanju vibracija i emisije, povećanjem radne zapremine. Takođe se razmatra za upotrebu u sportskim modelima.“

Šta možemo da zaključimo iz ovoga? Novi RX je zvanično na stolu! Važne vesti dolaze u trenutku kada smo saznali da je RX-7 trebalo da bude ponovo u igri sredinom 2000-ih. Mazda je ipak ukinula dotični projekat zbog finansijske krize. Da je ugledao svetlost dana, to bi bio automobil s prednje postavljenim motorom i pogonom pozadi, pozicioniran iznad MX-5. Međutim, izgleda da se RX ipak može vratiti na scenu jednog dana. Nakon višegodišnjih glasina, spekulacija i neodoljivog koncepta, izgleda da postoje šanse da se motor s dva rotora nađe u jednom zabavnom automobilu.

Nikako ne treba zaboraviti da japanska marka ima tim posvećen razvoju rotacionog motora. Formalno je osnovan u februaru i sastoji se od 36 inženjera, koji rade zajedničkim snagama na „atraktivnim automobilima koji donose uzbuđenje kupcima“. Poslednji put kada je Mazda imala sportski automobil s rotacionim motorom u ponudi, bilo je to 2012., kada je lansiran RX-8 Spirit R s JDM specifikacijama, koji je praktično otpevao „labudovu pesmu“.

U oktobru 2023., glavni dizajner kompanije, Masaši Nakajama, rekao je da kultni SP namerno napravljen veći nego što je trebalo da bude. Zašto? Iz prostog razloga da bi se dodatno uzburkali duhovi na Japan Mobility Showu, gde je koncept debitovao. On je dodao da Mazda može da smanji dotično vozilo do veličine MX-5, uprkos instalaciji motora s dva rotora, elektromotora i baterije.

SP je dugačak 4.180 i širok 2.100 milimetara, što ga čini znatno većim od MX-5, mada se radi o modelu s dva sedišta. Masa vozila iznosi 1.450 kilograma, uz distribuciju 50:50. Dakle, značajno je teži od MX-5, ali je s 370 konja gotovo dvostruko snažniji.

Šta da kažemo na kraju sem da se nadamo da će novi RX model postati stvarnost.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime