Naslovna INFO Pet malih motora koji “pucaju” od snage

Pet malih motora koji “pucaju” od snage

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kada govorimo o motorima velike snage, obično na umu imamo veći broj cilindara i jedinice kao što su V8, V10, V12 ili čak V16.

Ovi moćni agregati uključuju „monstrume“ kao što su Bugattijev V16 ili Dodgeov V8.

Međutim, napredak u okviru tehnologije motora podrazumeva da ne moramo više da se oslanjamo isključivo na veliku radnu zapreminu. Turbo sistemi su omogućili proizvođačima da izvuku više snage iz manjih jedinica, čime se povećava efikasnost.

Ipak, sem što štede na gorivu, mali ali snažni motori takođe štede na gabaritima i masi, omogućavajući inženjerima da unesu više snage u manja vozila. Dakle, pred nama su neki od najperformantnijih „malih“ motora dostupnih u današnje vreme. Nijedan ne raspolaže radnom zapreminom većom od 2,0-litra niti više od četiri cilindra. Budući da su neki prisutni u hibridnim vozilima, pažnju ćemo obratiti na snagu motora, ne na ukupnu snagu vozila.

Volkswagen EA888 Evo 4

EA888 je prilično popularan motor, nakon što je predstavljen 2004., našavši se u brojnm VW-ovim, SEAT-ovim i Audijevim modelima. To je jedan od najpouzdanijih motora nemačkog proizvođača ikada konstruisanih, ali njegova Evo 4 performantna verzija je ona koja je pronašla svoje mesto na listi najmoćnijih rednih četvorocilindraša.

Kada je Volkswagen instalirao ovaj motor na Volkswagen Golfu R iz 2022., kompanija je bila u mogućnosti da izvuče iz njega 333 ks i 420 Nm. To znači da raspolažemo s 166,5 ks na litar radne zapremine. VW je ovo postigao dodavanjem turbopunjača, u cilju ubacivanja više vazduha u cilindre motora. Takođe je iskoristio blok od livenog gvožđa, s glavom motora od aluminijumske legure, što je isprobana i testirana formula za konstruisanje pouzdanih visokoperformantnih motora.

Pored Golfa R, slabije verzije EA888 možemo pronaći u drugim modelima, kao što su Audi A3 i VW Tiguan. Takođe je dostupan u manjoj varijanti od 1,8 litara.

Toyota G16E-GTS

Toyota se nedavno vratila na „hot heč“ scenu s modelima GR Yaris i GR Corolla. Oba automobila su zasnovana na kompaktnim limuzinama ili hečbekovima, tako da ima smisla da Toyota u njih instalira svoj najmanji, ali i najmoćniji motor – G16E-GTS.

Ovaj motor je skrojen za GR Yaris, da bi kasnije bio prilagođen za GR Corollu. Međutim, ono što G16E čini impresivnijim je to što ima najmanju radnu zapreminu među motorima prisutnim na listi – 1,6 litara. Ova trocilindarska jedinica može da proizvede neverovatne 304 ks, uz 370 Nm, što znači da isporučuje 180 ks/l.

Baš kao i ostali motori na ovoj listi, G16E koristi turbo radi usisavanja više vazduha i sagorevanja više goriva. Istovremeno, koristi dva rashladna omotača za glavu motora i hladnjak za ulje, radi boljeg hlađenja, u isto vreme omogućavajući Toyoti da iz njega izvuče više konja.

Volvo VEA B420

Švedski proizvođač je još 2011. obećao da će proizvoditi manje motore bez ugrožavanja performansi. Više od 10 godina kasnije, Volvo je održao reč s VEA B420.

B420 je deo VEA porodice motora, koja je počela da se proizvodi 2013. Iako VEA motor možete pronaći u praktično svakom Volvoovom modelu, B420 je posebna „zverka“, jer ga pronalazimo isključivo u perjanicama, kao što su Volvo S90 i XC90.

Ovaj redni dvolitarski motor s četiri cilindra, može da proizvede 320 ks i 400 Nm, a Volvo je to postigao dodavanjem turbopunjača i kompresora, tako da se potonja solucija koristi za trenutnu isporuku snage, dok turbo doprinosi obrtnom momentu i dodatnoj količini vazduha u višim obrtajima.

Daimler-Benz M139

Osim Mercedes-AMG Onea s hibridnim sklopom od 1.063 ks, jedan od najbržih Mercedesa koje danas možete priuštiti nije nije superautomobil, grand turer ili kupe. To je limuzina s četvoro vrata pod imenom Mercedes-AMG GT 63. Međutim, ovo je skupa „zver“ s hibridnim V8 srcem.

Ipak, ako želite nešto pristupačnije, možete da se odlučite za Mercedes-AMG CLA 45 sličnog izleda. Bez obzira što je ovaj model jeftiniji od svog većeg brata i dolazi s manjim četvorocilindarskim motorom, nemojte da vas to zavara, jer 2,0-litarska jedinica koju poseduje isporučuje 420 ks i 500 Nm.

Koenigsegg TFG twin-turbo

Recimo da ste osoba koja ima veoma dubok džep i želi da poseduje neki hiperautomobil, ali u isto vreme želi da i porodica uživa u vožnji, može da pronađe nešto što spaja najbolje iz oba sveta s Koenigsegg Gemerom. Ovaj model pokreće TFG (Tiny Friendly Giant) koji je proizvod kuće, a reč je o twin-turbo agregatu i tri elektromotora.

Pun potencijal Gemere iznosi 1.700 ks, ali ono što je impresivnije je njen benzinski motor. Radi se o dvolitarskom trocilindrašu, sposobnom da isporuči 600 ks i 600 Nm uz pomoć dva turbopunjača. Ono što je još impresivnije što ne morate da se ograničavate na visokoperformantno gorivo, jer ovaj motor može da troši etanol 2.0 generacije, E85 ili čak druga ekološki prihvatljivija goriva.

Kada se ovaj motor ubaci u Gemerinu kombinaciju s tri elektromotora, dobija se apsolutna „zver“ od automobila, sposobna da poveze četvoročlanu porodicu. Sa sprintom do „stotke“ za 3,5 sekunde i maksimalnom brzinom od 430 km/h, ne biste verovali da se u njemu nalazi mali trocilindarski agregat koji asistira moćnim električnim jedinicama.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime