Naslovna INFO Najsnažniji serijski Audi ikada napravljen

Najsnažniji serijski Audi ikada napravljen

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

RS e-tron GT Performance isporučuje neverovatnih 925 ks.

Nakon sveobuhvatne restilizacije Porsche Taycana, sasvim je logično da primer sledi i sestrinski model.

Pred nama je Audi e-tron GT za 2025., koji je prošao kroz brojna ažuriranja, koja podrazumevaju više snage, brže punjenje i duži domet. U ponudi će biti tri različite verzije: S e-tron, RS e-tron GT i perjanica, RS e-tron GT Performance.

Novi vodeći model u isto vreme preuzima ulogu najsnažnijeg serijskog Audija do sada. Ipak, s 925 ks nešto zaostaje za moćnim Taycanom Turbo GT (1.019 ks). Pored toga što je najpotentniji model iz „ergele četiri prstena“, takođe je i najbrži, budući da do 100 km/h ubrzava za samo dve i po sekunde.

Ni niže pozionirani modeli nisu niti spori niti slabi. RS e-tron isporučuje 856 ks, za sprint do „stotke“ od 2,8 sekundi, dok osnovni e-tron raspolaže sa 680 konja i do 100 km/h može da ubrza za 3,4 sekunde. Modeli s RS oznakom mogu da pojure do 250 km/h, dok maksimalna brzina ulaznog primerka iznosi 244 km/h. Sva tri modela poseduju konfiguraciju s dva motora, odnosno pogonom na sve točkove. U Audiju kažu da jednomotorna varijanta sa zadnjim pogonom nije u planu.

Pored više snage, električni sedan iz Ingolštata dobija unapređeni baterijski paket. Iskoristiv kapacitet je s 84 kWh skočio na 97 kWh, dok je masa smanjena za desetak kilograma. Međutim, baterija i dalje teži čak 625 kilograma. Ono što su dobre vesti je da podržava maksimalnu snagu punjenja od 320 kW (ranije 270 kW). U idealnim uslovima, od 10 do 80 odsto baterija može da se napuni za 18 minuta. Za 280 kilometara vožnje, potrebno je samo 10 minuta provesti na punjaču.

Baterija nije jedina hardverska komponenta koja je skresala masu, budući da je zadnji elektromotor takođe oko 10 kilograma lakši nego ranije. Ako ste u potrazi za efikasnošću, zaobići ćete RS modele i „na nišanu“ ćete imati osnovni S. Audi kaže da može jednim punjenjem maksimalno da prevali 608 kilometara (po WLTP-u).

Čak i ovaj „ulazni“ model dobija novorazvijeno vazdušno ogibljenje s dve komore i dva ventila. Ova aktivna postavka može da spusti ili podigne karoseriju u par sekundi, što je od ključnog značaja za očuvanje komfora prilikom prelaska preko neravnina na putu. Kada je o RS e-tron GT Performanceu reč, ogibljenje dobija namenski performantan režim, skrojen za upotrebu na trkačkoj stazi.

Mada e-tron i dalje izgleda kao da je došao iz budućnosti, u igri su neki elementi koji su omaž prošlim vremenima. Primera radi, kovani naplaci od 21 cola inspiraciju pronalaze u Audi Avus Quattro konceptu iz 1991. Kada je unutrašnjost u pitanju, digitalni klaster instrumentacije perjanice dolazi u beloj temi, koja evocira na RS2 Avant iz 1994.

Naravno, ne radi se o jeftinom vozilu. S e-tron GT startuje s cenom od od 126.000 evra u Nemačkoj, dok RS e-tron GT košta od 147.500 evra. Za RS e-tron GT Performance, neophodno je minimalno izdvojiti 160.500 evra.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime