Naslovna ECO2 Električni BMW M3 – šta znamo za sada?

Električni BMW M3 – šta znamo za sada?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

BMW M3 ulazi u električne vode, a mogao bi da isporučuje više od 700 ks.

Električna ofanziva bavarske marke dobija potpuno novu dimenziju s lansiranjem Neue Klasse platforme.

Nova arhitektura će činiti mehaničku osnovu BMW-ovih vozila za samo dve godine, a reč je o prvoj namenskoj platformi, koja će elektromobile iz Minhena učiniti efikasnijim, s kraćim vremenom vremenom punjenja i dužim dometom. Kao što je očekivano, napori kompanije vezane za elektrifikaciju biće prošireni i na M diviziju, odnosno M3 ikonu.

Visokoperformantna električna limuzina je i dalje oko tri godine udaljena od stvarnog sveta, ali se BMW već sada trudi da održi tenziju vezanu za njen dolazak. Neki detalji su poznati, poput četvoromotorne postavke i arhitekture od 800 V. Ipak, dizajn, izlazna snaga i specifikacije vezane za performanse, biće pažljivo čuvane tajne do samog otkrivanja.

Pre nego što visokoperformantni elektromobil stupi na scenu, BMW će najpre lansirati standardni i3. Dok se to ne desi, evo šta znamo o budućem električnom BMW-u M3:

Krajem prošle godine, zaštićen je naziv „BMW iM3“, što je izazvalo brojne spekulacije da bi moglo da se radi o performantnoj varijanti. Međutim, šef BMW M odeljenja, Frank van Mel, odbacio je nagađanja, rekavši da kompanija „nikada“ neće upotrebiti slovo „i“ u slučaju nekog M automobila.

Međutim, BMW je nedavno objavio da će izbaciti „i“ iz nomenklature benzinski pogonjenih vozila, što označava sistem ubrizgavanja goriva. Umesto toga, slovo „i“ će se ekskluzivno naći u nazivima električnih modela, što znači da ćemo pre električnog M3 videti primerke  s oznakama i320, i330 i i340.

Kako će izgledati?

BMW je iskoristio Vision Neue Klasse koncept za demonstraciju nove platforme. Ovaj atraktivni sedan, koji smo imali prilike da upoznamo na prezentaciji u Minhenu, odlikuje svež dizajnerski jezik s širokom, osvetljenom maskom, što je tema koja obuhvata prednje farove i zadnje signalne grupe.

Dugačka hauba i kratak „rep“ koncepta dodatno doprinose sportskom vizuelnom efektu, ali još uvek ne znamo do koje mere će se ovaj stajling preneti na serijske modele. Izvesno je da nova platforma omogućava kompaniji da revidira svoj etos po pitanju stajlinga. Kako god da se stvari budu odvijale, očekujemo da će M divizija diferencirati M3 od i3 implementacijom posebnih naplataka, „anfasa“ i trima enterijera.

Platforma

Električni BMW M3 će počivati na Neue Klasse arhitekturi, dizajniranoj posebno za električno pogonjena vozila. Ona integriše baterije u strukturu automobila, zajedno s 800-voltnom arhitekturom i brzim punjenjem pri maksimalnih 270 kW. Može da ugosti baterije od 75 do 150 kWh, s tim što se pri punjenju može obezbediti do 50 kilometara vožnje po minutu.

Nova platforma će takođe u igru uključiti šestu generaciju električnog pogona i nove cilindrične baterije koje će pružiti do 30 odsto duži domet u poređenju s aktuelnim BMW-ovim elektromobilima. Uz to, biće 50 odsto jeftinije u odnosu na baterije pete generacije, a očekuje se da će vreme punjenja od 10 do 80 odsto biti skraćeno za oko 30 odsto.

Pogon

Električni M3 će posedovati četiri elektromotora i pogon na sve točkove, s tim što će motori biti postavljeni na svaki točak ponaosob. Mada Neue Klasse platforma može podržati do jedan megavat snage (1.360 ks), nije poznato da li će BMW otključati pun potencijal za potrebe novog M modela.

Benzinski M3, koji bi nekoliko godina trebalo da ostane u prodaji uporedo s elektrifikovanim rođakom, isporučuje 480 ks u osnovnoj varijanti. Najnovije glasine sugerišu da će električni M3 raspolagati s oko 700 „konja“, s tim što kompanija planira lansiranje kako regularne, tako i Competition verzije.

BMW takođe razmatra razvijanje dvomotornog modela s pogonom na zadnje točkove, koji bi trebalo da isporuči drugačije iskustvo u vožnji. U igri bi mogao da bude i karavanski, električni M3, ali ćemo morati da sačekamo na potvrdu.

Kada će debitovati?

BMW tek treba da obelodani seriju 3 baziranu na Neue Klasse platformi, kao i iX3 krosover, a nijedan od ova dva automobila neće pristići pre 2026. Električni M3 će debitovati nakon lansiranja standardnih modela, koji će nam delimično pružiti uvid u dizajn performantnog primerka.

Što se prodaje tiče, ljubitelji BMW-a s „M“ značkom će morati malo da pričekaju. Prvi modeli na Neue Klasse platformi će biti iX3 krosover i i3 limuzina, a očekuje se da njihova proizvodnja započne sledeće godine. S tim u vezi, za očekivati je da se u prodaji nađu tokom 2026., što znači da bi električni M3 mogao da pristigne tokom 2027.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime