Naslovna INFO Toyota Corolla Cross za Evropu

Toyota Corolla Cross za Evropu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Foto By Toyota

Toyota je predstavila potpuno novu Toyotu Corollu Cross, koja po prvi put donosi prostranost, praktičnost, te čvrstu i solidnu konstrukciju SUV-a u C segmentu. Ne samo da novi SUV upotpunjuje Corolla porodicu – smeštajući se uz bok hatchbacka, Touring Sportsa i sedana – nego upotpunjuje i Toyotinu ponudu SUV-ova.

Sa novim modelom Toyota sada klijentima nudi najširu paletu SUV vozila na evropskom tržištu. Oslanjajući se na Toyotinu filozofiju TNGA (Toyota Global New Architecture), Corolla Cross se ponosi najnovijom verzijom platforme GA-C u pogledu dizajna, rasporeda, tehnologije i vozne dinamike.
Snažan i robustan izgled novog Toyotinog SUV-a je krojen posebno za evropsko tržište, s jedinstvenom kombinacijom sklopova glavnih i zadnjih svetala koji upotpunjuju masku hladnjaka s oblikom dvostrukog trapezoida, istaknute, trodimenzionalne blatobrane i kabinu čvrstog gradskog SUV-a.

Corolla Cross je dugačka 4460 mm, široka 1825 mm, visoka 1620 mm, uz međuosovinsko rastojanje od 2640 mm. Smeštena je između Toyote C-HR i RAV4 u centru evropskog segmenta C-SUV u kojem vlada izuzetna konkurencija, nudeći udobnost, praktičnost i svestranost koji su ključni za aktivne porodice sa decom.

Unutrašnjost nudi izuzetnu preglednost svim putnicima, izdašan prostor za glavu i noge i napred i pozadi, velike otvore vrata i osećaj prostranosti koje pruža panoramski krovni prozor. Prtljažnik se odlikuje olakšanim utovarom zahvaljujući obliku i veličini njegovog otvora za utovar velikih predmeta kao što su dečija kolica ili bicikl.

Nova, peta generacija hibridnog sistema

Corolla Cross je prvi Toyotin model u koji će se ugrađivati nova, 5. generacija hibridnog sistema. Toyotina 5. generacija punog hibridnog pogonskog sklopa s automatskim punjenjem i pogonom na prednje točake (FWD) ili pametnim pogonom na sve točkove (AWD-i) oslanja se na svoje prethodnike uz veći obrtni moment, veću snagu elektromotora, veću efikasnost i veći užitak u vožnji.

Prenos snage je dorađen novim sistemom podmazivanja i raspodele ulja koji koristi ulje male viskoznosti. Time se povećava efikasnost i snaga zahvaljujući manjim električnim i mehaničkim gubicima. Odlikujući se najnovijim verzijama litijum-jonskih baterija, novi baterijski paket je snažniji i 40% lakši nego pre.

I elektromotor i benzinski motor su poboljšani, pa je ukupna najveća snaga celog sistema povećana za više od 8%. Novi 2,0 litarski hibridni pogonski sklop s pogonom na prednje točkove daje 146 kW/197 KS, a ubrzanje 0-100 km/h traje 8,1 sekundu. Verzija AWD-i se odlikuje dodatnim, snažnim elektromotorom na zadnjoj osovini zavidne snage od 30,6 kW. Zadnji elektromotor se automatski uključuje radi postizanja boljeg prenosa snage na put, pouzdanosti vožnje i bezbrižnosti na klizavim podlogama. Tako opremljena Corolla Cross AWD-i ostvaruje jednako ubrzanje kao i verzija FWD.

Vozne karaktersitike 5. generacije hibridnog sistema su takođe poboljšane. Ovaj sistem sada ima još izraženiju linearnu karakteristiku, predvidljiviji je i lakše se njime upravlja tokom ubrzavanja, jer je brzina vozila bliskija broju obrtaja motora čime se postiže intuitivnije i prirodnije iskustvo vožnje. To je postignuto podešavanjem odnosa između pritiska noge na papučicu gasa i stvarnog odziva pogonskog sklopa.

U potpuno novu Corollu Cross se ugrađuju brojne napredne tehnologije. Tu se ističe, pre svega, unapređeni interfejs (HMI – Human Machine Interface) s najnovijom multimedijalnom tehnologijom, a raspored pokazivača je posebno prilagođen evropskom tržištu i odlikuje se potpuno novom višestrukom konfiguracijom, digitalnom pločom s instrumentima od 12,3“ i centralnim ekranom multimedijskog sistema od 10,5“.

Digitalnu ploču s instrumentima od 12,3“ čine potpuno novi hardver i softver. Ona je najveća u segmentu i nudi obilje prostora za prikaz sadržaja, velike mogućnosti prilagođavanja prikaza podataka kao što su potrošnja goriva, delovanje hibridnog sistema i navigacijskog sistema. Zahvaljujući novom, bržem procesoru, najnoviji HD dodirni ekran multimedije od 10,5“ pruža mogućnost bežičnog povezivanja putem Apple CarPlaya i Android Auto, kao i paket Toyota Smart Connect.

U Corolli Cross vozači mogu da iskuse praktičnost navigacije putem Clouda, primanja saobraćajnih obaveštenja, glasovnih uputstava i osvežavanja preko vazduha. Osim toga, niz internetskih usluga putem aplikacije MyT uključuje analizu vožnje, položaj automobila, pa čak i daljinsko upravljanje funkcijama kao što su zadavanje vremena uključivanja klima uređaja i zaključavanje vrata.

Potpuno nova Corolla Cross je opremljena sistemom T-Mate, koji spaja najnoviju generaciju paketa Toyota Safety Sense i druge aktivne sisteme pomoći u vožnji i prilikom parkiranja. Tako, ne samo da čini vožnju lakšom i sigurnijom, nego i štiti sve putnike u vozilu, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Sistem predsudarne zaštite, po prvi put, nudi suzbijanje ubrzanja (Acceleration Suppression) pri malim brzinama i pomoć u vožnji kroz raskrsnice (Intersection Cut-In Traffic Assist), te poboljšano otkrivanje vozila iz suprotnog smera (Oncoming Traffic) i sistem pomoći pri skretanju na raskrsnici (Intersection Turn Assist).

Ostale nove funkcije paketa Toyota Safety Sense uključuju sistem zaustavljanja u nuždi (Emergency Driving Stop System – EDSS), te osvežavanje preko vazduha (Over The Air – OTA) koje pomaže da sve funkcije raspolažu najnovijim verzijama, te dodaje nove tokom životnog veka vozila. Sem toga, napravljena su poboljšanja prilagodljivog tempomata s radarom punog raspona brzine (Full Speed Range Adaptive Cruise Control – FSR ACC), te sistema praćenja saobraćajne trake (Lane Trace Assist – LTA) i sistema čitanja saobraćajnih znakova (Road Sign Assist – RSA).

T-Mate nudi pomoć u vožnji putem monitora mrtvog ugla (Blind Spot Monitor – BSM), pomoć pri sigurnom izlasku (Safety Exit Assist – SEA), prilagodljiva duga svetla (Adaptive High-Beam System – AHS), pomoć pri parkiranju s Toyotinim sistemom naprednog parkiranja (Toyota Teammate Advanced Park), panoramski prikaz vozila (Panoramic View Monitor – PVM), upozorenje za saobraćaj s boka iza vozila s automatskim kočenjem (Rear Cross Traffic Alert with Automatic Braking – RCTAB) i pametni sonar prepreka (Intelligent Clearance Sonar – ICS).

Dodatno podižući ionako visok nivo pasivne bezbednosti platforme GA-C velike krutosti na novoj Corolli Cross, novi prednji centralni vazdušni jastuk ima ulogu sprečavanja međusobnog sudara vozača i suvozača u slučaju bočnog naleta.
Od predstavljanja 1966. godine prodato je više od 50 miliona Corolla širom sveta. Nova Corolla Cross će dodatno ojačati Toyotinu prisutnost u segmentu C i doprineti ostvarenju Toyotinog ambicioznog cilja prodaje 400.000 vozila, što predstavlja tržišni udeo od 9% u segmentu s najjačom konkurencijom u Evropi – do 2025. godine.

Izvor: PR Toyota

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime