Naslovna INFO TEHNIKA I TEHNOLOGIJA Nova generacija Porscheovih farova noć pretvara u dan

Nova generacija Porscheovih farova noć pretvara u dan

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Porsche je razvio nešto što naziva „svetlosna tehnologija naredne generacije“. Reč je o generisanju velikog broja LED dioda na jednoj platformi.

„Suštinski element ove inovacije kreirane u saradnji s našim partnerima je čip koji kombinuje preko 16.000 individualno kontrolisanih mikro LED dioda na površini nokta palca“, napisao je Herman-Jozef Štapen, portparol odeljenja za istraživanje, razvoj i tehnološku komunikaciju u Porscheu.

„Od ovih LED čipova,  po dva se koriste za svaki far, što znači četiri po vozilu. Prednja svetla s HD matričnom tehnologijom, samim tim, nude svetlosnu ditribuciju visoke rezolucije, sa do dva puta snažnijim osvetljenjem, na površini četiri puta većoj u poređenju s prethodnim vrhunskim sistemima.“

Sistem homogenog osvetljenja

Krajnji rezultat se ogleda u ekstremno homogenom osvetljenju i visokoperformantnim dugačkim snopom, koji noć pretvara u dan na distanci do 600 metara. Ova inovacija je u isto vreme štedljiva u energetskom smislu.

„Iz razloga što HD matrični farovi aktiviraju piksele koji su potrebni u bilo kojem datom momentu, oni troške značajno manju količinu energije nego drugi sistemi visoke rezolucije, dok količina svetla ostaje ista“, objasnio je Štapen.

Pored toga, po prvi put od sada, karakteristična grafika Porscheovih dnevnih svetala u četiri tačke takođe može da se vidi i noću kada se koristi novi sistem, bilo da je reč o kratkim ili dugim svetlima. Porsche je morao da zaštiti preko 25 patenata da bi ovu tehnologiju iz zamisli sproveo u realnost.

Sada nemačka firma planira da sukcesivno uvede nove HD matrične farove u različite modelne linije s identičnom tehnologijom modula ali uz prilagođeni dizajn.

„Nova tehnologija mora ujediniti različite, a ponekad kontradiktorne zahteve, u jedan sistem“, istakao je Štapen.

Porsche je koristio simulacije pre konačnog dizajna, kako bi analizirao koji sveukupni dizajn sistema bi najbolje zadovoljio sve zahteve, uključujući naravno i zahteve kupaca. Ovo je navelo firmu da se odluči za novu, efikasnu HD matričnu LED tehnologiju sa 16.384 piksela po modulu, umesto maksimalne rezolucije koja je tehnički izvodljiva.

„S ukupno 32.768 indidualno kontrolisanih piksela po faru, HD matrični moduli generišu direktno svetlo visoke rezolucije. Samo ono svetlo koje radi posao se generiše. Ovo je razlog zašto je poznato kao generacija aktivnog matričnog osvetljenja“, dodao je Štapen.

Preko 14.000 lumena

Krajnji rezultat se ogleda u HD matričnom svetlu koje osvetljava prostor u rasponu od 40 stepeni horizontalno i 10 stepeni vertikalno, sa svetlosnim fluksom od preko 1.400 lumena. Na ovaj način se proizvodi jedna od najvećih i najsvetlijih zona osvetljenja visoke rezolucije koja pokriva ceo opseg dugih svetala i počinje neposredno ispred vozila.

Vozač kontroliše kako se svetlost distribuira, kroz podešavanje najbolje moguće vidljivosti u bilo kojoj situaciji. Ovo je samo jedna od mnogih inovacija u koje je Porsche aktivno investirao i investira sredstva.

Inače, Porsche je započeo korišćenje „zelenog“ vodonika kao pogonskog goriva za svoja vozila, u pokušaju da bude „održiviji“. Ono što je još važnije, u Cufenhauzenu su uspeli da proizvedu svoj prvi električni automobil još pre Prvog svetskog rata.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime