Naslovna AKTUELNO Lamborghini Revuelto: inspirisan lovačkim avionima (VIDEO)

Lamborghini Revuelto: inspirisan lovačkim avionima (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kada god Lamborghini lansira svoju V12 perjanicu, taj dan je poseban.

Pre više od decenije, na scenu je stupio Aventador, tako da je došlo vreme da konačno dobije naslednika. Novajlija će poneti naziv „Revuelto“.

Naravno, reč je o superautomobilu s dva sedišta koji poseduje obilje visoke tehnologije, ali ono što će najviše da raduje tradicionaliste je prisustvo V12 motora.

Srce nove perjanice čini 6,5-litarski V12 uz asistenciju tri elektromotora, a kompletan sklop isporučuje 1.015 konja. Snaga se šalje na sve točkove preko novog osmostepenog menjača s dvostrukom spojnicom, a dostupna je vožnja u čisto električnom režimu (koji omogućuje „plug-in“ hibridna postavka), koji čini tek jednu od 13 dostupnih voznih konfiguracija. Revuelto koristi novu monokok šasiju za koju Lamborghini kaže da je prva s kompletnom prednjom strukturom od ugljeničnih vlakana.

Što se tiče performansi, Revuelto do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekundi, dok mu je za dostizanje 200 km/h potrebno manje od 7 sekundi. Kada govorimo o maksimalnoj brzini, ona prelazi 350 km/h. S druge strane, ako želite da u tišini krstarite gradom, čisto električni režim će vam obezbediti desetak kilometara vožnje, pod uslovom da je baterija u potpunosti napunjena.

Karoserija

Revuelto predstavlja demonstraciju novog dizajnerskog jezika Lamborghinija. Naravno, i dalje imamo posla s karakterističnim „uglovima“ i nekim klasičnim elementima, sjedinjenim u celinu koja jasno signalizira da se radi o jednom Lambu, kao što su Diablovo plutajuće sečivo na zadnjim lukovima točkova i Murcielagov iskošeni prednji deo. Kada pogledamo Revuelto s boka, ne možemo se oteti utisku da podseća na Aventador, ali ono što je sveprisutno je tema u vidu slova „Y“. Farovi i zadnja svetla imaju „Y“ strukturu. Velki bočni usisnici usmereni prema napred poput strele, dodaju na „Y“ imidžu. Centralni deo armaturne table takođe ima inkorporiranu „Y“ formu.

Zašto „Y“? Lamborghini to povezuje s modernim „aerokosmičkim elekmentima“, i zaista, kada pogledamo F-35 Lightning II lovački avion, stvari postaju jasnije. U kombinaciji s „uglovanim“ linijama karoserije i šestougaonom formom završetaka izduvnih cevi, Revuelto zaista deluje kao stelt borbeni avion. Ta povezanost nije slučajna, jer se Lamborghini prema vozaču Revuelta odnosi kao prema pilotu, s tim što je suvozač zapravo kopilot. Kada pilot i kopilot požele da izađu iz vozila, to će i dalje uraditi kroz makazasta vrata, koja je prvi upotrebio čuveni Countach pre 50 godina.

Dizajn Revuelta nije čista naučno-fantastična demonstracija. Bočna „peraja“ iza zadnih točkova, dizajnirana su tako da pomognu kanalisanju vazduha u usisne otvore duž konkavne forme vrata. Uvučeni krov usmerava vazduh do zadnjeg krila, dok istovremeno nudi malo više prostora za glave putnika. Prednji spliter distribuira vazduh dalje od prednjih točkova, dok pozadi, najekstremniji difuzor koji je Lambo do sada koristio, generiše visok vertikalni aerodinamički pritisak, u isto vreme hladeći motor. Zadnje krilo je aktivno i automatski se prilagođava po potrebi u zavisnosti od situacije, a može se kontrolisati manuelnim putem u okviru tri režima, za minimalan ili maksimalan vertikalni aerodinamički pritisak.

Da li to uopšte pravi razliku? U poređenju s Aventadorom Ultimae, Lamborghini kaže da je Revuelto 61 odsto efikasniji i generiše 66 odsto više vertikalnog aerodinamičkog pritiska u situacijama visokog opterećenja. To će svakako na ispit staviti njegove posebno skrojene Bridgestone Potenza Sport pneumatike, dimenzija 265/35 R20 napred i 345/30 R21 pozadi. Dostupna je i kombinacija s gumama 265/30 R31 napred i 355/25 R22 nazad. Ako imate problema s donošenjem odluka, verovatno ne želite da saznate činjenicu da je Revuelto dostupan u 400 različitih nijansi karoserije.

Enterijer

Kao što smo već spomenuli, „Y“ motiv je prisutan i u unutrašnjosti vozila, ali ono što dominira su tri ekrana, od kojih nijedan nije preterano velik. Vozač ispred sebe ima 12,3-inčnu jedinicu, dok je središnji ekran dijagonale 8,4 inča u portret formatu. Saputnik dobija uski 9,1-inčni displej, na kojem takođe može da očitava vitalne podatke vezane za vozilo. Sva tri ekrana mogu da razmenjuju podatke, s tim što Lamborghini naglašava ulogu suvozača kao kopilota. On može da vodi računa o klima uređaju, navigaciji ili muzici, tako da vozač može da se koncentriše na vožnju. Sa sedam režima vožnje i podfunkcijama, vozač može da bira između ukupno 13 postavki.

Lamborghini takođe nastoji da bude ekološki prihvatljiviji s Revueltom. Proizvođač iz Santa Agate Bolonjeze je primenio nove, efikasnije proizvodne procese. Tapacirung kombinuje različite vrste kože s mikrofiberom napravljenim od recikliranog poliestera. Slično kao u slučaju spoljašnjosti, dostupno je ni manje ni više nego 70 kolor opcija za kokpit.

Kada je reč o naprednoj tehnologiji, Revuelto nije Mercedes-Benz S klase, ali su prisutni sistemi značajno unapređeni, uz mogućnost ažuriranja „putem etra“, da bi sve bilo „cakum-pakum“ spremno za eksploataciju. To uključuje napredan sistem navigacije s Amazon Alexa glasovnim komandovanjem. Kroz Lamborghini Unica aplikaciju, vlasnici mogu da pristupe funkcijama kao što su daljinsko zaključavanje vrata, unapred postavljanje izvesnih voznih parametara za praćenje, ukoliko se nekom drugom dozvoli da vozi. Ako dođe do neautorizovane vožnje (čitaj „krađe“), ugrađen sistem praćenja vam može pomoći da vratite automobil.

V12 u najboljem izdanju do sada

Naravno, došao je i momenat da se pozabavimo Revueltovim pogonskim sklopom. V12 radne zapremine 6,5 litara zvuči poznato, ali reč je o potpuno novoj mašini koja je lakša i snažnija od one u prethodniku. Isporučuje 825 ks pri 9.250 Nm i 725 Nm maksimalnog obrtnog momenta, i to sve bez turbopunjača. Tu su dva elektromotora koji snagu šalju na prednje točkove i treći koji se nalazi unutar novog osmostepenog menjača s dvostrukom spojnicom, što je takođe novina kada je o Lamborghiniju reč. Postavljen je poprečno iza motora umesto ispred, što je ostavilo prostora za malu bateriju od 3,8 kWh.

Mada je baterija mala, pruža dovoljno energije da se Revuelto desetak kilometara kreće uz čisto električni pogon. Samim tim brzo se i puni, tako da motor SUS to obavlja za samo šest minuta. Prisutna ideja očigledno nije u službi štedljive vožnje, već je praktično suplement za bolje performanse uz bonus u vidu nulte emisije. Revuelto isporučuje 1.015 ks, odnosno 180 konja u čisto električnom režimu s električnom prednjom osovinom i elektromotorom u menjaču, tako da je i vožnja s nultom emisijom na sve točkove.

Performantni „plug-in“

Lamborghini Revuelto naziva „visokoperformantnim elektrifikovanim vozilom“, s tim što je poznatu skraćenicu „PHEV“ zamenio s „HPEV“. Međutim, koji god termin da upotrebite, Revuelto raspolaže hardverom koji omogućava brzo prolaženje krivina, kao i ubedljivu brzinu na pravcima. Na prvom mestu, tu je novi sistem upravljanja na zadnjoj osovini, koji poboljšava agilnost i stabilnost pri promenama pravca. Odziv je dodatno poboljšan kroz krutu strukturu; pored robusnog monokoka od ugljeničnih vlakana, elementi kao što su šolje zadnjih amortizera i koš motora, integrisani su u jednu celinu, što smanjuje masu, složenost i pomeranje.

Po prvi put možete dobiti Lamborghini s električnim vektorisanjem obrtnog momenta. Sistem je nazvan Lamborghini Dinamica Veicolo 2.0, i sposoban je da specifičnu snagu šalje na svaki točak ponaosob, naravno tamo gde je ona najpotrebnija. Sistem takođe može da aktivira individualne kočnice radi vođenja automobila, ali proizvođač iz Santa Agate Bolonjeze naglašava da se angažuje isključivo u slučaju nužde, da bi se održala efikasnost i obezbedila „prirodna vožnja“.

Kada smo već kod kočnica, pored mogučnosti rekuperacije energije, Revuelto koristi karbon-keramičke jedinice. Napred se nalaze desetoklipne čeljusti, koje „grizu“ diskove prečnika 16,1 inč (na Aventador Ultimae prisutne su šestoklipne jedinice i 15,7-inčni diksovi). Četvoroklipne čeljusti i diskovi od 15,4 služe za zaustavljanje zadnjih točkova.

Sve što smo do sada naveli rezultiralo je automobilom čija je šasija 10 odsto lakša i 25 odsto kruća. Motor je takođe manje mase, baš kao i menjač, a ukupna težina vozila po preliminarnim podacima iznosi 1772 kilograma. Što se ostalih tehnikalija tiče, „Corsa“ ostaje najekstremnija vozna postavka, ali sada ima podrežime poput „Recharge“. Sistem elektronske kontrole stabilnosti se može isključiti, ukoliko se usuđujete to da uradite, naravno.

Lamborghini će lansirati Revuelto do kraja godine kao model za 2024., s tim što će cenovnik biti objavljen u međuvremenu.

Priredio: Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime