Naslovna INFO DOMAĆE VESTI Svako treće poginulo lice u saobraćaju je osoba starija od 65 godina

Svako treće poginulo lice u saobraćaju je osoba starija od 65 godina

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Od početka godine u saobraćajnim nezgodama u našoj zemlji život je izgubilo 187 osoba, a među njima 68 lica starijih od 65 godina.

U odnosu na isti period prošle godine, broj smrtno stradalih starijih lica povećao se za 36%, odnosno, poginulo je 18 osoba više. Smrtni ishod u saobraćaju nije prihvatljiv i zato svi moramo uraditi više da zaštitimo naše starije sugrađane. Svaka institucija i svaki pojedinac može da da veći doprinos.

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i uz podršku lokalnih Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, organizuje niz edukativnih tribina usmerenih na povećanje bezbednosti starih lica u saobraćaju (65+) pod sloganom „Bezbednost godi-nama – bezbednost godinama“ . Kroz razgovor i interaktivnu edukaciju, učesnicima skrećemo pažnju na propuste koji mogu biti fatalni i ukazujemo šta je bezbedno ponašanje koje može da sačuva život i zdravlje u različitim saobraćajnim situacijama.

Prema statistici, svaki drugi poginuli pešak u saobraćajnim nezgodama je osoba starija od 65 godina. Čak 7 od deset biciklista koji su izgubili život u saobraćaju su takođe lica starija od 65.  Budući da u poznijim godinama dolazi do opadanja pažnje i koncentracije, slabije procene rizika i sporijeg kretanja, veoma je važno razgovarati sa starijim osobama i podsećati ih da u saobraćaju budu dodatno oprezni. Naročita pažnja neophodna je prilikom prelaska kolovoza, vožnje bicikla, kretanja  u naselju i van naselja, posebno u večernjim satima i u uslovima smanjene vidljivosti.  

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, osobe starije od 65 godina najčešće stradaju u periodu od 17 do 20 časova, te je potrebno ukazati im na važnost nošenja svetlo-odbojnih prsluka, retro-reflektujućih oznaka i svetlije odeće, kako bi bili uočljivi za vozače i druge učesnike. Sa druge strane, skrećemo pažnju vozačima da budu oprezni i obrate pažnju na pešake i bicikliste koji su najmanje zaštićeni u saobraćaju, a najviše izloženi i stoga predstavljaju ranjivu kategoriju učesnika u saobraćaju. 

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime