Naslovna INFO Saradnja između kompanija Aramco i Stellantis

Saradnja između kompanija Aramco i Stellantis

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis je zaključio da su 24 porodice motora u evropskim vozilima, prodatih od 2014. godine, što je otprilike 28 miliona vozila na putevima, spremne da koriste zamensko e-gorivo bez menjanja pogonskog sistema, nakon meseci ispitivanja u svojim tehničkim centrima širom Evrope.

Ispitivanja su sprovedena korišćenjem surogatnih e-goriva koje je pružio Aramco, jedna od vodećih integrisanih energetskih i hemijskih kompanija na svetu.

Niskougljenično e-gorivo je zamensko sintetičko gorivo koje nastaje reakcijom između CO2 zarobljenog ili direktno iz atmosfere ili iz industrijskog postrojenja i obnovljivog vodonika. Korišćenje niskokarbonskog e-goriva ima potencijal da smanji emisije ugljen dioksida iz postojećih SUS vozila za najmanje 70% tokom njihovog veka trajanja, u poređenju sa konvencionalnim gorivima.

Ned Kjurik (Ned Curic), glavni inženjerski i tehnološki direktor u kompaniji Stellantis, izjavio je: „Naš prioritet je pružanje mobilnosti uz nulte emisije svima, sa fokusom na elektrifikaciju, a naša saradnja sa Aramco je važan i komplementaran korak na ovom putovanju za postojeće flote na putevima. Mi istražujemo sva rešenja kako bismo podržali našu ambicioznu strategiju da postanemo karbonski neutralna kompanija do 2038. Zamenska e-goriva mogu da imaju ogroman i skoro trenutan uticaj na smanjenje emisija CO2 postojeće flote vozila, nudeći našim kupcima lako i isplativo rešenje da smanje svoj karbonski otisak – jednostavnim biranjem drugog goriva na stanici, bez modifikacija na njihovim vozilima“.

Amer Amer, glavni tehnolog za transport u kompaniji Aramco, rekao je: „Oduševljeni smo što radimo sa Stellantisom, jednim od vodećih proizvođača automobila na svetu, da procenimo učinak naših formulacija goriva koja su dizajnirana da predstavljaju očekivane karakteristike e-goriva u postojećim motorima vozila. Rezultati ispitivanja potvrđuju naš pogled da sintetičko gorivo može biti zamensko rešenje u postojećim vozilima, i kada se proizvede na niskokarbonski način, može igrati ključnu ulogu u smanjenju emisija CO2 u sektoru transporta i podržati urednu energetsku tranziciju“.

Kroz svoj dugoročni strateški plan Dare Forward 2023, Stellantis cilja da prepolovi svoj karbonski otisak do 2030. godine, sa brojkama iz 2021. kao referentnom tačkom, i postigne karbonsku neutralnost do 2038. godine. Stellantis procenjuje da korišćenje niskokarbonskih e-goriva u do 28 miliona njegovih evropskih vozila može smanjiti do 400 miliona tona CO2 u Evropi između 2025. i 2050. Ispitivanje surogatnih e-goriva od strane Stellantisa pokriva emisije iz auspuha, paljenje, snagu motora, pouzdanost, izdržljivost, razređivanje ulja, rezervoar, dovod goriva i filtere, kao i učinak goriva na ekstremno niskim i visokim temperaturama.

Aramco trenutno radi na dva pokazna postrojenja kako bi istražio proizvodnju niskokarbonskih sintetičkih goriva. U Saudijskog Arabiji, Aramco i ENOWA (Neom Energy and Water Company) rade na tome da demonstriraju proizvodnju sintetičkog benzina za laka putnička vozila. U međuvremenu, u gradu Bilbao u Španiji, Aramco i Repsol istražuju proizvodnju niskokarbonskog sintetičkog dizela i kerozina za automobile i vazduhoplove. Takođe, Aramco radi sa motosport timovima i takmičenjima da dodatno testira i demonstrira potencijal niskokarbonskog goriva kao zamenskog rešenja za smanjenje emisija CO2 iz SUS vozila.

Izvor: Stellantis

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime