Naslovna INFO Stellantis Ventures ulaže u revolucionarnu i ekonomičnu LiDAR tehnologiju

Stellantis Ventures ulaže u revolucionarnu i ekonomičnu LiDAR tehnologiju

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis Ventures, korporativni investicioni fond Stellantis N.V, objavio je 20. marta da je investirao u SteerLight, kompaniju koja razvija novu generaciju tehnologija LiDAR sistema (za detekciju i klasifikaciju svetlosti).

Koristeći tehnologiju silicijumskih fotona, koja kombinuje univerzalni poluprovodnički materijal sa brzinom svetlosti, SteerLight LiDAR detektuje okolinu u tri dimenzije sa većom rezolucijom i preciznošću, i po nižoj proizvodnoj ceni, u poređenju sa trenutno dostupnim LiDAR sistemima.

Ova tehnologija ima potencijal da vozačima budućih Stellantisovih vozila pruži bolje performanse u različitim naprednim sistemima za podršku vozaču (ADAS), uključujući automatizovano upravljanje.

„Centralni aspekt naših inicijativa u okviru strateškog plana Dare Forward 2030 je identifikovanje revolucionarnih tehnologija koje pružaju značajnu vrednost našim korisnicima u velikom obimu,“ rekao je Ned Kjurik (Curic), glavni inženjer i tehnološki direktor Stellantisa. „Poboljšanja u automatizovanom upravljanju ostaju visok prioritet u Stellantisu. Revolucionarni rad SteerLighta može omogućiti unapređene i široko rasprostranjene primene ADAS-a.“

„Vidimo veliku korist od toga što je korporativni investicioni fond Stellantisa prepoznao našu inovaciju kako bismo otključali masovnu upotrebu LiDAR-a za primene u industriji i mobilnosti,“ rekao je Fransoa (François) Simoens, suosnivač i izvršni direktor SteerLighta. „Naša nova LiDAR tehnologija ključna je za podršku novim uslugama u automobilskoj industriji, radujemo se saradnji kako bismo unapredili sledeću generaciju vozila.“

SteerLight, spinof startap francuskog tehnološkog centra CEA-Leti, koristi LiDAR na osnovu tehnologije silicijumskih fotona sa osnovom na bazi frekvencijski modulisanih neprekidnih talasa (FMCW) koju ovaj sistem smešta na mikročip. Sistem je robusan (bez pokretnih delova) i kompaktan, maksimizirajući fleksibilnost za inženjere vozila. Prevazilazi izazove današnje LiDAR tehnologije za vozila – veličinu komponenti i visoke troškove. FMCW tehnologija pruža visoko precizne podatke o dubini i brzini, dok odoleva smetnjama iz okoline i drugih korisnika.

Od svog osnivanja 2022. godine, Stellantis Ventures je investirao u 12 startapova i jedan fond mobilnosti, fokusiran na razvoj naprednih tehnologija koje će poboljšati rezultate za pojedinačne korisnike i društvo u celini.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime