Naslovna INFO ZANIMLJIVOSTI Krijumčari u mašinske komponente pretopili zlato vredno 10 miliona dolara i ofarbali...

Krijumčari u mašinske komponente pretopili zlato vredno 10 miliona dolara i ofarbali ga sprejom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Mogao je to biti saršen zločin, a je korišćen kvalitetnija boja u spreju.

Nedavno su honkgkonške vlasti zaplenile preko 150 kilograma zlata, za koje se sumnjalo da je prokrijumčareno tokom pretrage tereta na međunarodnom aerodromu u Hong Kongu, navodi se u carinskom saopštenju.

Otputovavši za Tokio 27. marta, istražitelji su povratili oko 10,7 miliona dolara izvadivši zlato iz dva vazdušna kompresora. Ovo je najveća zaplena koju je hongkonški biro odradio kada je o ovom plemenitom metalu reč. Međutim, nije se radilo o zlatnim polugama, pločama i slično, već je dragoceni metal bio ukalupljen u oblike delova kompresora a zatim zakamuflirani srebrnom bojom u spreju.

Carinski agenti su prvi put primetili nešto sumnjivo nakon što je par vazdušnih kompresora od 775 kilograma prošao bezbednosno rendgensko skeniranje krajem prošlog meseca tokom standardnog procesa provere. Kako Business Insider objašnjava, slični vazdušni kompresori se prave od aluminijuma ili gvožđa i obično su namenjeni za industrijske i rudarske projekte, kao i za punjenje ronilačkih boca gasom.

U razgovoru za South China Morning Post u ponedeljak, pomoćnik nadzornika carinskog odeljenja za vazdušni teret Međunarodnog aerodroma u Hong Kongu, rekao je da su tehničari uklonili kućište motora i pronašli rotor „umotan u točak za namotavanje kablova, koji je bio vezan lepljivom trakom“. „Nije izgledalo kao normalan motor“, dodao je on.

Nakon pregleda rotora, nadležni su pronašli tragove lepka na oba kraja mašinskog dela. Čekićem udarajući po komponenti, „primetili su neravnine“, što je ukazivalo na to da je metal mnogo savitljiviji nego što bi trebalo da bude. Nakon skidanja površinskog sloja srebrne boje, ukazale su se zlatne mrlje. U tom trenutku, čitava situacija je bila prilično jasna, jer se radilo o lažnim delovima napravljenim od plemenitog metala. Vlasti veruju da je ovaj pokušaj sproveden s ciljem da se izbegne japanska tarifa na plemenite metale, koja bi švercere koštala oko 1,07 miliona dolara da se išlo zvaničnim kanalima.

Pretpostavlja se da su krijumčari najpre morali da istope zlato pre nego što su ga izlili u kalupe oblikovane tako da liče ra rotore elektromotora, osovine zavrtnja i zupčanike. Ovo verovatno nije bilo lako izvesti, s obzirom na to da je tačka topljenja zlata 1.065 stepeni Celzijusa.

Prema carini Hong Konga, policija je 3. aprila uhapsila direktora lokalne kompanije, nakon što je pronašla ime njegove firme na listi pošiljaoca pošiljke. Čini se da početna istraga pokazuje da kompanija nema stvarnih poslova, što sugeriše da se iza svega krije šverc. Istraga je još uvek u toku a osumnjičeni je pušten uz kauciju. Prema hongkonškoj uredbi o uvozu i izvozu, svako ko bude proglašen krivim za krijumčarenje tereta, mogao bi dobiti kaznu od preko 255.000 dolara uz maksimalnu zaprećenu kaznu zatvora od 7 godina.

Izvor: Honkonški departman za carine i akcize

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime