Naslovna INFO LISTA: Najbrži automobili pogonjeni šestocilindarskim bokser motorima

LISTA: Najbrži automobili pogonjeni šestocilindarskim bokser motorima

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Šestocilindarski bokser motor nije stvar koju često nalazimo u automobilima, ali primerci koji koriste ovaj pogonski agregat, obično poseduje vanserijske performanse.

Kada pomislimo na šestocilindarske boksere, prva stvar koja nam pada na pamet je naravno Porsche. Ova nemačka marka je gotovo do savršenstva dovela ovu egzotičnu motornu konfiguraciju.

Da bi horizontalno suprotstavljeni klipovi funkcionisali efikasno je jedna stvar s aspekta inženjeringa, a sasvim druga se odnosi na isporučivanje visokih performansi. Nema mnogo sportskih automobila s ovim tipom agregata, ali ono što on u startu obezbeđuje je niska tačka težišta. Uz to, Porsche ga je u svojim modelima instalirao iza zadnje osovine.

Šestocilindarski bokser je samim tim često bio u centru pažnje tjunera, koji su mu snagu i mogućnosti podigli do neslućenih visina.

Porsche 911 Turbo S – 330 km/h

U poslednje vreme, 911 Turbo je zagazio duboko na teritoriju superautomobila. Radi se o automobilu neverovatnih performansi, koji „kulturno“ može da se vozi u svakodnevnom saobraćaju.

Sa 650 ks na raspolaganju, do „stotke“ ubrzava za samo 2,7 sekundi.

Porsche 911 GT2 RS – 340 km/h

Za „malo“ više novca dobijate 50 ks i 10 km/h više, ali ovaj automobil se ne kupuje zbog maksimalne brzine. Ukoliko ga nećete bar ponekad voziti na stazi, nemojte ga ni kupovati.

Porsche 959 S: 340 km/h

Ovo je pravo inženjersko remek-delo iz osamdesetih. Porsche 959 je u mnogo čemu bio prvi, ne samo u sekvencijalnom turbopunjenju.

Dva turba su pravila razliku, izbegavajući neželjene efekte takozvane „turborupe“, obezbeđujući uglađeniju ali i dalje raskošnu isporuku snage.

Ruf CTR Yellow Bird – 340 km/h

Dakle, saznali smo kako je Porsche neutralisao „turborupu“ uz pomoć sekvencijalne solucije. Međutim, Porscheov tjuner, Ruf, zauzeo je sasvim drugačiji kurs.

Ciljao je pre svega na snagu i to u velikim količinama, tako da je samo dodao još jedan turbopunjač, dobivši Yellow Bird baziran na Carreri, koji je isporučivao oko 500 ks. Prosto je oduvao konkurenciju osamdesetih godina, a čak i sada, više od 30 godina kasnije, korita se veoma dobro, naravno ukoliko mu oprostite izraženu „turborupu“.

Ruf CTR Anniversary – 360 km/h

Modernija verzija Yellow Birda je nešto brža s maksimalnom brzinom od 360 km/h, što je brzina koja zalazi na teritoriju hiperautomobila.

Očigledno je da Rufovi primerci nisu jeftini, ali oni ipak ne nose na sebi „milionske“ etikete poput mnogih „malo sporijih“ hiperautomobila, koje će doslovno oduvati kako po pitanju trkanja na pravcu, tako i na stazi i „od semafora do semafora“.

Ruf CTR 3 Clubsport – 380 km/h

Ukoliko novac nije problem, u igri može da se nađe 777 ks. Ovaj automobil, kreiran u svrhu „proždiranja“ staza, demonstracija je „preteranog“. Za razliku od drugih monstruma sa zadnje postavljenim motorima, ovo je pravi superautomobil sa središnje pozicioniranim motorom. Doduše, više je trkački prototip nego superautomobil, tako da je njegova maksimalna brzina od 380 km/h sasvim razumljiva.

Ono što je još zanimljivije je da je legalan za svakodnevni saobraćaj, tako da oni s dubokim džepom mogu da isprobaju njegove mogućnosti na „autobanu“.

Lykan HyperSport – 395 km/h*

Sa samo sedam proizvedenih primeraka, ovo je jedan od najekskluzivnijih modernih hiperautomobila, koji se doduše više ne može kupiti. Treba reći da njegova maksimalna brzina nije bila verifikovana od strane nekog nezavisnog entiteta, tako da dok neki od vlasnika ne odluči da svog ljubimca izvede na „vreo“ asfalt, njegove mogućnosti ćemo proglasiti nezvaničnim. Teško da će se to ikada desiti, tako da ćemo za sada održavati mit živim.

Fenyr SuperSport – 402 km/h*

Nezadovoljni time što su kreirali automobil čija je maksimalna brzina „za dlaku“ ispod 400 km/h, kreatory Lykana su razvili Fenyr, nazvan po nordijskom bogu. Takođe je reč o ultraekskluzivnom modelu, ali ne u toj meri kao što je to Lykan. Ukupno će biti proizvedeno 100 primeraka ovog modela, koji će do „stotke“ moći da ubrzavaju za ispod tri sekunde. Naravno, ovo zadovoljstvo će biti po paprenoj ceni. Vredno je napomenuti da ne samo što su Porscheovi motori u ovim automobilima, već se radi o Rufovoj twin-turbo doradi koju nalazimo u prethodno spomenutom Clubsportu, s tim što u SuperSportu isporučuje 800 ks.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime