Naslovna INFO Pruga Beograd-Budimpešta biće završena pre roka

Pruga Beograd-Budimpešta biće završena pre roka

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kolale su glasine o kašnjenju završetka linije 150, mađarske deonice pruge Budimpešta-Beograd. Međutim, nedavni događaji sugerišu da bi projekat uskoro mogao da bude završen, ukoliko sve bude teklo po planu.

Ova deonica bi značajno smanjila vreme putovanja između prestonica Srbije i Mađarske, na samo 2 sata i 40 minuta.

Publikacija Világgazdaság prenosi da je najava ranijeg roka završetka mađarske deonice pruge Budimpešta-Beograd pristigla od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Predsednik Vučić je krajem februara u intervjuu datom za kineski  China Global Television Network (CGTN) pružio detaljne uvide u tok izgradnje ove železničke pruge.

Vučić je istakao snažno prijateljstvo između Kine i Srbije, stavivši akcenat na prednosti sporazuma o slobodnoj trgovini, koji je potpisan prošlog oktobra.

On je napomenuo da su kineske kompanije veliki izvozni partneri Srbije, dajući značajan doprinos razvoju infrastrukture, uključujući i železničku prugu Budimpešta-Beograd.

Ubrzani rok završetka predstavlja značajan napredak. Prvobitno je bilo predviđeno da će projekat biti završen do leta 2026., dok nedavno ažuriranje ukazuje na raniji finiš – do kraja 2025. Ovaj napredak akcenat stavlja na značajne napore uložene u proteklih šest meseci.

Projekat izgradnje, vredan oko 1,7 milijardi evra, finansira se prvenstveno kineskim kreditom s fiksnom kamatnom stopom, a preostala sredstva obezbedila je mađarska država. Projekat renoviranja, započet polaganjem kamena temeljca u oktobru 2021., uključuje različite zainteresovane strane, uključujući MÁV Plc. (Mađarske državne železnice), konzorcijum CRE i kineske građevinske i inženjerske kompanije.

Značaj železničke linije između Beograda i Budimpešte proteže se van granica putničkog saobraćaja. Kada bude završena, unapređena trasa će omogućiti brži i efikasniji teretni transport, posebno između luke Pirej i Azije.

Ova strateška investicija u skladu je s Jedinstvenom evropskom železničkom mrežom (TEN-T) i X koridorom, demonstrirajući njegovu vitalnu ulogu u regionalnoj povezanosti i ekonomskom razvoju.

Kritičari su naveli dug period otplate projekta kao problematičan, ali se ne može preceniti njegov strateški značaj za Mađarsku i Srbiju. Železnička linija Budimpešta-Beograd predstavlja ključni deo tekućeg razvoja železničke infrastrukture na Zapadnom Balkanu, nudeći kraći transportni koridor u poređenju s postojećim alternativama.

Konačno, ovaj veliki projekat takođe predstavlja značajnu prekretnicu u okviru regionalnog saobraćaja i ekonomskog rasta. Njegov završetak ne samo što će poboljšati kapacitete teretnog transporta, već će ojačati veze između Evrope i Azije.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime