Naslovna AKTUELNO Nio započeo proizvodnju polučvrste baterije od 150 kWh

Nio započeo proizvodnju polučvrste baterije od 150 kWh

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kineski startap Nio, lansirao je prvu velikoserijsku bateriju u polučvrstom stanju, koja će biti dostupna u okviru usluge zamene baterija za par meseci.

Ova solucija pruža energetsku gustinu od 260 Wh po kilogramu, što omogućava domet do 1.055 kilometara.

Nio je premijum proizvođač električnih vozila, osnovan 2014. u Kini. Trenutno, automobili ove marke se uglavnom nude s dve baterijske opcije: 75 i 100 kWh. Kupci takođe mogu da priušte automobil bez baterija, odlučujući se mesečnu pretplatu za uslugu zamene baterija. Uskoro, vozila ovog proizvođača će dobiti još jednu baterijsku opciju za duža butovanja, s kapacitetom od 150 kWh. Biće dostupna preko sistema pretplate, a serijska proizvodnja je već započela u Kini.

Nio baterija od 150 kWh

Nakon prve najave 2021., Nio je konačno započeo masovnu proizvodnju polučvrste (SSB) baterije od 150 kWh. Kreirao ju je WeLion New Energy Technology, proizvođač baterija sa sedištem u Pekingu, koji je ujedno Nioov snabdevač baterijama.

Po kineskoj marki, SSB ćelije od 150 kWh poseduju energetsku gustinu od 360 Wh/kg. Ukupan paket ima gustinu od 260 Wh/kg. Još jednu karakteristiku ove tehnologije prestavlja sistem rashlađivanja, koji je šest puta robusniji u poređenju s onim kod običnih baterija. Masa čitavog paketa iznosi samo 676 kilograma, što je 20 kilograma više u poređenju s Nioovom baterijom od 100 kWh. Poređenja radi, BYD-ova LFP jedinica od 135,5 kWh ima masu od 903 kilograma, što znači da su WeLion i Nio odradili sjajan posao s novim paketom.

Nio nije obelodanio kada će nova SSB od 150 kWh stupiti na tržište. Međutim, u kompaniji kažu da je oficijelno lansiranje predviđeno za drugo tromesečje ove godine. Početak masovne proizvodnje sugeriše da će nova jedinica biti dostupna i Nioovim Power Swap stanicama (PPS) za par meseci. Najbolje vreme za premijeru je leto, kada mnogi turisti posećuju Sjinđijang, zapadnu kinesku provinciju.

Već smo izvestili da je suosnivač i generalni direktor kompanije, Vilijam Li, testirao Nio ET7 limuzinu s polučvrstom baterijom od 150 kWh. Uspeo je jednim punjenjem da prevali 1.044 kilometra, s tim što je u bateriji ostalo još tri odsto iskoristivog kapaciteta. Tokom tesitanja, Li je podelio informaciju da je ova baterija prethodno testirana na ruti od Kanminga do Bejhaja, dugačkoj 1.145 kilometara. Praktično, radi se o svetskom rekordu kada su u pitanju serijska električna vozila.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime