Naslovna AKTUELNO Kia Niro “Ženski automobil godine 2023.”

Kia Niro “Ženski automobil godine 2023.”

„Ženski automobil godine 2023.“ je Kia Niro. Šezdeset tri automobilske novinarke iz 43 zemlje, učestvovale su u ovogodišnjem izboru, testirajući 59 kandidata.

Na kraju, Kia Niro je na „Dan žena“ proglašena pobednikom.

Novinarke su odabrale najbolje automobile u šest kategorija, a pobednici pod klasama, objavljeni prošlog meseca, učestvovali su u izboru za apsolutnog pobednika. Samim tim, Niro se takmičio protiv Audija RS3, Citroena C5 X, Ford Rangera, Jeep Avenger i Nissan X-Traila, gde je svaki od navedenih modela trijumfovao u nekoj od kategorija:

  • Urbani automobil godine 2023.: Kia Niro
  • Performantni automobil godine 2023: Audi RS3
  • Porodični SUV godine 2023.: Jeep Avenger
  • Veliki automobil godine 2023.: Citroen C5 X
  • Veliki SUV godine 2023: Nissan X-Trail
  • 4×4/kamionet 2023.: Ford Ranger

„Ovogodišnje glasanje je bilo posebno teško zbog visokog nivoa svih kandidata“, rekla je Marta Garsija, izvršna predsednica WWCOTY-ja. „Svaki od finalista je imao dovoljno vrlina za osvajanje trofeja.“

Kia je predstavila novi Niro krajem 2021., kada je ovaj SUV/krosover privukao pažnju automobilske javnosti zbog svog smelog novog dizajna. Niro je, što se tiče stajlinga, inspiraciju u najvećoj meri pronašao u Habaniro konceptu.

Novajlija je veći od prethodnika, što znači da raspolaže prostranijim enterijerom i izdašnijim prtljažnim prostorom. Kabinski prostor je takođe značajno revidiran. Armaturna tabla sada ugošćuje dva ekrana, uz sve moguće sisteme i elemente opreme aktuelne u današnje vreme, poput ventilisanih prednjih sedišta, mogućnosti bežičnog punjenja mobilnih telefona, Harman Kardon audio uređaja s osam zvučnika itd.

Prošle godine, 56 novinarki iz 40 zemalja odabrale su Peugeot 308 kao „Ženski automobil godine 2022.“, između 65 kandidata.

Prethodni tekstMeđunarodni salon automobila u Beogradu: od 22. do 28. marta 2023.
Sledeći tekstPoznati finalisti po kategorijama za “Svetski automobil godine 2023.”

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime