Naslovna AKTUELNO Air Serbia po prvi put ostvarila profit u prvom kvartalu

Air Serbia po prvi put ostvarila profit u prvom kvartalu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Air Serbia je u prvom kvartalu ove godine ostvarila neto profit, prvi put od početka poslovanja pod novim imenom 2013. godine.

Iako srpski avio-prevoznik nije precizirao iznos novca koji je zaradio tokom tradicionalno najsporijeg kvartala za avio-industriju , neke informacije je za „Blumberg Adriju“ pružio izvršni direktor kompanije, Jirži Marek: „Pokrenuli smo mnoge nove rute, pre svega turističke i one za dijasporu. Ova brza reakcija dovela nas je do profitabilnosti, to je prvi profit posle pandemije, koji je iznosio 21 milion evra (u 2022.). Ono što nam je posebno važno jeste da smo tim putem nastavili i u prvom kvartalu ove godine. Prilično sam optimista u pogledu budućnosti”.

Komentarišući naredne mesece, gospodin Marek je u odvojenom intervjuu rekao da je ova godina bila iznad početnih očekivanja kompanije. „Uprkos veoma ambicioznom rastu poslovanja u 2022. godini, planirali smo dalji rast za 2023. Godinu smo započeli izuzetno pozitivnim trendom i trenutno beležimo porast broja putnika čak i u odnosu na nivoe pre pandemije. Postigli smo i premašili naše istorijske rekordne rezultate po ukupnom broju prevezenih putnika, ali i po prosečnoj popunjenosti kabina. U ovom trenutku, uvereni smo da će 2023. premašiti naša početna očekivanja, koja su inače bila veoma ambiciozna“, rekao je Marek.

Kao što je ranije objavljeno, Air Serbia je prevezla 654.959 putnika tokom prvog kvartala 2023. Kada se uračunaju podaci za april, broj putnika srpske avio-kompanije je porastao u proseku za 20% u odnosu na isti period 2019. „Ranije smo rekli da je naš cilj da prevezemo preko tri miliona putnika ove godine, ali sada po prvi put možemo reći da nam je cilj da dostignemo brojku od tri i po miliona putnika“, rekao je generalni direktor.

Uprkos dobrim dosadašnjim rezultatima, srpska avio-kompanija je imala problema s flotom u protekle tri nedelje zbog neočekivanog servisiranja aviona za koje je potrebno nešto više vremena nego inače, što je primoralo da zaključi kratkoročne vet-lease. „Situacija na tržištu je veoma nestabilna i složena, posebno zbog povećanog broja štrajkova zainteresovanih strana u vazduhoplovnoj industriji, počevši od raznih pružalaca aerodromskih usluga, kontrole vazdušnog saobraćaja, ali i zbog kontinuiranog prekida u lancu snabdevanja rezervnih delova i druge opreme. Stoga se neophodan period za nabavku pojedinačnih rezervnih delova sada meri mesecima, a ne nedeljama kao što je to bio ranije slučaj“, zaključio je Marek.

Izvor: Exyuaviation.com

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime