Naslovna AKTUELNO BMW ostvario finansijske ciljeve u 2022. zahvaljujući konsolidaciji u Kini

BMW ostvario finansijske ciljeve u 2022. zahvaljujući konsolidaciji u Kini

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

BMW je prijavio 8,6 odsto dobiti na zaradu od 10,6 milijardi evra pre zaračunatih kamata i poreza (EBIT) i novčani tok od 11,1 milijardu evra.

BMW-ova osnovna poslovna delatnost, proizvodnja automobila, dostigla je ciljeve po pitanju zarade u 2022., saopštila je kompanija u četvrtak. Ostvarenju ciljeva je pomogla jaka cenovna politika i konsolidacija kineskog zajedničkog poduhvata.

Prihod grupacije je porastao za 28 odsto na 142,6 milijarde evra, što je više od prognoze RefinitivSmartEstimatea – 141,6 milijardi evra. Automobilski sektor je zabeležio dobit od 8,6 odsto  od zarade u vrednosti od 10,6 milijardi evra, pre zaračunatih kamata i poreza (EBIT), kao i novčani tok od 11,1 milijardu evra.

Gotovo polovina potonje sume je došla iz novčanog doprinosa zajedničkog pouhvata u Kini, BMW Brilliance Automotivea (BBA).

Predložena je dividenda akcionarima od 8,50 evra, što je skod u odnosu na prošlogodišnjih 5,80 evra.

BMW je prošlog februara saopštio da će platiti 3,7 milijarde evra da bi preuzeo kontrolni paket u BBA, nakon što je obezbedio neophodne dozvole iz Pekinga, povećavajući udeo s 50 na 75 odsto.

Kompanija je takođe saopštila da se suočila s višim troškovima prodaje, uključujući materijale, sirovine, logistiku i refinansiranje.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime