Naslovna AKTUELNO Tesla Model Y najprodavaniji svetski automobil u Q1 2023.

Tesla Model Y najprodavaniji svetski automobil u Q1 2023.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kina je najveće tržište za Model Y, u velikoj meri pomogavši da se Teslin elektromobil nađe na čelu najbolje prodavanih automobila u prvom kvartalu ove godine, sudeći po podacima JATO Dynamicsa, koje prenosi Reuters.

Tesla je prodao 267.171 Modela Y u prvom tromesečju ove godine, a od toga se 94.469 odnosi na Kinu, što je primetno više u odnosu na SAD (83.664) i Evropu (71.114). Kada se u obzir uzme ukupna prodaja, SAD su i dalje najveće tržište za Teslu, mada egzaktni podaci iz tog regiona nisu precizirani.

S više od 40.000 jedinica prodatih u martu, Model Y je bio evropski bestseler u prvom kvartalu, što je prvi put da je neki Teslin primerak ostvario takav uspeh, kažu podaci tržišnog istraživača Dataforce.

Ilon Mask je u utorak posetio Kinu prvi put u tri godine, naglašavajući važnost najvećeg tržišta električnih automobila na svetu.

Model Y je bio prvi u smislu globalne prodaje, ispred Toyote Corolle, Toyote Hilux, Toyote RAV4 i Toyote Camry. Inače, Model Y je jedini čisto električni model na listi.

Mask je nedavno za CNBC izjavio da rastuće tenzije između Kine i SAD „treba da predstavljaju zabrinutost za sve“. Tesla je takođe nedavno imao razgovore s indijskim zvaničnicima u vezi s izgradnjom nove fabrike u novopečenoj najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Analitičar iz JATO Dynamicsa, Felipe Munjos, očekuje da će Model Y biti svetski bestseler na kraju 2023., prvenstveno zbog redukovanja cena, što je omogućilo široj grupi kupaca da priušti ovaj automobil.

Dodatna proizvodnja u novim Teslinim fabrikama (Teksas i Berlin) i rešavanje problema u okviru lanca snabdevanja, kao i povećana potražnja za električnim automobilima u zemljama u razvoju, trebalo bi da unapredi prodaju Modela Y, rekao je on.

Analitičar iz Barclaysa, Den Levi, rekao je da postoji zabrinutost u vezi s tim da se Tesla previše oslanja na dva modela, Y i 3, dodavši da je kompaniji potrebno više modela i varijanti da bi se raširila na tržištu.

Tesla je ove godine prilično agresivno smanjio cene, što je pogodilo konkurenciju, posebno u SUV segmentu, gde se pomalo vremešni Model Y suočava s novim rivalima, smatra šef Forda, Džim Ferli.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime