Naslovna AKTUELNO Tesla Model Y najprodavaniji svetski automobil u Q1 2023.

Tesla Model Y najprodavaniji svetski automobil u Q1 2023.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kina je najveće tržište za Model Y, u velikoj meri pomogavši da se Teslin elektromobil nađe na čelu najbolje prodavanih automobila u prvom kvartalu ove godine, sudeći po podacima JATO Dynamicsa, koje prenosi Reuters.

Tesla je prodao 267.171 Modela Y u prvom tromesečju ove godine, a od toga se 94.469 odnosi na Kinu, što je primetno više u odnosu na SAD (83.664) i Evropu (71.114). Kada se u obzir uzme ukupna prodaja, SAD su i dalje najveće tržište za Teslu, mada egzaktni podaci iz tog regiona nisu precizirani.

S više od 40.000 jedinica prodatih u martu, Model Y je bio evropski bestseler u prvom kvartalu, što je prvi put da je neki Teslin primerak ostvario takav uspeh, kažu podaci tržišnog istraživača Dataforce.

Ilon Mask je u utorak posetio Kinu prvi put u tri godine, naglašavajući važnost najvećeg tržišta električnih automobila na svetu.

Model Y je bio prvi u smislu globalne prodaje, ispred Toyote Corolle, Toyote Hilux, Toyote RAV4 i Toyote Camry. Inače, Model Y je jedini čisto električni model na listi.

Mask je nedavno za CNBC izjavio da rastuće tenzije između Kine i SAD „treba da predstavljaju zabrinutost za sve“. Tesla je takođe nedavno imao razgovore s indijskim zvaničnicima u vezi s izgradnjom nove fabrike u novopečenoj najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Analitičar iz JATO Dynamicsa, Felipe Munjos, očekuje da će Model Y biti svetski bestseler na kraju 2023., prvenstveno zbog redukovanja cena, što je omogućilo široj grupi kupaca da priušti ovaj automobil.

Dodatna proizvodnja u novim Teslinim fabrikama (Teksas i Berlin) i rešavanje problema u okviru lanca snabdevanja, kao i povećana potražnja za električnim automobilima u zemljama u razvoju, trebalo bi da unapredi prodaju Modela Y, rekao je on.

Analitičar iz Barclaysa, Den Levi, rekao je da postoji zabrinutost u vezi s tim da se Tesla previše oslanja na dva modela, Y i 3, dodavši da je kompaniji potrebno više modela i varijanti da bi se raširila na tržištu.

Tesla je ove godine prilično agresivno smanjio cene, što je pogodilo konkurenciju, posebno u SUV segmentu, gde se pomalo vremešni Model Y suočava s novim rivalima, smatra šef Forda, Džim Ferli.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.
Prethodni tekstNovi Fiat Topolino
Sledeći tekstKineski proizvođači automobila su spremni da uzdrmaju svet iz temelja

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime