Naslovna AKTUELNO Hipersonični avion na vodonični pogon leti od Evrope do Australije za 4...

Hipersonični avion na vodonični pogon leti od Evrope do Australije za 4 časa

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Za komercijalni let od Evrope do destinacije poput Australije, potrebno je trenutno oko 20 časova.

Međutim, švajcarski startap radi na tome da vreme takvog putovanja skrati na samo nešto više od četiri časa, i to uz pomoć hipersoničnog putničkog aviona pogonjenog vodonikom.

Destinus testira prototip poslednjih par godina, objavivši da su obavljeni uspešni letovi drugog prototipa, Eigera, krajem 2022.

Sada je kompanija izvestila o učešću u programu koji vodi Ministarstvo nauke Španije, kao deo planova vlade ove zemlje da razvije supersonične letove koji će kao gorivo koristiti vodonik.

Agencija koja nadgleda program ministarstva, Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial, odabrala je projekat kao stratešku inicijativu pod svojim Plan de Tecnologías Aeronáuticas (PTA).

S ukupnom aktuelnom investicijom od 12 miliona evra. ovaj projekat involvira kompanije i tehnološke centre, kao i španske univerzitete.

„Oduševljeni smo što su nam dodeljeni ovi grantovi, posebno iz razloga što predstavljaju jasan znak da je Destinus usklađen sa strateškim smernicama Španije i Evrope po pitanju progresa u okviru vodoničnih letova“, rekao je Davide Boneti, potpredsednik poslovnog razvoja i proizvoda Destinusa. „Za kompanije koje se bave dubokom tehnologijom, kao što je naša, pristup ovim evropskim fondovima za oporavak, od esencijalnog je značaja za sprovođenje naprednih istraživanja i ubrzavanje inovacija, koje su potrebne da bismo bili konkurentni na globalnom nivou. S ovim grantovima, rešenja zasnovana na vodoniku, vezana za aeronautičku mobilnost biće korak bliže da postanu stvarnost.“

Od Frankfurta do Sidneja za 4 sata i 15 minuta

Energija vodonika je predmet brojnih istraživanja i razvojnih programa, a zagovornici ovih solucija ukazuju na njihove zelene akreditive, budući da su glavni nusproizvodi sagorevanja vodonika toplota i voda.

Količina proizvedene toplote predstavlja izazov kada je reč o kreiranju solucija. Istraživači s Univerziteta RMIT u Melburnu nedavno su razvili 3D štampane katalizatore, za koje kažu da mogu da pokrenu hipersonični let i da deluju kao rashladni agens u borbi protiv ekstremne temperature koja nastaje kada avion leti pet puta većom brzinom od zvuka, što je oko 6.100 km/h.

Pri tim brzinama, budući komercijalni letovi između Londona i Njujorka bi trajali oko 90 minuta.

Švajcarski startap Destinus tvrdi da će njegova tehnologija omogućiti let od Frankfurta do Sidneja za samo 4 sata i 15 minuta, što je daleko kraće od aktuelnih 20 sati, dok bi za let od Frankfurta do Šangaja bilo potrebno 2 časa i 45 minuta, 8 časova kraće nego sada.

Destinus se udružio sa španskim proizvođačem motora, ITP Aerom u junu 2022., kako bi razvio postrojenje za testiranje motora na vodonik. Grant dobijen od španske vlade će finansirati izgradnju testnog centra u blizini Madrida, gde će se proizvoditi vodonični motori.

Drugi projekat granta od 15 miliona evra, finansiraće istraživanje aspekata pogona na tečni vodonik. Ovaj projekat je deo nastojanja Španije da bude na čelu razvoja i isporučivanja mobilnosti zasnovane na vodoniku u brojnim sektorima.

Izvor: Euro News

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime