Naslovna ECO TECH Novi Pininfarinin model na vodonik posedovaće uklonjive rezervoare (VIDEO)

Novi Pininfarinin model na vodonik posedovaće uklonjive rezervoare (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Baterijski električna vozila na putu su da dominiraju automobilskom industrijom, što će se po svemu sudeći desiti u narednih par decenija.

Naravno, istorija tek treba da bude ispisana, a neki smatraju da će prostora biti i za vodonično pogonjene automobile. Etablirani proizvođači poput Toyote, BMW-a, Hyundaija i drugih, kolo vode po pitanju ove tehnologije, ali nisu sami u tom poduhvatu.

NamX, koji sebe etiketira kao „afro-evropski industrijski i tehnološki poduhvat“, u saradnji s Pininfarinom, namerava da kreira novo vozilo koje će posedovati sistem uklonjivog rezervoara. Doduše, NamX ne ide u detalje kako dotična tehnologija funkcioniše, ali se nadamo da ćemo imati više informacija kada vozilo bude javno debitovalo na Salonu automobila u Parizu ove jeseni. Novi model će zatim ući u razvojnu fazu u 2023.

Kompanija se nada da će plasirati ovaj automobil na tržište do kraja 2025., s cenom u rasponu od 60.000 do 95.000 evra. NamX nije precizirao gde će ga prodavati, mada će sistem uklonjivog rezervoara i ograničena infrastruktura svakako suziti broj potencijalnih lokacija.

Kada bude pristigao, novajlija će biti dostupan u dve konfiguracije. Ulazna varijanta s pogonom na zadnje točkove raspolagaće s 300 ks, uz ograničenu maksimalnu brzinu na 200 km/h. Do „stotke“ će ubrzavati za 6,5 sekundi. GTH verzija s pogonom na sve točkove će isporučivati čitavih 550 konja, a iz stanja mirovanja do 100 km/h će ubrzavati za 4,5 sekunde, uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h.

Pininfarina, čuvena italijanska dizajnerska kuća, kreirala je stajling ovog krosovera s uspravnim prednjim delom, dugačkom haubom i iskošenim vetrobranskim staklom, koje se uliva u prema nazad padajući krov. „X“ motiv, koji dominira naglašenom prednjom maskom, prisutan je i kada je reč o bočnom profilu ovog krosovera, s jasnim linijama koje prelaze preko vrata. Pininfarina ima iskustvo duže od decenije po pitanju dizajniranja vodoničnih automobila, a što se NamX modela tiče, još uvek ima dosta pitanja na koja nisu dati odgovori, a kako stvari stoje, to se neće desiti uskoro.

Mada proizvođači automobila već izvesno vreme rade na vodoničnom pogonu, on do sada nije privukao široke ciljne grupe kupaca. Međutim, vodonik bi mogao da odigra ključnu ulogu u okviru globalnih napora koji podrazumevaju smanjenje emisije gasova s efektom staklene bašte, kao i drugih polutanata, budući da se baterijski pogonjena vozila suočavaju sa sličnim izazovima na planu šireg usvajanja, poput još uvek ograničenog broja stanica za punjenje.

Izvor: Pininfarina

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime