Naslovna INFO ODRŽAVANJE VOZILA U čemu se motorno ulje za dizele razlikuje od onog za benzince?

U čemu se motorno ulje za dizele razlikuje od onog za benzince?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Vožnja dizel automobila umesto benzinskog, posebno ako imate ranije iskustvo u vožnji potonjeg, podrazumeva promenu nekih navika.

Na prvom mestu radi se o odabiru odgovarajućeg goriva na benzinskoj stanici, jer greška po ovom pitanju može imati neprijatne posledice.

Međutim, gorivo ne predstavlja jedinu razliku. Pored njega, pažnju morate obratiti i na motorno ulje. Mada se čini da ovde nema neke specijalne razlike jer ulje ne pogoni motor, ipak je neophodno i važno primeniti adekvatnu tečnost za podmazivanje.

Postoji nekoliko malih ali u isto vreme ključnih razlika između ulja za dizele i konvencionalnog sintetičkog ulja, a upravo one mogu da naprave razliku između uglađenog rada i „zaribavanja“. Upoznajte se s razlikama pre nego što posegnete za nekom od popularnih robnih marki na polici.

Različite količine aditiva

Prva glavna razlika između ulja za dizel motora i onog konvencionalnog je prisustvo aditiva. Da pojasnimo, obe vrste motornog ulja sadrže različite hemikalije koje služe za redukovanje emisije i poboljšavanje pouzdanosti. To uključuje stvari kao što su inhibitori korozije koji preveniraju stvaranje i taloženje rđe, agense protiv habanja koji čuvaju motor od oštećenja tokom rada, kao i deterdžente koji pomažu uklanjanju gareži.

Veliku razliku predstavlja količina aditiva prisutnih u dizel motornom ulju. Budući da su „naftaši“ u proseku veći i stvaraju više čađi i gareži tokom rada, motorno ulje za dizel motore poseduje višu koncentraciju važnih aditiva koji čine razliku. Ako pokušate da u regularni benzinski motor sipate motorno ulje za dizele, on će biti preplavljen prevelikom količinom deterdženata, što bi moglo da ugrozi njegov strukturalan integritet i prouzrokuje obilan dim iz izduva.

Viskozitet ulja za dizel motore

Motorno ulje je dizajnirano tako da različito teče u zavisnosti od temperature koja se stvara u agregatu tokom rada. Kada je relativno hladan, ulje je gusto i lepljivo, a kada se zagreje, tok postaje brži i uglađeniji, poput vodenog. Budući da su dizel motori veći i imaju višu radnu temperaturu od benzinskih, odgovarajuće ulje je potrebno radi „peglanja“ razlika.

Ono je obično višeg viskoziteta, što znači da pumpa na mnogo nižoj temperaturi i potrebno mu je više toplote da bi teklo nesmetano. Dizel motorima je neophodno ulje većeg viskoziteta jer su i toplota i pritisak u njima mnogo veći nego u konvencionalnim benzinskim motorima. Dakle, ako biste pokušali da koristite ulje za dizele u benzincima, bio bi potreban opasno visok nivo temperature da bi ulje pravilno teklo, što znači da bi se vaš motor pretvorio u pravu „močvaru“ pri niskim temperaturama.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime