Naslovna INFO Lista najpouzdanijih automobilskih marki po Consumer Reportsu

Lista najpouzdanijih automobilskih marki po Consumer Reportsu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

CR rangira marke i otkriva kako se kotiraju njihovi novi modeli.

Lexus, Toyota i Mini su tri najpouzdanije marke sudeći po ovogodišnjoj listi Consumer Reportsa, s tim što su vodeći japanski brendovi zamenili mesta u odnosu na prošlu godinu.

Zatim sledi Honda sa svojim luksuznim ogrankom Acura na četvrtom mestu, dok je mejnstrim matična marka zaokružila prvih pet.

Consumer Reports nije imao dovoljno podataka da bi adekvatno rangirao Alfu Romeo, Fiat, Jaguar, Land Rover, Lucid, Maserati, Mitsubishi i Polestar.

Etablirana američka publikacija anketira svoje članove o problemima koje su imali sa svojim vozilima u prethodnih 12 meseci. Ove godine su prikupljeni podaci o preko 330.000 vozila, od 2000. do 2023. modelne godine, s nekoliko rano lansiranih modela za 2024.

Proučava se 20 problematičnih oblasti, od smetnji kao što su škripa kočnica do velikih problema koji podrazumevaju skupe intervencije na motorima, menjačima, EV baterijama itd. Kada se objedine informacije, ocenjuje se pouzdanost svakog modela.

Procenjuje se ozbiljnost svake vrste problema da bi se formirala ocena pouzdanosti za svako vozilo, od 1 do 100. Dotične informacije se koriste da bi se dale ocene pouzdanosti za svaki važniji model. Ocena pouzdanosti se zatim kombinuje s podacima prikupljenim s testiranjem na stazi, kao i s rezultatima ankete o zadovoljstvu vlasnika i podacima o bezbednosti, kako bi se izračunala ukupna ocena za svako testirano vozilo.

Ove godine, što je bilo za očekivati, rapidno je porastao broj elektrifikovanih automobila, što uključuje tradicionalne hibride, „plug-in“ hibride i čisto električna vozila. Shodno tome, Consumer Reports je dodao tri nove problematične oblasti: elektromotor, EV/hibridna baterija i EV punjenje.

  • Vozila s motorom s unutrašnjim sagorevanjem imaju 17 potencijalnih problematičnih područja.
  • EV može imati do 12 problematičnih područja. Tradicionalni problemi vezani za konvencionalna vozila nisu uključeni, poput onih s motorima i menjačima.
  • Hibridi imaju 19 potencijalnih problematičnih područja: 17 kao kod konvencionalnih vozila, ali i elektromotor i bateriju.
  • Plug-in modeli mogu imati probleme u svih 20 problematičnih područja.

Prvih 10 najpouzdanijih automobilskih marki

  1. Lexus
  2. Toyota
  3. Mini
  4. Acura
  5. Honda
  6. Subaru
  7. Mazda
  8. Porsche
  9. BMW
  10. Kia

Izvor: Consumer Reports

 

 

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime