Naslovna AKTUELNO Toyota ostvarila rekordnu prodaju u 2023.

Toyota ostvarila rekordnu prodaju u 2023.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Japanski proizvođač automobila je iza sebe ostavio nestašicu mikročipova, usput proširivši proizvodne pogone u protekloj godini.

Najveća svetska automobilska kompanija je upravo postala još veća, zahvaljujući rekordnim rezultatima ostvarenim prošle godine.

Toyota Motor je tokom 2023. beskompromisno jurišala unapred, ostvarivši rekordne rezultate. Uska grla prouzrokovana nedostatkom čipova su prevaziđena a fabrike su proširene, kako bi se zadovoljila rastuća potražnja u SAD i Evropi, posebno kada je reč o elektrifikovanim vozilima.

Objavivši rezultate iz kalendarske 2023. u utorak, Toyota je saopštila da je globalna prodaja porasla za 7,2 odsto na 11,23 miliona vozila. Rezultati uključuju prodaju konsolidovane Daihatsu filijale, koja proizvodi „mini“ automobile i Hino Motorsa, proizvođača kamiona.

„Snažna potražnja u Severnoj Americi i Evropi je doprinela napretku“, rekao je portparol Toyote tokom brifinga o godišnjim rezultatima. „Vidimo da je fokus kupaca, kada je o potražnji reč, premešten na hibridna i ’plug-in’ hibridna vozila. Ovo je jedan od razloga koji stoje iza rezultata vezanih za 2023. godinu.“

Prodaja u inostranstvu takođe je dostigla rekordan nivo, popravivši se za 4,1 odsto, na 8,92 miliona jedinica.

Isporuke elektrifikovanih vozila pomogle su da se podrži globalni zamah. Prodaja hibrida, „plug-in“ hibrida, baterijskih i modela s vodoničnim gorivnim ćelijama, porasla je 35 odsto, na rekordnih 3,7 miliona.

Na elektrifikovane proizvode odnosilo se u 2023. oko 36 odsto kombinovane prodaje Toyote i Lexusa. Globalni plasman ove dve marke takođe je dostigao najviši nivo u istoriji, napredovavši za 7,7 odsto, na 10,31 milion vozila.

Lexus, kao samostalni proizvođač, takođe je došao do novog godišnjeg rekorda. Globalna prodaja japanske premijum marke porasla je za 32 odsto, na 824.258 jedinica u 2023.

SAD su ostale Toyotino najveće tržište, s 2,25 miliona prodatih vozila. Na drugom mestu je Kina s 1,91 milionom, dok je treći Japan s 1,67 miliona plasiranih vozila.

Prodaja u Evropi porasla je za 9,1 odsto, na 1,13 miliona jedinica u protekloj godini.

Rastući broj isporuka može da se zahvali slobodnim tokovima snabdevanja, budući da je Toyota podigla proizvodnju na rekordan nivo, dok je globalna nestašica poluprovodnika postala deo prošlosti.

Skok proizvodnje

Proizvodnja širom sveta porasla je za 8,6 odsto, na 11,52 miliona vozila, uključujući Daihatsu i Hino. Toyota i Lexus su zajedničkim snagama zabeležili skok proizvodnje od 11 odsto, na 10,03 miliona jedinica.

Rekordni globalni rezultati vođeni su pre svega najvišim nivoima proizvodnje ostvarenim i u inostranim fabrikama.

Proizvodnja van Japana porasla je za 3,6 odsto na 7,21 milion vozila. Domaća proizvodnja je u međuvremenu zabeležila povećanje od 18 odsto na 4,31 milion vozila, uključujući Daihatsu i Hino.

Japan je ostao najveća proizvodna baza Toyote. Proizvodnja matične marke i Lexusa u Zemlji izlazećeg Sunca skočila je za 27 odsto, na 3,37 miliona vozila u 2023. Kina je bila druga, uprkos padu proizvodnje od 4,7 odsto na 1,75 miliona vozila. SAD su zauzele treće mesto s povećanjem proizvodnje od 8,8 odsto, na 1,23 miliona jedinica.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime