Naslovna AKTUELNO Toyota oborila svoj proizvodni rekord u novembru

Toyota oborila svoj proizvodni rekord u novembru

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nesigurna perspektiva zbog nestašice poluprovodnika i izbijanje Kovida u Kini, prete iz pozadine.

Toyota Motor Corp. kaže da je njen globalna proizvodnja u novembru dostigla rekordnu vrednost, delimično zahvaljujući solidnoj potražnji od strane kupaca. Ipak, japanska kompanija je upozorila na nesigurne prognoze zbog uporne nestašice poluprovodnika i rapidnog povećanja broja zaraženih od koronavirusa u Kini.

Svetski proizvođač broj jedan je prošlog meseca proizveo 833.104 vozila, što je povećanje od 1,5 odsto u odnosu na prošlu godinu. Globalna prodaja je porasla za 2,9 odsto na 796.484 jedinice,  saopštila je kompanija u ponedeljak.

Plasman reflektuje solidnu potražnju u regionima kao što je Severna Amerika, kao i povratak u odnosu na raniji deo godine, kada je Kovid poremetio nabavku u jugoistočnoj Aziji. Automobilska industrija je i dalje pogođena nedostatkom čipova i drugih automobilskih komponenti, dok će se takođe suočiti s izazovima u vidu velikog povećanja broja zaraženih od koronavirusa širom Kine.

Početkom novembra, Toyota je smanjila cilj vezan za globalnu proizvodnju u okviru ove fiskalne godine, koja traje do marta, držeći se konzervativne prognoze oko profita, upravo zbog nestašice čipova.

Toyotin domaći plasman za novembar je pao za 3,3 odsto u odnosu na godinu dana ranije, na 266.174 jedinice, dok je proizvodni obim van Japana porastao za 3,8 odsto na 566.930 jedinica. Uključujući vozila koje su sklopili ogranci Daihatsu Motor Co. i Hino Motors Ltd., total što se tiče proizvodnje i prodaje je iznosio 982.552, odnosno 884.112 jedinica.

Vrednost akcija japanskog proizvođača automobila je porasla za 0,3 odsto u Tokiju, umanjivši donekle ovogodišnji pad od 13 odsto.

Globalna proizvodnja Nissana Motor Co. je na globalnom planu pala za 23 odsto u odnosu na godinu dana ranije, na 248.961 primerak u novembru, dok je prodaja „skliznula“ za 26 odsto. Honda Motor Co. je na globalnom planu proizvela 12 odsto manje vozila (325.996) prošlog meseca, što je njen prvi mesečni pad u odnosu na prošlu godinu u poslednjih šest meseci.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime