Naslovna AKTUELNO Toyota oborila svoj proizvodni rekord u novembru

Toyota oborila svoj proizvodni rekord u novembru

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nesigurna perspektiva zbog nestašice poluprovodnika i izbijanje Kovida u Kini, prete iz pozadine.

Toyota Motor Corp. kaže da je njen globalna proizvodnja u novembru dostigla rekordnu vrednost, delimično zahvaljujući solidnoj potražnji od strane kupaca. Ipak, japanska kompanija je upozorila na nesigurne prognoze zbog uporne nestašice poluprovodnika i rapidnog povećanja broja zaraženih od koronavirusa u Kini.

Svetski proizvođač broj jedan je prošlog meseca proizveo 833.104 vozila, što je povećanje od 1,5 odsto u odnosu na prošlu godinu. Globalna prodaja je porasla za 2,9 odsto na 796.484 jedinice,  saopštila je kompanija u ponedeljak.

Plasman reflektuje solidnu potražnju u regionima kao što je Severna Amerika, kao i povratak u odnosu na raniji deo godine, kada je Kovid poremetio nabavku u jugoistočnoj Aziji. Automobilska industrija je i dalje pogođena nedostatkom čipova i drugih automobilskih komponenti, dok će se takođe suočiti s izazovima u vidu velikog povećanja broja zaraženih od koronavirusa širom Kine.

Početkom novembra, Toyota je smanjila cilj vezan za globalnu proizvodnju u okviru ove fiskalne godine, koja traje do marta, držeći se konzervativne prognoze oko profita, upravo zbog nestašice čipova.

Toyotin domaći plasman za novembar je pao za 3,3 odsto u odnosu na godinu dana ranije, na 266.174 jedinice, dok je proizvodni obim van Japana porastao za 3,8 odsto na 566.930 jedinica. Uključujući vozila koje su sklopili ogranci Daihatsu Motor Co. i Hino Motors Ltd., total što se tiče proizvodnje i prodaje je iznosio 982.552, odnosno 884.112 jedinica.

Vrednost akcija japanskog proizvođača automobila je porasla za 0,3 odsto u Tokiju, umanjivši donekle ovogodišnji pad od 13 odsto.

Globalna proizvodnja Nissana Motor Co. je na globalnom planu pala za 23 odsto u odnosu na godinu dana ranije, na 248.961 primerak u novembru, dok je prodaja „skliznula“ za 26 odsto. Honda Motor Co. je na globalnom planu proizvela 12 odsto manje vozila (325.996) prošlog meseca, što je njen prvi mesečni pad u odnosu na prošlu godinu u poslednjih šest meseci.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.
Prethodni tekstBMW X1 mediokritetski na ispitu izbegavanja prepreke na putu (VIDEO)
Sledeći tekstMercedes prvi startovao motor novog bolida za 2023. (VIDEO)

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime