Naslovna AKTUELNO VW će tokom ove dekade ukinuti Golf s konvencionalnim motorima

VW će tokom ove dekade ukinuti Golf s konvencionalnim motorima

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kultni naziv „Golf“ će nastaviti da živi i u sledećoj dekadi, ali u formi električnog automobila.

Volkswagen neće razvijati novi generaciju Golfa s motorom s unutrašnjim sagorevanjem nakon što aktuelnom modelu istekne životni ciklus.

Sadašnja, osma generacija popularnog modela iz C segmenta će sledeće godine proći kroz temeljno ažuriranje. „To će ga staviti u sjajnu poziciju do kraja ove dekade. Zatim ćemo morati da vidimo kako će se razvijati dotični segment“, rekao je šef VW-a, Tomas Šefer.

„Ako se svet bude razvijao u potpunosti drugačije od očekivanog do 2026. ili 2027., onda ćemo takođe morati ponovo da lansiramo potpuno novo vozilo, ali ne očekujte da će se to desiti. Za sada, nema takvih planova“, dodao je Šefer.

Golf je u proizvodnji od 1974., a njegovo naziv će i dalje nastaviti da živi, s tim što će biti rezervisan za baterijsko električno vozilo.

„Jasno je da nećemo odustati od kultnih naziva kao što su „Golf“, „Tiguan“ i „GTI“, ali ćemo ih premestiti u električni svet“, rekao je Šefer. „Međutim, što se konkretno Golfa tiče, on mora da se uklapa u ’genetiku’. Puko davanje imena nekom vozilu ne radi posao. Nećemo napraviti tu grešku.“

Dakle, do električnog Golfa neće doći sve dok on ne bude asimiliovao „gene“ konvencionalnog modela, a tu pre svega govorimo o ravnijem krovu u poređenju s ID.3. On na scenu neće stupiti pre 2028., kada Volkswagen bude lansirao novu SSP platformu za čisto električna vozila.

Kao što je poznato, Volkswagen će od 2033. u Evropi proizvoditi isključivo elektromobile.

Golf je godinama bio najprodavaniji model automobila u Evropi, ali je na njegovu popularnost bačena senka najezdom SUV/krosovera.

Golf je bio prošle godine bio drugi najbolje prodavani Volkswagenov model iza T-Roca. Nemačka marka je prodala 170.689 Golfova, što je značajno manje od 190.837 iz 2021., mada je pala i prodaja T-Roca (sa 190.837 na 174.663). Prodaja ID.3 je takođe bila u „minusu“, 52.391 primerak u 2022., naspram 67.941 godinu dana ranije.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime