Naslovna INFO VESTI Novi Porsche Taycan “oduvao” Teslin rekord na Nirburgingu (VIDEO)

Novi Porsche Taycan “oduvao” Teslin rekord na Nirburgingu (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

„Pretproizvodni“ Porsche Taycan je postavio nove standarde u segmentu performantnih električnih limuzina, nadmašivši vreme Teslinog Modela S Plaid za neverovatnih 17 sekundi.

Marka iz Cufenhauzena u pripremi ima visokoperformantni Taycan, a da bi stvari dodatno začinila, njen pulen je oborio rekord kruga na Nirburgringu.

Doduše, još uvek nemam potvrdu o imenu modela rekordera niti specifikacije koje se tiču performansi. Naravno, bez sumnje ćemo blagovremeno sve saznati, ali ono što znamo je da se radi o „pretproizvodnom“ modelu, koji je postavio vreme od 7 minuta, 7,55 sekundi. Ovo Porscheov model čini najbržim elektromobilom iz Cufenhauzena koji je stupio na usijani asfalt Nordšlajfea. Ono što je takođe fascinantno je što je prethodni najbolji rezultat, čiji je vlasnik Tesla Model S Plaid (7:25,231), nadmašen za čak 17,681 sekundu.

Dotični Taycan je uz to 26 sekundi brži od aktuelnog Taycana Turbo S, i veoma blizu hiperelektromobila u vidu Rimac Nevere (7:05,298).

Po Porscheu, video vožnje će biti objavljen sredinom marta. Slučajno ili ne, to će koincidirati s više informacija o novajliji, kao i osvežavanjem Taycanove ponude.

Ne treba da čudi što je ovo izazvalo lavinu spekulacija o modelu za koji se kaže da će najverovatnije poneti naziv Taycan Turbo GT. „Šuška“ se o tromotornoj postavci s oko 1.000 ks. Dodatni motor na zadnjoj osovini ne samo što će omogućiti bolji toplotni menadžment, već i bolju tehniku kontrole prijanjanja.

Ono što takođe nije jasno da li će mesto u paketu pronaći nova baterija, ali promena u okviru hemije ili dizajna u cilju bolje podrške velikoj isporuci snage (energije) biće neophodna da bi se nadmašio aktuelni Turbo S.

Inverteri od silicijum-karbida predstavljaju još jednu moguću promenu, budući da su u Porscheu već izjavili da koriste tu tehnologiju za potrebe zadnje osovine novog električnog Macana. Ova promena će omogućiti efikasnije funkcionisanje pri višoj stalnoj električnoj struji, što je imperativ kada je reč o vožnji na stazi poput Nirburgringa.

Jednako važan deo ovog rekorda je mogućnost ponavljanja. Porsche kaže da je test vozač, Lars Kern, kompletirao nekoliko krugova, i to s gotovo identičnim vremenima. Da podsetimo, ova staza je dugačka 20 kilometara i nije nimalo „nežna“ po električne pogonske sklopove. Nivo toplote izazvan visokim protokom električne energije, koji u regularnim uslovima u saobraćaju traje samo par sekundi, na trkačkoj stazi mora da se održava dugo vremena. Baterijske ćelije, inače kompromitovane zbog velike energetske gustine, trpe veliko opterećenje i bivaju dovedene do limita. Porscheov rekord je gotovo u senci naprednog inženjeringa koji stoji iza njega, tako da jedva čekamo da saznamo više o ovoj fascinantnoj novoj mašini.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime