Naslovna INFO Toyota GR Supra u Srbiji

Toyota GR Supra u Srbiji

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Foto: B&S PRODUCTION

Iz Toyota Srbija rešili su da iznenade srpske novinare i prirede im pravi automobilski spektakl! U tome su više nego uspeli, jer je na Navak stazi u Subotištu stigao glavni dasa – Toyota GR Supra
Sve je grmelo u sredu od automobilskih emocija na Navak stazi! Stigla je nova Toyota GR Supra! Četvorotočkaš za oči, dušu i srce, ruke, noge i ramena. Pun adrenalina, emocija i sportskog duha. Skrojen najbolje do najsitnijih detalja. Sam dolazak na najlepšu automobilsku saobraćajnicu u Srbiji i prvi pogled na parkirane GR Supre, jasno je govorio da je trošenje benzina i cepanje guma na novoj Toyotinoj lepotici zagarantovano. Doterane i parkirane jedna do druge na prvi pogled “navlačile” su dečački osmeh na lice budućim “vlasnicima” u narednih pet sati.

Vraća u detinjstvo

Supra nam je misli vratila u detinjstvo i podsetila nas kada smo kao budući vozači imali želju da samo jednom stisnemo papučicu gasa na maksimum i vidimo koliko može da razvije tada voljena ljuta guja. Međutim, u većini slučajeva, kada treba da testiramo neki od novih četvorotočkaša, u glavi se proteže misao sa čime to može jedan automobilski proizvođač da nas više iznenadi. Toyota je pokazala da definitivno to može! Iako smo bili pod velikim automobilskim utiscima, svakako treba napomenuti da je na Navak stazi organizovana i test vožnja, kao i predstavljanje novog modela Toyota C-HR, koju ćemo u narednom periodu predstaviti. Ovom prilikom prednost smo dali neprikosnovenom modelu Supra!
Posle uvodnih reči Roberta Lukića, direktora Toyota Srbija, kao i predstavljanja modela u režiji Aleksandra Andrića, PR menadžera Toyota Srbija, na red je došlo startovanje motora i uživanje koje će sigurno dugo ostati upamćeno. Toyota GR Supra ima savršen spoj sportskih osobina i stila. Brzina i snaga je jednostavno ono što se prvo izdvaja, a sama po sebi se nadovezuje ljubav između volana, papučice gasa, menjača i samog vozača koje je nešto posebno.

Prvi od 200

Moramo odmah napomenuti da smo imali jedinstvenu priliku i da ekskluzivno vozimo Toyota GR Supru u limitiranom izdanju – Fuji Speedway, uz strogo ograničenu produkciju od samo 200 primeraka u Evropi. Zadovoljstvo je bilo još veće voziti ovaj model.

Agregat 2.0 sa 258 KS

Ispod haube Toyotinog modela se našao novi 2.0-litarski motor s četiri cilindra u liniji, opremljen twin-scroll turbo punjačem, uparen sa perfektnim ZF osmostepenim automatskim menjačem. Zbog toga isporučuje izvrsne performanse sportskog automobila i obezbeđuje uživanje i sjajno iskustvo za vozača. U kombinaciji s ovim menjačem, karakteriše ga glatko i snažno ubrzanje, s velikom količinom obrtnog momenta dostupnim u širokom spektru obrtaja.

Maksimalna snaga je 258 KS, a maksimalan obrtni moment je moćnih 400 Nm, čime se omogućava ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h za samo 5,2 sekunde. Emisije CO2 iznose od 135 do 144 g/km, odnosno 156 do 172 g/km. Ono što oduševljava jeste da isporučuje konstantnu snagu i trenutnu reakciju, gde je sportska vožnja zagarantovana. Snaga moćnog motora prenosi se na zadnje točkove uz pomoć osmostepene automatske transmisije koja omogućava munjevite promene na više i niže, s kratkim prenosnim odnosima za niže stepene prenosa. Vozač može preuzeti kontrolu nad promenom brzina korišćenjem polugica na upravljaču. Kada je u pitanju njegova potrošnja, ona i nije toliko bitna ukoliko imate novaca da kupite automobil ovih razmera. Međutim, treba reći da je Supra pod konstantnim punim gasom na stazi iz rezervoara isterivala 16,1 litar benzina.

Trkačka atmosfera i sjajna zabava

Zvuk motora i odziv, način promene brzina, tvrdoća sistema oslanjanja, osetljivost upravljača i rad aktivnog diferencijala posebno su podešeni kada vozač izabere režim u “punom trku”. Kontrola stabilnost (Vehicle Stability Control) ima specijalni „Track“ seting, čime se smanjuje nivo intervencije sistema i omogućava veći uticaj vozača na dinamiku i proklizavanja, čime se kreira trkačka atmosfera i sjajna zabava. Vozilo se izuzetno lako kontroliše pri velikim brzinama, kako na stazi, tako i van nje. Ono što je najbolje kod Supre je svakako kada pritisnete papučicu gasa na maksimum, tada je pravo merilo njegove vrednosti.

Savršen Toyotin predstavnik

Savršen je predstavnik ove automobilske kompanije – besprekoran odnos težine i snage, pruža trkačke performanse, naprednu tehnologiju, zavodljivi stil, uzbuđenje i slobodu! Kao što smo rekli do stotke stiže za odličnih 5,2 sekunde. Kada stisnete papučicu gasa lepljenje za sedište je zagarantovano, kao i podizanje adrenalina na maksimum. Na najdužem pravcu Navak staze uspeli smo da na cajgeru isteramo odličnih 165 km/h. Međutim, papučica gasa imala je prostora za napredak.

Kako bi ga “obuzdali”, njegova brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Međutim, u Toyoti kažu da novi 2.0-litarski turbo motor proširuje krug zainteresovanih, a samim tim što je lakši i kompaktniji od 3.0-litarske jedinice, poboljšava dinamičke karakteristike automobila i balans šasije za još bolje upravljanje. Na pravcu GR Supra je izuzetno agilna, a na samoj stazi u krivinama je pokazala sve svoje prednosti kada je u pitanju vožnja u punom trku. Uz pomoć bezbedonosnih sistema ulazak u krivine je bilo bez stresa i bez zanošenja, jer ovaj automobil u svakom momentu zna gde i kuda ide. Imali smo priliku da u polučasovonoj vožnji Supru isprobamo i van staze po saobraćajnicama okolnih sela Subotišta. To je bio pravi spektakl za publiku gde su okolni meštani sa oduševljenjem pozdravljali kolonu GR Supri, pod komandom instruktora Vladana Slavkovića.

Idealan prenos mase prednjeg i zadnjeg dela vozila

Manje dimenzije i umanjena masa novog motora donose posebne beneficije na polju dinamike GR Supri. Kada se radi o osnovnom modelu, 100 kilograma je lakši od svog 3.0-litarskog prethodnika. I, pošto je motor kompaktniji, pozicioniran je bliže sredini vozila, što omogućava idealan odnos mase prednjeg i zadnjeg dela od 50:50. To doprinosi boljoj reakciji i agilnosti vozila, kao i samouverenom upravljanju. GR Supra, prvi globalni model koji je razvio Toyota Gazoo Racing, rasni je sportski automobil, s konfiguracijom prednji motor/zadnji točkovi, kompaktnim dizajnom s dva sedišta i dimenzijama koje postižu „zlatni odnos“ za optimalno upravljanje.

Utegnuta kabina

Izuzetno dominantni koncept unutrašnjosti Supre sveden je na lakoću i jednostavnost. Donosi novi dizajnerski izraz, kao i primenu svih novih tehnologija. Poseduje dva prava sportska sedišta. Kabina je maksimalno prilagođena vozaču i njegovom saputniku. Koncept kokpita postavlja vozača u centar akcije i njegovo okruženje u novoj Toyoti GR Supri spaja tradicionalne elemente s ultra-modernom funkcionalnošću. Dizajniran da pomogne vozaču da se u potpunosti fokusira na vožnju i događaje na putu, kokpit je direktno inspirisan „radnim“ prostorom trkačkih jednoseda.

Glavne komande jednostavne za rukovanje

Niska, tanka horizontalna kontrolna tabla maksimizira pogled prema napred kroz vetrobransko staklo, pomažući vozaču da precizno postavi automobil pri velikim brzinama, dok su glavne komande usko grupisane za brzo i jednostavno rukovanje. Instrument tabla, centralna konzola i obloge vrata besprekornim dizajnom nude kombinaciju koja kokpitu daje snažan, jedinstven osećaj. Vodilo se računa o svakom detalju, a jedan od njih jesu i meka, podupirajuća ulegnuća za kolena na oblogama vrata i centralne konzole.

„Head-up“ displej, merači i ručice za promenu stepena prenosa pozicionirani su direktno ispred vozača, s dodatnim prekidačima koji se nalaze na trokrakom upravljaču. Sam upravljač oblikovan je tako da odlično leži u rukama i obložen je kožom. Displej od 8,8 inča visoke rezolucije je jasno vidljiv kroz upravljač, sa 3D efektom i indikatorom promene stepena prenosa postavljenim u sredini. Digitalno očitavanje brzine je levo, a infotainment i navigacione informacije na desnoj strani.

Asimetrična centralna konzola kabine Toyote GR Supre jasno razdvaja vozačev kokpit od više otvorenog prostora za suvozača. I tu je obezbeđena zaštita za kolena. Kontrolni panel klima uređaja ponosno stoji na konzoli s „memory-touch“ prekidačima za jednostavno rukovanje, a 8,8-inčni centralni multimedijalni displej postavljen je iznad konzole. Ovaj displej može da funkcioniše putem dodira. Nova Toyota GR Supra ima sedišta dizajnirana pod direktnim uticajem trka koja obezbeđuju udobnost i vrhunsku podršku, posebno kada se automobil koristi na pisti. Uz naglašene i bogato obložene bokove, visok zadnji deo, tu su i integrisani nasloni za glavu. Opcije presvlaka uključuju kožu i kombinaciju kožnih „jastučića“ s perforiranom alkantara oblogom za naslon i centralni deo sedišta koja obezbeđuje ventilaciju i dodatno unapređenje držanja tela. Svi prozori na vozilu su izuzetno mali i kratki, pa je užitak sportske vožnje još lepši i zanimljiviji.

Spoljašnjost kao bogato nasleđe

Čak i na prvi pogled, jasno se vidi kako se Toyotino bogato sportsko nasleđe odražava na dizajn nove GR Supre. Svojim izgledom je pucala na svakom metru najlepše srpske automobilske staze i pokazala nam sav svoj potencijal trkačkog duha ovog Brenda. Veliki poklopac motora, naglašene linije ramena I bočne strane spojene sa zadnjim svetlima, svakako je vrlo važan dizajnerski detalj kod Supre. Uticaj Toyote 2000GT posebno je uočljiv na dugom poklopcu motora, kompaktnoj karoseriji i krovu s dva „mehura“, dok se karakterističan izgled četvrte generacije Supre prepoznaje u stilizaciji prednjeg i zadnjeg dela vozila, a naročito na naglašenoj muskulaturi zadnjih krila i luku integrisanog spojlera.

Dizajn obezbeđuje optimalnu aerodinamiku i idealan balans mase između osovina. Na primer, krov s dvostrukim „mehurima“ nije samo stilska karakteristika inspirisana nasleđem, on je efikasan u smanjenju otpora vazduhu tako što redukuje prednju zonu automobila, bez žrtvovanja prostora za glave u kabini. ima izraženiji izgled s niskim stavom, naglašenom centralnom rešetkom koja je okružena velikim usisnicima vazduha koji su neophodni za hlađenje motora. Karakteristične LED jedinice imaju inkorporirane indikatore skretanja i dnevna svetla. Pozicioniranje lampi bliže prema nosu daje dodatnu vizuelnu zapreminu i snagu prednjim krilima.

S bočne strane, niski poklopac motora stvara dinamičnu liniju koja teče unazad od niskog nosa automobila, dok su zadnja ivica i zadnji spojler u skoro istoj ravni, povezani pojasnom linijom. Podvozje je malo nagnuto unapred, dok kabina ima snažan nagib unazad, s crnim prednjim stubovima i karakterističnim linijama s bočne strane krova, naglašavajući na taj način napet i kompaktan unutrašnji prostor. Oštri, čvrsti pragovi naglašavaju čvrstoću automobila. Trapezoidni oblik zadnjeg branika dodatno stvara utisak veoma čvrste veze s podlogom, kojoj snažno doprinosi lučno dizajniran spojler. Zadnje svetlosne grupe imaju jednostavan raspored prstenova, dok su prepoznatljiva zadnja svetla za maglu i svetla za vožnju unazad formirana od tačkastih LED-ova grupisanih u centru donjeg dela branika.

Kompaktne dimenzije

Toyota GR Supra je dugačka 4,37 metara, široka je 1,85, u visinu ide na idealnih 1,29, dok je međuosovinsko rastojanje 2,47 metara. Prtljažni postor ima 290 litara i dovoljno je velik za stvari dve osobe koje žele da odu negde za vikend i može da se poveća pomeranjem panela u zadnjem delu kabine, čime se stvara dovoljno prostora za dve odsrednje torbe.

Vrste opreme i opcionalnih paketa

Treba reći da osnovna verzija ima veoma bogatu standardnu opremu koja uključuje 18-inčne naplatke od lake legure, audio sistem sa četiri zvučnika i displej dijagonale 8,8 inča, kao i sportska sedišta presvučena crnom alkantarom. Toyota Supra Safety, između ostalog, nudi Pre-Crash Safety s funkcijom kočenja u slučaju opasnosti, detekciju pešaka i biciklista s funkcijom kočenja, LKA (Lane Keep Assist) za održavanje pozicije unutar kolovozne trake s aktivnim upravljanjem, kao i sisteme za „čitanje“ saobraćajnih znakova (Road Sign Assist) i prilagođavanje brzine (Intelligent Speed Assist).

Kupcima je na raspolaganju više verzija nadogradnje, što se tiče stila, performansi i povezanosti, koje mogu da se dobiju izborom opcionalnih paketa. Connect paket dodaje navigacioni sistem i povezanost s korisnim internet uslugama, dok Sport paket nudi aktivan diferencijal, prilagodljiv sistem oslanjanja i kočnice sportskog kvaliteta, u cilju povećanja voznog potencijala i performansi automobila. Premium paket pruža udobnost visokog kvaliteta i praktične dodatke, uključujući JBL ozvučenje sa 12 zvučnika, Head-up displej, bežični punjač za telefone, presvlake od crne kože i električno podešavanje sedišta uz mogućnost memorisanja. Takođe sadrži elemente Connect paketa, plus dodatan memorijski prostor i posebno osvetljenje.

Fuji Speedway ograničeno izdanje

Prilikom lansiranja na tržište, nova 2.0-litarska GR Supra je u ponudi u ekskluzivnom ograničenom izdanju Fuji Speedway. Ta GR Supra, koju smo mi vozili, ističe se jedinstvenom metalik belom bojom karoserije, uz 19-inčne mat crne alu naplatke, kao kontrast i spoljne crvene retrovizore. Kabina je ukrašena detaljima od karbonskih vlakana na kontrolnoj tabli, kao i jarko crvenim i crnim alkantara presvlakama. Izbor boja podseća na originalne boje koje simbolizuju Toyota Gazoo Racing. Kada se radi o sadržaju opreme, GR Supra Fuji Speedway takođe dolazi sa svim elementima Connect i Sport paketa. Fuji Speedway izdanje je kreirano za lansiranje 2,0-litarske verzije, uz strogo ograničenu produkciju od samo 200 primeraka u Evropi.

GR Supra statistika prodaje

Lansiranje Toyote GR Supra, koje je označilo povratak imena ovog legendarnog sportskog automobila na scenu kao potpuno novi model pete generacije, bilo je jedno od najiščekivanijih i najuspešnijih predstavljanja modela u 2019. godini. Nakon svetskog debija proizvodne verzije u Detroitu, krenule su rezervacije od marta, a prvi primerci počeli su da se isporučuju klijentima u maju. Odziv evropskih kupaca bio je izuzetan, sa 1150 automobila prodatih do kraja godine, uz napomenu da su veliku većinu prodatih vozila, 95%, činile verzije vrhunskih karakteristika.

Nagrada za nagradom

Toyota GR Supra osvojila je brojne nagrade tokom svoje debitantske godine, uključujući i “Goldenes Lenkrad” (Zlatni volan) jednu od najprestižnijih evropskih priznanja u automobilskom svetu, koju dodeljuje najpopularniji nemački magazin “Bild am Sonntag”, kao i vodeći auto-magazin u toj zemlji “Auto Bild”. Automobil je osvojio nagradu kao najbolji debitantski sportski automobil godine i tako ponovio uspeh Supre druge generacije koja je osvojila Zlatni volan 1982. Zauzimajući prvo mesto 2019, pobedila je i novi Porsche 911 i BMW serije 8 po konačnoj oceni žirija.

Dodajemo da sve verzije Toyote GR Supre namenjene evropskom tržištu biće opremljene aktivnim diferencijalom koji radi i kad vozilo ubrzava i kad usporava i ima raspon „zaključavanja“ od nule do 100%, s trenutnim odgovorom. Posvećena ECU jedinica obavlja monitoring velikog broja inputa, uključujući položaj upravljača, nivo gasa i pritiska na papučicu kočnice, broj obrtaja motora i brzinu kretanja radi adekvatnog rada sistema. On nudi ogromne benefite na polju stabilnosti i efikasnosti, kada pneumatici dostignu sopstvene limite. Efekat se oseća u svim fazama skretanja, s uvećanjem stabilnosti tokom faze kočenja i skretanja, kao i s maksimalnim nivoom prianjanja dok vozač ubrzava na izlasku iz krivina.

Cena od 58.400 do 71.900 evra

Cena novog Toyotinog modela u Srbiji prodaje se od 58.400 do 71.900 evra. Za kraj treba reći da, inspirisana sa preko 50 godina bogatog nasleđa, nova Toyota GR Supra pruža najbolje iskustvo do sada. Sa uzbudljivom mešavinom snage, kontrole i agilnosti, nudi entuzijastima potpuno uživanje u vožnji.

Izvor: www.makina.rs
Autor:Dragan Stanimirović

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime