Naslovna AKTUELNO Volkswagen grupacija prodala 9,24 miliona automobila u 2023.

Volkswagen grupacija prodala 9,24 miliona automobila u 2023.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Broj isporuka je porastao za 12 odsto u odnosu na 2022.

Ipak, reći da je Volkswagen grupa imala sjajnu 2023., bilo bi potcenjivanje.

S 9,24 miliona isporučenih vozila od strane brojnih marki, ostvaren je rast od 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Međutim, to nije samo iz razloga što je potražnja bila bolja. Naime, VW je imao ogroman zaostatak porudžbina uzrokovanih uskim grlima u snabdevanju, što je posledica pandemije koronavirusa i ruske invazije na Ukrajinu.

Međutim, budući da je većina logističkih problema rešena, nemački automobilski konglomerat je uspeo da distribuira mnogo više automobila. Isporuke su porasle na svim najvažnijim tržištima grupacije, a zapadna Evropa se pokazala kao najznačajniji region s 3,27 isporučenih vozila (+21 odsto u odnosu na isti period prethodne godine). Kina je odmah iza s 3,24 miliona (+2 odsto), a sledi Severna Amerika s 0,99 miliona jedinica (+18 odsto).

Kompletni prodajni podaci za svaku marku ponaosob, biće objavljeni u petak, ali već znamo da je protekla godina bila odlična za matični brend. Broj isporuka je porastao za 6,7 odsto, na oko 4,87 miliona vozila, tako da ako je matematika tačna, otprilike 52,63 odsto svih automobila koje je grupacija isporučila, nosilo je VW-ov bedž.

Više od polovine automobila koje je matična marka prodala 2023. godine, odnosilo se na SUV/krosovere. Tržišni udeo ovog tipa vozila porastao je na 54,2 odsto, odnosno 14,9 odsto više nego 2022. SUV/krosoveri su bili još popularniji u SAD, gde su činili preko 81 odsto svih isporuka. U Evropi, T-Cross iz B segmenta bio je najprodavaniji SUV, nakon što je postavio prodajne rekorde u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Turskoj i Španiji.

Međutim, da li je to dovoljno da nemački gigant pobedi Toyotu? Pre nego što japanski koncern objavi kompletne prodajne rezultate za 2023., nije zgoreg podsetiti se da je u 2022. prodao 10,5 miliona vozila, što je bilo dovoljno da treću godinu zaredom odbrani titulu najprodavanijeg proizvođača automobila na svetu.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime