Naslovna INFO Novi Mercedes-Benz GLC pristiže isključivo s elektrifikovanim pogonom

Novi Mercedes-Benz GLC pristiže isključivo s elektrifikovanim pogonom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Mercedes-Benz GLC SUV; Exterieur: AVANTGARDE, graphitgrau metallic; Interieur: AVANTGARDE, Leder Nappa sienabraun // Mercedes-Benz GLC SUV; exterior: AVANTGARDE, graphite grey metallic; interior: AVANTGARDE, nappa leather sienna brown

Moderan, sportski luksuz – novi GLC otelotvoruje ovu ideju u svakom svom detalju. To je najdinamičniji model u uspešnoj SUV porodici brenda Mercedes-Benz.

Čak i na prvi pogled, to je naglašeno kroz njegov dizajn. Takođe impresionira svojim voznim performansama i efikasnošću. GLC je dostupan samo kao hibrid: kao plug-in hibrid ili kao blagi hibrid sa tehnologijom od 48 volti i integrisanim starter-generatorom.

Plug-in hibridi nude domet veći od 100 kilometara (WLTP) – savršeno za svakodnevnu vožnju pretežno na električnu energiju. GLC je kao kod kuće na bilo kom terenu: bilo na putu ili van njega, impresionira svojom udobnošću i agilnošću. Novi sistem upravljanja na zadnju osovinu čini ga još lakšim i sigurnijim za vožnju. Van puta, to se postiže se brojnim karakteristikama kao što su standardni 4MATIC, čisto električna terenska vožnja u plug-in modelima, terenski ekran i “providni poklopac motora”.

„Sa novim GLC-om, nastavljamo priču o uspehu za budućnost: od njegovog predstavljanja, 2,6 miliona kupaca odlučilo se za model u ovoj popularnoj SUV seriji. Kao najprodavaniji Mercedes-Benz model u poslednje dve godine, GLC je jedno od najvažnijih vozila u našem portfoliju proizvoda. Uverena sam da će novi GLC sa svojom kombinacijom dinamičnog uživanja u vožnji, modernog dizajna i funkcija kao što su terenski kokpit i naša MBUX navigacija proširene stvarnosti oduševiti i avanturiste i porodice“, kaže Britta Seeger, član upravnog odbora Mercedes-Benz Grupe.

Visoki standardi novog GLC-a su očigledni u svakom detalju. Na primer, najnovija generacija MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotejnment sistema čini ga još digitalnijim i inteligentnijim – i hardver i softver napravili su veliki korak napred: briljantne slike u vozačkom i centralnom displeju olakšavaju kontrolu vozila i komfornih funkcija. Oba LCD ekrana nude holističko, estetsko iskustvo sa informacijama predstavljenim na strukturiran i jasan način. Navigacija preko celog ekrana daje vozaču najbolje moguće navođenje rute. MBUX Augmented Reality za navigaciju je dostupan kao opcija. Kamera registruje okolinu ispred vozila. Centralni displej prikazuje pokretne slike i takođe virtuelne objekte, informacije i markere. Tu spadaju npr. saobraćajni znaci, strelice za pravce, preporuke za promenu trake i kućni brojevi. Ovo može znatno olakšati navigaciju, posebno u urbanim sredinama.

Sposobnost dijaloga i učenja glasovnog asistenta „Hej Mercedes“  zasnovana je na najsavremenijim algoritmima; sve više se prilagođava željama i preferencijama korisnika. Provajderi za striming muzike mogu se neprimetno integrisati u MBUX sistem, tako da kupci takođe mogu uživati u svom personalizovanom muzičkom iskustvu u vozilu. Nova funkcija “Newsflash” koja dolazi besplatno: na zahtev, MBUX izdaje kratke izveštaje vesti u trajanju do dva minuta. Sa funkcijom MBUX Smart Home, GLC postaje mobilni kontrolni centar za dom: temperatura i svetla, roletne i električni uređaji se mogu daljinski nadgledati i kontrolisati.

„Novi GLC dolazi sa svim atributima koji čine Mercedes-Benz SUV onim što jeste: beskompromisna ​​bezbednost pri rukovanju na putu, izvanredna dinamika vožnje i superiorne performanse na off-road-u“, tako je novi GLC opisao Jörg Bartels, Head of Overall Vehicle Integration. „Sa svojim visokim nivoom udobnosti u vožnji i ubedljivom ukupnom akustikom, GLC je vrhunski saputnik na velikim udaljenostima i veoma zabavan za vožnju.“ Za operacije vuče, po prvi put smo uveli optimizovanu funkciju planiranja rute i pomoć pri manevrisanju prikolice“.

Dizajn: Senzualna čistoća, inteligencija i emocije 

Novi GLC je odmah prepoznatljiv kao član Mercedes-Benz porodice SUV vozila. Standardna oprema uključuje AVANTGARDE eksterijer sa hromiranim paketom uključujući hromirane okvire prozora i novi, hromirani izgled simuliranog štitnika. Ovo dodaje upečatljive karakteristike dizajna i poboljšava jedinstvene proporcije vozila. Jedan od najvažnijih karakteristika dizajna GLC-a je redizajniran prednji kraj, sa farovima koji se direktno povezuju sa rešetkom hladnjaka kako bi se naglasila širina vozila, i nova rešetka hladnjaka kao deo standardne spoljašnjosti AVANTGARDE, koja sada ima hromirani okvir i sportska lamela u mat sivoj boji sa hromiranim ukrasima. AMG Line ima rešetku hladnjaka sa Mercedes-Benz uzorkom.

„Novi GLC nastavlja našu filozofiju dizajna svojom senzualnom čistoćom, i kao i ceo portfolio SUV vozila, odiše inteligencijom i emocijama “, kaže Gorden Wagener, direktor dizajna komapnije Mercedes-Benz AG. „Sa svojom lepotom i izuzetnim duhom uspeli smo da stvorimo moderan luksuz koji je zaštitni znak brenda Mercedes-Benz.“

Dizajn karoserije karakteriše potpuna, razvučena površina obogaćena precizno oblikovanim ivicama sa strane. One naglašavaju proporcije, naglašavaju mišićave lukove točkova i stvaraju ravnotežu između elegancije i performansi na terenu. Obloge lukova točkova u boji vozila su prvi put dostupne od AMG linije naviše. Oni naglašavaju sportski karakter AMG linije, kao opcione opreme u kombinaciji sa kombinovanim gumama. Dostupni kao opcioni dodaci su i pragovi za lak ulazak i, od AMG linije naviše, i Night paket. 

Ostale karakteristike sportskog, samouverenog izgleda su široki trag i točkovi u ravnini u veličini od 18 do 20 inča. Nekoliko točkova dostupnih u fabrici ne samo da imaju moderan dizajn sa završnom obradom visokog sjaja i dvobojnim površinama, već su i aerodinamički optimizovani.

Nova dvodelna zadnja svetla imaju unutrašnjost trodimenzionalnog izgleda i naglašavaju širinu zadnjeg kraja. Ovo takođe ima simuliranu hromiranu donju zaštitu, koja obuhvata ispušne cevi simuliranog hromiranog izgleda.

Enterijer: moderan, sportski luksuz 

Dobrodošli u moderan, sportski luksuz brenda Mercedes-Benz: ovo je poruka koju unutrašnjost novog GLC-a sa linijom AVANTGARDE već šalje u svojoj standardnoj konfiguraciji. Instrument tabla je jasno strukturisana: gornji deo ima profil nalik krilu. Donji deo ima izdašnu površinu koja se skladno uliva u zakrivljenu centralnu konzolu. LCD ekran visoke rezolucije od 12,3 inča (31,2 cm) ispred vozača izgleda kao da slobodno lebdi ispred profila krila. Centralni displej od 11,9 inča (30,2 cm) izdiže se neprimetno i bez spojeva od centralne konzole, a takođe izgleda da lebdi iznad oblasti ukrasa. Kao i kontrolna tabla, površina ekrana je blago nagnuta prema vozaču.

Moderan, veoma smanjen dizajn panela vrata uokviruje oba kraja kontrolne table. Centralna ploča vrata sa integrisanim naslonom za ruke evoluira iz vertikalne površine u horizontalnu orijentaciju. Odražavajući dizajn centralne konzole, prednji deo ima oblik metalnog elementa visoke tehnologije. Može se koristiti kao ručka za hvatanje ili zatvaranje, a sadrži i kontrole električnih prozora. 

Avangardni dizajn sedišta novog GLC-a igra se sa slojevima i konturisanim površinama, dajući im vizuelnu lakoću. Nasloni za glavu i njihova veza sa naslonom su redizajnirani. Novi GLC je dostupan sa komandnom pločom obloženom kožom sa linijama pojasa u izgledu napa (opciono, standardno za AMG liniju). Neki ukrasni elementi imaju inovativne površine. Ovo uključuje nove interpretacije furnira sa otvorenim porama u smeđim tonovima, kao i crni drveni furnir otvorenih pora sa finim umetcima koji prate formu od pravog aluminijuma.

Dimenzionalni koncept i praktični detalji: velika svakodnevna pogodnost rada 

Ključne dimenzije novog GLC-a naglašavaju još dinamičniji i moćniji izgled SUV-a. Sa dužinom od 4716 mm, duži je za 60 mm i niži za 4 mm od svog prethodnika. Širina traga je povećana za 6 mm napred (sada 1627 mm) i 23 mm pozadi (sada: 1640 mm). Veća dužina vozila koristi međuosovinskom rastojanju i prednjim i zadnjim prepustima. Širina vozila je ostala ista i iznosi 1890 mm.

Kapacitet prtljažnika ima koristi od većeg zadnjeg prepusta i značajno je povećan na 600 litara (+ 50 litara u poređenju sa prethodnim modelom). Ovo je primetno u svakodnevnoj vožnji, takođe tokom putovanja na odmor sa porodicom ili za potrebe svakodnevnog prevoza. GLC standardno ima EASY-PACK vrata prtljažnika. Ona se lako otvaraju ili zatvaraju pritiskom na dugme: pomoću dugmeta na ključu za paljenje, prekidača na vratima vozača ili ručke za otključavanje na vratima prtljažnika.

Poboljšana aerodinamika: vrednost Cd = 0,29 

U svojoj aerodinamično najpovoljnijoj konfiguraciji, minimalni koeficijent otpora GLC-a je Cd = 0,29. Ovo ga čini za dve desetinke boljim od svog prethodnika (Cd = 0,31) – značajan napredak za SUV sa konvencionalnim pogonom. Optimizacija vozila u pogledu aerodinamičkog otpora i buke vetra izvršena je uz pomoć opsežnih digitalnih simulacija strujanja (CFD – Computational Fluid Dinamics), kao i testova sa stvarnim vozilima u aeroakustičnom tunelu.

Novi GLC je tiho vozilo sa prijatnim zvučnim potpisom i niskom bukom od kotrljanja i vetra. Ovo je postignuto akustičnom optimizacijom karoserije i sofisticiranom zvučnom izolacijom. Akustična membrana na vetrobranskom staklu je standardna oprema, na primer. Opciono dostupno, akustički efikasno termoizolaciono staklo ispunjava još veća očekivanja udobnosti.

Komfor: Poboljšanja u mnogim detaljima 

Višefunkcionalni ENERGIZING sistema povezuje različite sisteme udobnosti kako bi pružio efikasnije iskustvo vožnje. Opcioni paket ENERGIZING Plus ih oživljava pritiskom na dugme ili glasovnom komandom, i spaja ih u svetove iskustva u do sedam komfornih programa. Istovremeno, sistem stvara odgovarajuću atmosferu u unutrašnjosti – na primer, okrepljuje u slučaju umora ili opušta u slučaju povišenog nivoa stresa. ENERGIZING COACH predlaže odgovarajući fitnes ili vellness program na osnovu podataka o vozilu i putovanju. Takođe uračunava informacije o kvalitetu sna i nivou stresa u svoj inteligentni algoritam ako vozač ima odgovarajući uređaj.

AIR-BALANCE paket je takođe deo ENERGIZING Plus paketa. Nudi individualno, suptilno mirisno iskustvo u unutrašnjosti – prema ličnim željama i u zavisnosti od raspoloženja. Zahvaljujući osvežavajućoj jonizaciji i filtriranju spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha, takođe pomaže da se obezbedi bolji kvalitet vazduha i bolji osećaj blagostanja. Opcioni ENERGIZING AIR CONTROL sistem inteligentno prati kvalitet vazduha u unutrašnjosti vozila. U tu svrhu koristi senzore kvaliteta vazduha i sitnih čestica. Ako su granične vrednosti prekoračene, klima uređaj prebacuje u režim recirkulacije vazduha. Dvostepeni koncept filtera može dodatno da filtrira finu prašinu i veliki deo zagađivača iz vazduha.

Novi GLC je dostupan sa novim panoramskim krovom kao opcionom dodatnom opremom. Obloženi poprečni podupirač je tanji nego u prethodnoj verziji, pružajući gotovo neprekidan pogled kroz veću površinu staklenog krova. Po potrebi, panoramski krovni otvor se može pokriti rolo zavesom.

Standardna oprema: značajno unapređena 

Na osnovu luksuzne strategije Mercedes-Benza, standardna oprema novog GLC-a je značajno unapređena i nudi kupcu veoma atraktivno vozilo od samog početka. AVANTGARDE linija je standardna, na primer, kao i popularne karakteristike kao što su veliki ekrani, integracija pametnog telefona, bežično punjenje i grejanje prednjih sedišta.

Pored toga, logika pakovanja vozila je znatno pojednostavljena kako bi se smanjio napor pri izboru između brojnih pojedinačnih opcija. Funkcionalne karakteristike koje se često naručuju zajedno sada su grupisane u pakete opreme na osnovu stvarnog ponašanja kupaca. Kada su u pitanju opcije dizajna kao što su boje, presvlake, ukrasi i točkovi, naši kupci mogu pojedinačno da konfigurišu svoja vozila kao i ranije.

Motori: sistematski elektrifikovani četvorocilindarski agregati 

Novi GLC je dostupan samo kao hibrid: kao plug-in hibrid ili kao blagi hibrid sa tehnologijom od 48 volti i integrisanim starter-generatorom. Asortiman motora ima četvorocilindarske jedinice iz trenutne porodice Mercedes-Benz motora FAME (Family of Modular Engines). Shodno tome, asortiman motora igra glavnu ulogu u fleksibilnosti međunarodne proizvodne mreže, sa elektrifikacijom zasnovanom na potrebama. Četiri od ovih motora su blage hibridne jedinice koje dobijaju inteligentnu podršku u opsegu niskih obrtaja od druge generacije integrisanog starter-generatora (ISG). Tri dalje varijante motora su potpuno hibridne jedinice sa dodatnom električnom snagom od 100 kW i električnim dometom od preko 100 kilometara.

ISG već obezbeđuje odličnu isporuku snage. Sistem uključuje električni sistem od 48 volti, koji omogućava funkcije kao što su “jedrenje”, pojačanje (“boost”) ili rekuperaciju i time značajne uštede goriva. Osim toga, motori se vrlo brzo i udobno pokreću uz pomoć ISG-a, tako da je start-stop funkcija za vozača gotovo neprimetna, kao i prelazak sa „jedrenja” sa zaustavljenim motorom na snažan pogon sa snagom motora. U praznom hodu, inteligentna interakcija između ISG-a i motora sa unutrašnjim sagorevanjem obezbeđuje izvanredno miran rad.

Plug-in hibridi: više od 100 kilometara električnog dometa (WLTP) 

GLC je takođe dobio četvrtu generaciju plug-in hibridnog pogona. Koristeći identične osnovne motore, elektrifikacija je napravila još jedan veliki korak. Sa električnom snagom od sada 100 kW, obrtnim momentom od 440 Nm i potpuno električnim dometom od više od 100 kilometara (WLTP), svakodnevnim rutama se uglavnom može upravljati potpuno električno. Poboljšani hibridni režim vožnje obezbeđuje električni režim vožnje za najprikladnije delove rute. Električna vožnja je prioritet na dužim putovanjima u urbanim sredinama, na primer. Bilo sa jednim od dva benzinska motora ili dizelom: kao plug-in hibridi, oni su ne samo veoma efikasni već su i izuzetno dinamični na putu.

Simulator dometa: indikator individualnog električnog dometa 

Za mnoge kupce, električni radni domet je važan faktor kada se odlučuju za elektrificirano vozilo. Mercedes-Benz pomaže svojim kupcima da lako saznaju uticaje koje pojedinačni uslovi rada imaju na stvarni električni domet.

Kada je reč o GLC-u kao proizvodu, spoljni faktori kao što su temperatura okoline, profil rute i zahtevi za klimatizaciju mogu se kombinovati da bi se na prvi pogled videlo kakav domet kupci mogu da očekuju u svakodnevnoj vožnji. Ovo pojašnjava pod kojim uslovima stvarni električni domet može odstupati od sertifikovane brojke.

Primetno više iskustva električne vožnje 

Visoka gustina snage hibridne pogonske jedinice dolazi zahvaljujući sinhronom motoru stalno pobuđenog tipa sa unutrašnjim rotorom. Maksimalni obrtni moment elektromotora od 440 Nm spreman je za rad od samog starta, što rezultira visokom agilnošću pri kretanju, zajedno sa dinamičkim performansama vožnje. Električna energija je dostupna do 140 km/h. U novom GLC-u, Mercedes-Benz koristi elektromehanički pojačivač kočnica nezavisan od vakuuma koji automatski kontroliše fleksibilan prelaz između hidrauličnog kočenja i rekuperacije u zavisnosti od situacije u vožnji, i na taj način uvek obezbeđuje najbolji povrat energije. 

Visokonaponska baterija je internio razvijena u kompaniji Mercedes-Benz i ima ukupan kapacitet od 31,2 kWh. Čak i ako je baterija potpuno ispražnjena, moguće je izvršiti potpuno punjenje sa opcionim DC punjačem od 60 kW za oko 30 minuta. Standardni punjač od 11 kW (u zavisnosti od tržišta) dostupan je za trofazno punjenje na Wallbox-u koji je povezan na kućnu mrežu naizmenične struje.

Ogibljenje: agilnost i sigurnost 

Ključne komponente dinamički dizajniranog sistema vešanja GLC-a su novo vešanje sa četiri karike na prednjem delu i nezavisno zadnje vešanje sa više karika. Standardno vešanje već pruža visok nivo suspenzije, udobnosti vožnje i buke, agilnog upravljanja i uživanja u vožnji. Opremljen je sistemom prigušenja koji zavisi od amplitude. Kao opcija, novi GLC je dostupan sa inženjerskim paketom koji uključuje AIRMATIC vazdušno vešanje i upravljanje zadnjom osovinom. AIRMATIC je opremljen promenljivo podesivim prigušenjem. Plug-in hibridi standardno imaju vazdušno oslanjanje i kontrolu nivoa na zadnjoj osovini. Još jedan opcioni dodatak je Offroad Engineering paket, koji povećava klirens od tla za 20 milimetara i ima štitnik od podvozja na prednjem delu i zaštitu podvozja. U kombinaciji sa AMG Line Exerior paketom, GLC ima sportsko vešanje.

Novi GLC je posebno okretan i stabilan sa opcionim upravljanjem zadnje osovine u kombinaciji sa direktnijim odnosom upravljanja na prednjoj osovini. Ugao upravljanja na zadnjoj osovini je do 4,5 stepeni. Ovo smanjuje krug okretanja za 90 centimetara na 10,9 metara. 

Pri brzinama manjim od 60 km/h, zadnji točkovi se pokreću u suprotnom smeru od prednjih točkova – pri parkiranju, za do 4,5 stepeni suprotno od ugla prednje osovine. U zavisnosti od situacije, ovo praktično skraćuje međuosovinsko rastojanje, a vozilo je zbog toga lakše i okretnije. Kada brzina dostigne 60 km/h ili više, zadnji točkovi se pokreću u istom smeru kao i prednji za do 4,5 stepeni. Ovo virtuelno povećanje međuosovinskog rastojanja ima primetne prednosti: u vidu poboljšane stabilnosti upravljanja i bezbednosti pri velikim brzinama, tokom brzih promena trake ili iznenadnih manevara izbegavanja. Pored toga, tokom dinamičnih manevara kao što je vožnja na seoskom putu, potrebno je znatno manje pokreta upravljača – i vozilo direktno reaguje na komande upravljanja.

Najnoviji sistemi pomoći u vožnji: Podrška vozaču 

Najnovija generacija sistema pomoći u vožnji sadrži dodatne i poboljšane funkcije. Ovo smanjuje opterećenje vozača u svakodnevnim situacijama, za udobniju i bezbedniju vožnju. Kada opasnost preti, sistemi za pomoć su u stanju da odgovore na predstojeće sudare kad situacija to zahteva. Nekoliko naprednih funkcija može učiniti vožnju još bezbednijom. Active Distance Assist DISTRONIC, na primer, sada može da reaguje na vozila koja stoje na putu pri brzinama do 100 km/h (ranije 60 km/h). Jedna od novih karakteristika Active Steering Assist sistema je detekcija trake sa dodatnom kamerom od 360 stepeni, koja posebno nudi prednosti pri malim brzinama, na primer kada se formira traka za hitne slučajeve. Pomoć za saobraćajne znakove (Traffic Sign Assist) sada prepoznaje znakove za radove na putu pored konvencionalno označenih ograničenja brzine. Na primer, sistem takođe prepoznaje uslovne znake kao što su „u mokrim uslovima“, zahvaljujući proceni svih senzora vozila. 

Sofisticirani sistemi za parkiranje: podrška tokom sporih manevara 

Zahvaljujući snažnijim senzorima okruženja, sistemi za parkiranje mogu bolje da podrže vozača prilikom manevrisanja, čime se poboljšava bezbednost i udobnost. Integracija u MBUX čini rad intuitivnijim i podržava ga vizuelni ekran. Opciono upravljanje zadnjom osovinom je integrisano u pomoćnike pri parkiranju, a proračun putanja je usklađen u skladu sa tim. Funkcije kočenja u slučaju nužde takođe služe za zaštitu drugih učesnika u saobraćaju i mogu povećati bezbednost na putu.

Novi paket za parkiranje sa kamerom od 360 stepeni i funkcijama aktivne pomoći pri parkiranju sa PARKTRONIC sistemom dostupan je kao dodatna oprema. Nudi najbolju moguću sveobuhvatnu vidljivost i olakšava proces parkiranja. Centralni displej jasno prikazuje direktnu okolinu vozila tokom procesa parkiranja ili manevrisanja. Displej se sastoji od četiri pojedinačne slike kamere sa prednje, zadnje i obe strane vozila, i uključuje virtuelni pogled iz ptičje perspektive. Pored toga, ekran prikazuje različite uglove gledanja kao što su prednji, zadnji ili prikolični režim. Vozač za volanom odlučuje da li će ručno parkirati ili će prepustiti kontrolu aktivnom pomoćniku pri parkiranju.

DIGITAL LIGHT: Izuzetno moćno sa opcionim funkcijama projekcije 

Novi GLC standardno ima LED farove visokih performansi. DIGITAL LIGHT je dostupan kao dodatna oprema. Ova revolucionarna tehnologija farova svojom dinamikom i preciznošću stvara skoro neograničene mogućnosti za visoku rezoluciju i ciljanu distribuciju svetlosti u skladu sa lokalnim uslovima. Rezultat je odlična vidljivost za vozača bez narušavanja vidljivosti drugih učesnika u saobraćaju. DIGITAL LIGHT sa funkcijom projekcije dostupan je kao opcija. Ova inovacija nudi dodatnu sigurnost za vozača, posebno kada vozi noću, i omogućava komunikaciju sa drugim učesnicima u saobraćaju. Na primer, može da učini vožnju bezbednijom sa projektovanim linijama za navođenje, simbolima i animacijama. Inteligentna tehnologija ističe pešake u opasnoj zoni pomoću funkcije reflektora i pojašnjava njihov položaj sa projektovanim tačkama pravca. Kupci koji voze pogrešnim putem na ulaznim rampama na autoputu ili jednosmernim ulicama su upozoreni simbolom. 

Preko brda i dolina: Off-road sa GLC-om

Kao i ranije, novi GLC je takođe eksplicitno dizajniran za vožnju van puta, i pripremljen je za ovu upotrebu sa nekoliko novih funkcija i sistema. Standardna oprema uključuje režim vožnje van puta i DSR (Downhill Speed Regulation – regulacija brzine nizbrdo). Plug-in modeli novog GLC-a već nude iskustvo vožnje budućnosti: potpuno električnu off-road vožnju. Ovo dolazi sa mnogim prednostima: pošto je puni obrtni moment elektromotora od 440 Nm dostupan odmah, njegovu snagu je veoma lako kontrolisati u svakom trenutku. Ovo omogućava veoma preciznu, kontrolisanu vožnju čak i na izazovnom terenu. Pored toga, pošto električni motor troši energiju samo kada zapravo pokreće vozilo, a potražnja za snagom je relativno niska kada se vozi sporo, kao što je uobičajeno kada se vozi van puta, dugo vreme potpuno električne vožnje je moguće čak i na zahtevnom terenu.

U off-road režimu, GLC sa kamerom od 360 stepeni nudi „providnu haubu“: centralni ekran prikazuje virtuelni pogled ispod prednjeg dela vozila, uključujući prednje točkove i njihov položaj upravljanja. Ovo je izuzetno korisno: omogućava vozaču da prepozna prepreke kao što su veliko kamenje ili duboke rupe na svom putu u ranoj fazi.

Novi off-road ekran koristi oba ekrana za jasno raspoređene informacije, kontrole i funkcije. Između ostalog, na displeju vozača su prikazani nagib, topografska nadmorska visina, geo-koordinate i kompas, kao i brzina na putu i ​​broj obrtaja motora kada radi motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Centralni displej dodatno prikazuje npr. trenutni položaj SUV-a na terenu kao i ugao upravljanja prednjih točkova, a ako je dostupno upravljanje zadnjim točkovima, smer upravljanja zadnjim točkovima. Sve funkcije vožnje relevantne za terenske vožnje mogu se vrlo lako kontrolisati na jednom ekranu.

Engineering paket (opciono dostupan) sa AIRMATIC vazdušnim oslanjanjem uključujući kontrolu nivoa i upravljanje zadnjom osovinom takođe donosi svoje prednosti udobnosti na terenu, gde nudi dodatne prednosti. Na primer, AIRMATIC omogućava visok razmak od tla van puta, bez obzira na opterećenje, i dug hod vešanja za najbolju moguću vuču. Upravljanje zadnjom osovinom još više povećava manevrisanje van puta.

Meni za prikolicu i planer rute za vuču 

GLC je popularno vučno vozilo, a novo izdanje je posebno dizajnirano za ovu svrhu. Planer ruta za vuču za navigacioni sistem je nova karakteristika: na centralnom displeju se mogu planirati rute koje su pogodne za vožnju sa prethodno definisanom prikolicom. Pri tome vodi se računa o npr. širini prolaza i visine prolaza. Prikolica koja će se koristiti je definisana preko menija prikolice u MBUX sistemu. Čim se kuglasta glava zakači i postoji električna veza, sistem se raspituje o nameravanoj upotrebi spojnice za prikolicu: Da li je to mala prikolica? Ili nešto veće? Ili je postavljen nosač za bicikle? Planer rute za vuču uzima u obzir sve ove informacije. Cilj ovih i brojnih daljih naprednih funkcija za rad kao vučnog vozila je da vuču učine što sigurnijim i prijatnijim. 4MATIC pogon na sva četiri točka pruža izvanrednu vuču na bilo kojoj površini.

Poboljšani Trailer Manoeuvring Assist sistem za pomoć pri manevrisanju sa prikolicom (opciono) u novom GLC SUV-u čini manevrisanje sa prikolicom još lakšim, udobnijim i sigurnijim. Sistem automatski reguliše ugao upravljanja vučnim vozilom do brzine od 5 km/h i uspona do 15 procenata. Takođe je integrisan u MBUX i njime se može upravljati intuitivno. Pored stabilizacije kombinacije pri vožnji unazad, sistem po prvi put može da je vodi i po slobodno biranim krivinama do 90 stepeni. Upravljanje vučnim vozilom se pokreće automatski tako da se održava izabrani ugao. Ovo omogućava precizno i sigurno pozicioniranje prikolice. Vozač takođe može da izabere funkciju „povuci pravo“ kada prikolica dođe u željeni smer i treba da se kreće pravo unazad. Ceo proces manevrisanja može se pratiti iz različitih perspektiva kamere na centralnom displeju. Dinamičke vodeće linije pokazuju putanju, širinu vozila i udaljenost od prepoznatih objekata.

Priča o uspehu: Mercedes-Benz SUV srednje veličine 

Mercedes-Benz je ušao u segment SUV srednje veličine 2008. godine, sa modelom GLK. „Trendseter u klasi vozila koja cveta“– tako je to opisivalo tadašnje saopštenje za javnost. Njegov spoljašnji dizajn je nepogrešivo izveden iz G-Klase, praoca svih Mercedes-Benz SUV modela. Godine 2015. brend je predstavio svog naslednika pod imenom GLC. On je takođe impresionirao odličnom bezbednošću tipičnom za brend, najsavremenijim sistemima pomoći, energetskom efikasnošću i visokom dinamikom. Od predstavljanja GLC-a i njegovog direktnog prethodnika GLK-a, Mercedes-Benz je prodao više od 2,6 miliona primeraka širom sveta. Sada predstavljeni GLC je treća generacija i besprekorno nastavlja ovu priču o uspehu.

*Opisi i informacije u ovom saopštenju odnose se na evropsku paletu modela Mercedes-Benz. Detalji se mogu razlikovati od zemlje do zemlje. Dodatne informacije o ponuđenim vozilima, uključujući VLTP brojke, mogu se naći za svaku zemlju na www.mercedes-benz.com.

Izvor: Mercedes-Benz

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime